48

Маргарита

преди 7 години

До "Шегичка"Сега , когато се налага да се минава по стария път, по завоите на Витиня ,едва ли ще бъде много приятно! Аз помня това време и се гордея ,че бях част от екипа на В. Нинова.

47

Анонимен

преди 7 години

2008 строителен министър беше Асан Гагаузов от сливенски квартал Надежда и въртоглав комунист, това обяснява защо няма пари и защо комунистите си гласува закон срещу съдебно преследване!

46

Маргарита

преди 7 години

Отговорността е на хората, ръководили страната в периода от 2005 до 2009 година! Спомняте ли си кои бяха те? Колкото до инж. В. Нинова - тя беше изключителен професионалист! Всички 600 човека , които работеха на обектите тогава - язовир"Бебреш", тунелите "Топли дол", "Ечемишка" и "Правешки ханове" , бяха хора грамотни , знаещи, разбиращи си от работата! Имаите малко благодарност, хора!

45

Шегичка

преди 7 години

Ааа, ето защо падат лампите ? Ечемишка била строена от жена.....

44

Ганчо

преди 7 години

"Това което съм построил новите демократи не могат да боядисат за 27 години" - Т.Живков

43

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 43 Ами определено е друго! Щом съоръжението е издържало 35 години, значи е било качествено изпълнено. А това значи, че хората, които са го правили, са си знаели работата.

42

Анонимен

преди 7 години

Отговорността е изцяло на правителството на Бойко Борисов,което беше на власт през последните две години.Всички препратки към миналото са излишни.Това,че от години не е правен качествен ремонт не ги оправдава.Тези съоражения са издържали 35г.На Борисов строежите не издържат и 3 месеца.Всичко построено от Борисовото правителство т.е.фирмите свързани с него се руши.Само си представете,ако мостът на Витиня падне.Те няма да могат да го построят никога.Гласуването за ГЕРБ е престъпление.

41

Анонимен

преди 7 години

Случващото се в БГ след 1989г е чиста проба държавен тероризъм!Последни случаи-падна тавана на Националната библиотека-случайно и тъжно,падна тавана на тунела-пак случайно и тъжно,и ако падне тавана на Народното събрание в правилния момент- тогава ще е най-случайно и най-тъжно!Ще е добре на предстоящите избори да изберем най-заслужилите,за които ще ни е най-тъжно!Заслужават го!

40

Анонимен

преди 7 години

Докато основна грижа и цел на управляващите БГ и света банкстери-икономически и финансови престъпници- са стъклените куртаци-парите,ще е така!Всяка държава печата пари,но те не са КАПИТАЛ, а средство за създаване на свой или "купуване" на реален КАПИТАЛ-знаещи, можещи,опитни,честни,отговорни и делови СПЕЦИАЛИСТИ от цял свят!Формулата на общество с престъпен финансово-икономически елит е "Пари-стока -пари прим", а с правилен елит:"Стока-пари- стока прим"!"Печалбата" не е куртаци,а ХОРА и СТОКИ!

39

Напалм Детов

преди 7 години

Виновните се знят, последната и най-наперена е Свинетка, но се покри. И скоро пак ще я изберета, на тати от свободния "университет" най-кадърната.

38

Анонимен

преди 7 години

На 35 години жена инженер шеф на държавно строително предприятие... Кой ли е бил зад гърба(да не е било нещо друго) и... Ако не съм прав моите извинения.

37

Loyko

преди 7 години

Po sveta se strojat tuneli pod vodata mezdu ostrovi i pak sa suhi,a nie na sushata i tekat kato koshnici.Parodija na tuneli,a da ne kazvam che v Bg se brojat na prasti.V darzavi s nashata terotorija ima stotici tuneli i izglezdat kato bizuterski magazini.Bai Ganjo si e bil carvul i carvul shte si ostane.Hem ne znae i ne e vidial,hem komentira i se pravi na kompetenten.Sveta e veche v drugoto stoletie....

36

Патен инженер

преди 7 години

Гаранционният срок на конструкцията е 10г, след ремонт 4г за пътни съоръжения- тунели и мостове.Тунела е построен 1982г. за 35г никаква поддръжка и резултатът е фатален-отнет човешки живот. Няма нищо вечно. В нормалния свят хората строят, но и подържат. В БГ за 27г пълна безотговорност и безхаберие на всички управници без изключение. Може да се случи същото и в друг тунел, на някой мост... По пътищата дупка до дупка, ями, кратери, над главите падат конструкциите на тунелите... винетки плащаме...

35

Анонимен

преди 7 години

ОК, намерихте жената, която е ръководела строежа на тунела. Сега тръгнете с камерките и микрофончетата по отговорните агенции да задавате въпросите, защото тя няма вина. Нейната задача е била да ръководи строежа и е съвршила работата си повече от прекрасно- 30 години съоръжението не е мръднало, въпреки липсата на поддръжка. Не е нейна задача да катери стълбовете и да наблюдава състоянието им. Тръгвайте да търсите отговорните.

34

Анонимен

преди 7 години

ДОКАТО СЕ СТРОЕХА ТИЯ ДВА ТУНЕЛА ЗА КИЛОМЕТЪР ДВА . Австрия колко България ПОСТРОИ ДЕСЕТКИ ПЪК И ОБЛИЦОВАНИ С ПЛОЧКИ И ОСВЕТЕНИ. Без да се вдига такъв шум, както с тия тунели

33

Жалко

преди 7 години

Няма вече такива качествени хора, специалисти и професионалисти.Почитания към жената.Аз друго искам да знам - колко и кои ще са хората, които ще лежат в затвора, за меко казано престъпно безхаберие?!?

32

Анонимен

преди 7 години

По магистралата от Солун до Игуменица в посока има точно 56 тунела,идеално вентилирани,осветени и поддържани!В Албания през 2007 г откриха тунел с две тръби с дължина по 5.8 км,вътре с ЛЕД осветление отстрани и отгоре, дори в обратната посока на движение,нищо че е еднопосочен,перфектна вентилация и чистота!

31

ицо

преди 7 години

Ей айде стига с комунистически отрочета,тая бкп труженичка като го е строила защо не им е казала и поне една боя от време на време да му удрят.Изровиха я сега от нафталина да дава разяснения за гения на комунистическото строителство.Жената си отиде ей така като на екзекуция,тая дърта скумрия тука ми обяснява как пиела лекарства...ей осъзнайте се бе

30

Lan

преди 7 години

30 Август, извинявай, ама колко от тях 30 години НЕ са поддържани и ремонтирани и продължават да функционират! Цяло чудо е, че е първата подобна "авария"! Това доказва качественото строителство - за справки виж новите тунели на магистрала "Люлин" на какво приличат! ТАМ ще ад само след година-две, от сега падат облицовъчните платна...а е има няма на колко 3 години!

29

Отговор на к.30

преди 7 години

Август, заблуждаваш се - не става въпрос за небрежен строеж, а за калпаво, некадърно поддържане , заключаващо се само в отстраняване на видими повреди . За вентилацията: действително, в началото тя беше направо отвратителна, но сетне се взеха мерки и този проблем изчезна. За теч на водата - на всеки 5, максимум 7 г. трябва да се заменя облицовката на тръбите с нова, но това не е правено с устойчиви на влага покрития, с каквито от 10-ина години пазарът е пълен. Така че виновна е ПОДДРЪЖКАТА.