95

Анонимен

преди 7 години

До 99: "не и в Америка"Ако пуснат автобус до Америка - и в Америка !

94

художника

преди 7 години

Българина в чужбина е като българина в България- тарикат на дребно без чувство за отговорност. ПРИМЕР:1. Давам капаро за изработка на реклама, идва време да се монтира и го намирам на морето, хванал по-скъп обект и заминал там без да ме предупреди.2. Правих услуги на целия вход, кой за к,во се сети и е у нас. Дойде време жената да ражда... никой не си отвори вратата в 2ч. посред нощ. Виках кой съм, звънях, чуках.. ЙОК ! По него време още нямахме дом. телефони, а най-близкия уличен беше разбит.

93

хм

преди 7 години

До Анонимен 97не и в Америка.

92

да

преди 7 години

Разчувства ме. Дали е само български феномен, или хората сме си такива? Засичаме се по различни краища на света, дори се чуваме, че говорим на децата си на български, за да не го забравят и едно кимване ни е срам (срам ли е?) да направим с глава към наш сънародник...

91

Анонимен

преди 7 години

Българите на Запад се познават през цялата година по пушенето - видиш ли някой да слиза от автобус или върви по улицата и пуши почти сигурно е, че е българин

90

СТИГА ВЕЧЕ

преди 7 години

ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ - БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КЪДЕ РАБОТИМ И ЖИВЕЕМ. И АЗ СЪМ БИЛ 12 ГОДИНИ ПО ЦЯЛ СВЯТ, НО ПАРИТЕ СИ ГИ ХАРЧА В БЪЛГАРИЯ И ПОДДЪРЖАМ ВСИЧКИ РОДНИНИ. КОЙ ТОГАВА Е ПО-ПАТРИОТ?

89

Мими

преди 7 години

До До НИ аз така я разбирам тази статия, но ми е странен авторът - хем му е криво, че не общува с българите, хем не личи да прави нещо, за да поправи това. Истината е, че сме царе на мърморенето и все някой друг ни е виновен! Ами, усмихни се на сънародника си, поздрави го и ще видиш, че ще ти отвърне. Просто много скептицизъм сме събрали и все очакваме нещо лошо. Сигурно затова го и получаваме...

88

АБВ

преди 7 години

До Анонимен 85България е на всички, които са родени тук, говорят и пишат на български и с гордост се наричат българи. Ако с последното изречение отправяш заплаха, знай, че ще си остане наша. Наша е от 681 г., въпреки, че много народи са се опитвали да ни я отнемат. Не са успели. А , ако не е заплаха, прочети отново първото ми изречение.

87

АБВ

преди 7 години

Поздравления. Очевидно, че Е. Василева умее да се изразява с думи.А дали така се държат българите, когато живеят и работят в други държави - не мисля. Не мисля, че ние сме нещо повече или по - малко от всички други хора по света.

86

Анонимен

преди 7 години

85, за тебе, чалмосана ***, ще направя изключение от добрия тон! просто трябваше да ви *** тогава. Грешка на онзи дърт комунистически ***. Една добра работа да почне и да не я довърши. ДА! БЪЛГАРИЯ Е НАША! И това е единственото, за което бих се върнал - за да ви УНИЩОЖИМ! Вiliyor musun? С удоволствие ще се пожертвам дори, ако преди това 100 пингвина отидат право при Аллах!

85

до 87

преди 7 години

Еми нали си патриот, нали България над всичко, що работиш за англичани, бе?!

84

Анонимен

преди 7 години

Само така, 86! :)))) Наздраве! Свети Валентин не е никакъв светия. като протестант ги рабирам тез работи:))) Светии по принцип няма. Човешка креация, ерго - грях!

83

Анонимен

преди 7 години

хммм, нямам никакво намерение да оправям никого и никаква държава. Не си струва. Теоретично погледнато, остатъкът там е тотална щета без едни 15%, на които искрено завиждам на стоицизма! Като нация сме минали точката, от която може да се възстановим. Няма шанс. Сори, екскюзе муа, еншулдигунг, скуза ми, препач те и т.н.На българите, които празнуват - да сте живи и здрави!

82

Анонимен

преди 7 години

Работи в Българска фирма, така печалбите ще си остават в България,---за да ми подхвърлят 400 кинта на края на месеца и за изкарам на шефа ваканцията набахамите ли ? или за да може да купи на синчето си гъзарска кола ? ко ? не !

81

Анонимен

преди 7 години

До ТОТО 77Сигурна съм, че имате диплома по психология, истинска или фалшивам окачена в рамка, с която много се гордеете !Това заплаха ли е, че е било възможно да не остана жива, помилвана от хуманния комунистически режим ? Явно добре сте запознати с това, което се практикуваше.А в България идвам. С моя чужд паспорт. На погребения на близки и обичани които повече не останаха. Моите родители останаха в оная България. Погребани. Малко преди да напусна. И защо мислите, че България е ваша

80

хммм

преди 7 години

хора престанете с това вече бе. Тия които са в БГ са големи патриоти и всички напуснали са предатели и бла бла. А тия навън понеже са усетили какво е наистина живот убеждават останалите колко са зле. Помнете какво са казали предците ни, България ще се оправи един ден от българите които живеят зад граница, огън гори в кръвта им, имат непоносимост към власта и унищожението на народа им. Те действат, а не просто да се оплакват на комшията. Един ден ще смажем всички останали. Българите помнят.

79

Анонимен

преди 7 години

Българите сме странни птици. Православни, но умиращи за езически обичай! Днес не съм се окичил като *** по две причини. 1. Аз съм протестант и следователно Баба Марта не съществува. 2. Не ми се иска да ме разпознават по никакъв начин. И на децата не сложихме мартеници.

78

до ТОТО

преди 7 години

Е, сега целуваш английски з...ци, но в България, вкъщи, което е още по-унизително. Ти не предаваш, ти продаваш България. Работи в Българска фирма, така печалбите ще си остават в България, няма да ходят до Англия. *** не щеш, нали, нищо, че за теб България е над всичко.А мислил ли си какво ще стане с хубавата ти работа в английската фирма след Брезита?

77

Анонимен

преди 7 години

От Берлин, ме винаги ме е било срам да кажа, че съм българин. особено по летищата. Сега просто си показвам друг документ и се правя, че не разбирам смрадливците по анцузи:)))) Много българи сме така. Има и нормални групи за контакт, но са скрити именно по причините, които сам сте посочил:)

76

Анонимен

преди 7 години

75, много се раджа за вашето напускане. Малко напуснахте. трябваше всички да напуснете...До авторката на материала - ракия не пия, лютеница, ако толкова ви се яде ще си направите лесно. Австийския шпек не е по-лош от луканката. Никаква носталгия не ме мъчи, обратното - всеки път като се наложи да се ходи до БГ ме заболява главата.Последно, до един по-долен коментар - българите в чужбина са по-трудолюбивата част от останалите. Нито по-добри, нито нещо повече. Събираме се и толкоз.