23

НИЕ, ВИЕ, ТЕ

преди 7 години

А КОЛКО БЕЗРАБОТНИ ИМА, КЪДЕТО НЕ СА РЕГИСТРИРАНИ В БЮРАТА ПО ТРУДА В СТРАНАТА НИ. И БЛИЗО 3-млн. БЪЛГАРИ СА В ЧУЖБИНА. Я ДА СЕ ВЪРНАТ ВСИЧКИТЕ, ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ КАТО БЕЗРАБОТНИ. И ЩЕ СТАНЕ НА 100% БЕЗРАБОТИЦАТА. ТЕЗИ ДАННИ СА НА БАЗА. КОЛКО ХОДЯТ ЗА ПОДПИСИ НА ВСЕКИ ТРИ МЕСЕЦА.. А НЕ КАКТО ПРЕДИ ВСЕКИ МЕСЕЦ, ДА ДАВАШ АВТОГРАФИ. ;)

22

Анонимен

преди 7 години

НЕ НА РОБСКИЯ ТРУД ЗА ПАРЧЕ ХЛЯБ ! .МЪРТ ЗА ЕКСПЛОАТАТОРИТЕ

21

сминдух енд чесън

преди 7 години

Хал хабер си нямате в действителност колко са зле нещата,особено в северната част.

20

До 24

преди 7 години

Защото ги използват тях най много. Ако е друг ще иска нормални пари

19

1453

преди 7 години

Бай ***: искам да работя, ама нямам желание:-):-):-):-):-):-)Искам пък на готово...

18

Анонимен

преди 7 години

Само така Киро джапанката да си работи сам или с бежанци да пробва за 300лв маам им робовладелци

17

Анонимен

преди 7 години

Детският труд в България нали е забранен. Защо в статистиката влизат и навършилите 15 години. Защо влизат в статистиката и непълнолетни по принцип. Защо има и пенсионери в тази статистика?! Защо в нея са и студенти и ученици? Нещо много погрешно има в тази статистика.

16

...

преди 7 години

И какво излезе в страната работят 3 милиона души от 7 милиона, като работещите са общо 49% от работната ръка на страната, от тия 49% може би 2/3-ти са в сивия сектор и не плащат данъци и после що нямало пари за пътища и инфраструктура е от къде да се вземат като 15% от населението плаща данъците, с които се строи всичко за останалите 85%. На мен щом ми взимат данъците да хранят безделници, да ги впрегнат на бригади поне част от хляба да си изкарат. Мързелива работа

15

Бай Иван

преди 7 години

1487.2 хил. е 1,4872 млн.

14

1453

преди 7 години

"Потърси помощ"Нали ти казах, че пиша от лудницата:-)Като ви гледам ситуацията вие имате нужда от помощ! Дали да пратим на мързеливите малко помощ чрез Къзъл Ай, а не, който не работи не трябва да яде!

13

Анонимен

преди 7 години

Цитат: " Икономически неактивните българи на възраст 15-64 навършени години са 1 487.2 хил., или 32% "От тях трябва да извадим младежите, които още учат, както и пенсионерите и по груби сметки това са около 900 хиляди човека. Остават около 600 хиляди обезкуражени според терминологията на статията.

12

Бай Иван

преди 7 години

По данни в България безработицата е 10%, а работоспособното население около 4,5 млн. Или 450 хил. човека. Само че и двете статистики са доста относителни.За безработица взимат данните от бюрата по труда, а там трайно безработните не се регистрират понеже няма файда.Това че някой не търси работа не значи че е безработен, може да е в "сивия" сектор или зад граница.Така че като цяло статията е безмислена и подвеждаща.

11

Анонимен

преди 7 години

Тея вишисти са от пернишкия университет на дали са хирурзи и инженери.

10

Анонимен

преди 7 години

Мързела не мори,а мъчи,казваше дядо ми.И беше прав.

9

1453

преди 7 години

"и още 3 милиона пенсионери няма какво да работят."Където и те няма и ден да не си дадът парите на оло апашите :/

8

Анонимен

преди 7 години

Всичко е до манталитет, ценности и самооценка. Започнах работа преди 6 години (веднага, след като завърших). В момента взимам шест пъти над средната заплата у нас. В IT сектора съм. Приятелката ми завърши бизнес администрация магистратура. 6 месеца си търси добре платена работа- в момента взима тройна на средната заплата у нас без капка опит, а си работи по специалността. Предлагането е огромно, въпросът е, че хората са страхливи, с ниска самооценка и се съгласяват да работят за жълти стотинки.

7

Анонимен

преди 7 години

Икономически неактивните българи на възраст 15-64 навършени години са ....А колко са икономически неактивните българи на възраст 10-64 навършени години?А колко са икономически неактивните българи на възраст 10-124 навършени години?---Тук статистиката би трябвало да посочи само младежите над 18 години, които не учат и при възрастните само тези, които нямат право на пенсия.

6

1453

преди 7 години

Съжалявам ама не напразно пиша, че "някои" българи са много мързеливи, чакат на готово, по дърветата да има пари, ще кажат, убава работа ама ся кой ще ги бере. Язък...Най-много субсидии се отпускат от ЕС за земеделието, а нивите да ви са празни...Е за това турците като се изнесаха в Турция, земеделието се влоши...колкото и да не искате да го приемете е така.

5

do 1

преди 7 години

Има кой да ги издържа по голямата част от тях са на държавна издръжка.Наистина работните места не достогат ни има и много пенсионери които работят и една малка част от работещите са опитват да работят на две места.Повечето от тези безработни нямат навика да ходят на работа те не искат да спазват работно време да сз изпълнителни а не простода им премине времето на работното място.

4

Анонимен

преди 7 години

Те не искат да я срещнат, не търсили работа....