27

Българин

преди 7 години

"Саморегулация"? Дори Тръмп не е разказвал такива вицове.

26

АХЕ

преди 7 години

До всички високоинтелигенти същества от категория АНОНИМЕН:Първо - Личната карта е въведента точно за да не ползваме отпечатъциВторо: - Биометричен чип означава нещо, което не можеш да ксерокопираш и то в него има нива на информация.Трето - Ако ти откраднат / загубиш картата - информираш където трябва и този биочип вече няма да може да се регистрира;Четвърто - Абе ***у дее-а да не сме се върнале у каменната ера и ли концлагера, та на всякъде да съм "подследствения с пръстов отпечатък". Дее*

25

Анонимен

преди 7 години

Зловещ експеримемт ли не пиленца не по скоро встъпителен преди да ви пъхнат чипа

24

Анонимен

преди 7 години

До АХЕАз съм прекарвал ксерокопие на ЛК през четеца за карти, който се използваше преди отпечатъците - чете го ;-)

23

Анонимен

преди 7 години

Добре де - карта! Ами ако си я забравиш вкъщи или я загубиш, ще те връщат ли вкъщи да си я търсиш или ще те приемат?Отпечатъците ти са винаги с тебе.

22

АХЕ

преди 7 години

Отново казвам, че лична карта/тези, с които се идентифицираме и ходим из целия Европийски съюз/ с включени биометрични показатели и секюрити чип, ще са от полза и за националната и европийска сигурност, и ще могат да служат като наш универсален ключ към общото ни информационно досие. А не да ни "дерат" постоянно я за лични карти, я за здравни книжки, я заради москов/ск/ите мандаринки.

21

Карта дай

преди 7 години

Кое не може да стане? Не можеш да я дадеш да ти я ползват? Няма такава технология - даваш - ползват колкото си искат и за каквото си искат. Каква изобщо информация ще има на картата - някакъв идентификатор или максимум електронен подпис.Коя е тая нормална страна с карта така между другото и откъде идват тия митове, че ако изобщо се въведе карта, тя ще може да се ползва извън България?

20

Анонимен

преди 7 години

Семерджиев - автор на ЗЛОВЕЩИЯ ЕКСПЕРИМЕНТ здравна реформа. Именно този създаде Здравната каса, направи от болниците търговски дружества, а от лекарите - търговци.

19

Не изпростявай

преди 7 години

До Карта дайАко картата е като в нормалните страни и в нея има нужната информация, това не може да стане! Докато с отпечатъка какво доказваш - че си бил до устройството, само това !

18

Анонимен

преди 7 години

До Карта дайголям праз, че натискаш с пръст, освен да ти откраднат отпечатъка, друго файда няма. Сума пара потроши оня ***, поне 20% е лапнал комисионна, отделно другите рушвети

17

Карта дай

преди 7 години

Давайте я тая карта, вече съм договорил моята и на половината рода с клиниката в съседния блок - оставям им ги да въртят оборот - изследвания, хоспитализации, направления, лекарства. Те си знаят как и какво, нали и сега го правят където няма пръстче. Комисионната е прилична. Бяха се притеснили, че заради пръста ще трябва да затварят ама работата е уредена.

16

Анонимен

преди 7 години

А творението на Семерджиев т.нар. Здравна Каса е нацистко творение което повече убива отколкото да помага!Или как след Менгеле дойде ГЕСТАПО-то!

15

АХЕ

преди 7 години

Преди двайсетина минути бях във фоаето на Св.Екатерина/има банкомат/. Докато чаках жената пред мен да ползва банкомата една баба на инвалидна количка и въртяха ръцете пръстите, питаха дали са и студени ръцете, триха пръстите с мокри кърпички, триха стъклото над датчика за пръстов отпечатък и какво ли още не, само и само системата да идентифицира отпечатъка и -10 мин. И това го виждам честичко щото посещавам банкомата там, а той е точно зад регистрация. А една ЛК с биометрия щеше да е решението!

14

Мишел

преди 7 години

До OlegНе ми е нужно да съм IT, за да знам, че всичката информация се преобразува в 0 и 1-ци и има хора, които могат да я върнат в първоначалния вид. Със сигурност не аз или някой като мен, а някой като тези, дето хакват кредитните карти от разстояние!

13

123

преди 7 години

От медицинска сестра от онкологията в Русе знам, че е много трудно, даже и невъзможно да се вземе пръстов отпечатък от много възрастни хора и такива на дълга химиотерапия, защото пръстите им вече съвсем са се набръчкали. И след около половин час опити и насъбрали се недоволни на опашка, почва писане на молба до министерството за всеки конкретен случай, човекът да бъде приет с лична карта. А като дойдел денят на изписване ги събуждали в 4 ч. сутринта, че да може да ги отрегистрират. Ужас!

12

Анонимен

преди 7 години

Да бяха дали тия пари за система с електронни карти, като във всички бели страни. Злоупотреби тогава са почти невъзможни.

11

Анонимен

преди 7 години

Махайте отпечатъка и започвайте кражбата отначало. Тоя проост народ това заслужава.

10

Анонимен

преди 7 години

Пръстовия отпечатък ли ви е проблема? Отидете в болницата да видите как хората чакат с часове някой да имобърне внимание! Боклуции нещастнии!

9

лекар

преди 7 години

До бандитКолега, и моите пациенти имат права. Не трябва да се регистрират. На ден ако искам ще си регистрирам 836 пациента. Ти рискуваш да влезеш в панделата. И аз рискувам, ама за това съм учил !

8

factotum

преди 7 години

Браво на министъра!