93

Мен

преди 7 години

До ДоМЕН МЕНЛичи си че си бил разпределен в училище по местоживееен, най-вероятно в някое ромско гето. Отвори един учебник по български и леко ще останеш изненадан.

92

Анонимен

преди 7 години

Хм, че това не е ли от едно време така, а и нека хората, които са се преместили да живеят другаде да си сменят адресните регистрации и да плащат данъци, където трябва.

91

дада

преди 7 години

Елементарно е.1.Да се провери къде са родени родителите на децата.2.От кога са регистрирани на даденият адрес?3.Колко данък плащат на дадената община?И чак тогава да правят класиране!Мисля това за най справедливо.

90

Тони

преди 7 години

Аз пък не си купих "джип" и записах детето в частно училище

89

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 100 Ти си толкова софиянец колкото и Ставри Тетевенски.Аман от озлобени провинциалисти.

88

до коментиращите

преди 7 години

Не се карайте Хора !Проблема е ,че никой не може да предвиди колко деца ще дойдат в София,та да построи нужните детски градини и у-ща.Затова смятам,че ще е Честно предимство да имат вече живеещите в София от 2-5 г.Новопристигащите да са в изчакване поне 1г.Строг контрол на Подкупите,Фалшивите медицински,Връзкарството !

87

Анонимен

преди 7 години

До Men men 98Стой си на село и си говори твоят "език"!Никой не ти иска мнението.От кога празноглавци като теб добиха самочувствие да дават акъл когато го нямаш достатъчно за самият себе си?

86

Анонимен

преди 7 години

На мен пък ми писна от префърцунени родители, които си мислят, че ако едно училище е в центъра, задължително е елитно и, ако е в Люлин, значи е долнопробно.Живеем в центъра, детето ми е в първи клас и в двете най-близки училища паралелките са по 29 деца. Ако разполагах с време да водя детето до по-отдалечено училище, щях да го запиша в някое квартално училище, където паралелките са с по около 20 ученика.Госпожите ни в училището също пътуват от кварталите.

85

Men men

преди 7 години

До до менХората извън софия говорили на диалект? Ей такива простотии се пишат когато цял живот са ти набивали в кратуната, че щом си софиянец значи си нещо повече. СОФИЯНЦИ ГОВОРЯТ СЪЩО НА ДИАЛЕКТ - КОЙТО НЕ Е КНИЖОВЕН БЪЛГАРСКИ, СТОПЛЕТЕ, само защото някой говори на диалект различен от вашия не значи, че вие говорите правилен български!

84

Анонимен

преди 7 години

Не само точкуване по райони ами да взема впредвид и собствеността на жилището а и големината.!!Така че ако си под наен в гарсониера в Люлин да нямаш НИКАКЪВ шанс за училищатав централнат част на града.Като искаш хубаво училище си купи жилище в центъра.Ама било скъпо.....ДГДСтой си на село тогава.

83

Лично преживяно

преди 7 години

Преди 5 години подадохме документи в 73-то прием за първи клас, нашето квартално, живеем през оградата, аз съм завършил там, и брат ми също. И, о, изненада - не сме приети, но в същото време са приети деца от Бояна, Драгалевци, Лозенец, Панчарево. Резултата ставане рано, мръзнене по спирки, допълнителен разход за транспорт. И защо? Защото едни са по-равни от други.

82

Анонимен

преди 7 години

До От София 90Като си роден в София и родителите ти са родени тук защо се не се чувстваш софиянец?!Значи нещо не е наред.........Миекаш ли? И не се прави на мъж щото не си, Най-много да си изкараш боя някъде.Това пенявене що ли ми подсказва че нито родителите ти нито ти си роден в Софияа си един обикновен *** ***.

81

Анонимен

преди 7 години

Абе как едно време всеки ходеше в най-близкото училище?Нали всички училища са добре?Ама хората егоисти - вместо да натиснат да се подобрят всички училища, искат само те да са добре

80

ДА прочетем

преди 7 години

До 81 констатацияНека да прочетем все пак проекта на наредбата и тогава да коментираме. Чл. 11- когато има ученици с еднакъв брой точки- взема се разстоянието от дома до училището. Аз го намирам за справедливо.

79

Анонимен

преди 7 години

Не може в София да идват да учат кой от където си поиска.Не е нормално да имаш апартамент за 300хил евро и детето ти да учи с сина на чобанин от Дупница който живее в колива за 10хил евро и пътува всяка сутрин до София.НЕ МОЖЕ!!!

78

zvezdichka

преди 7 години

Истината е, че в София има училища, които предлагат по - качествено образование и повече възможносит за децата. там се концентрират и по - умни и амбициозни деца и родители, готови да подпомагат финансово училището. Сегашното решение на общината има за цел да разпредели тоя ресурс по равно, за да вдигне нивото и на скапаните квартални училища, където никой не иска да ходи, и да насочи и малко ресурс там, защото свестните родители няма да търпят децата им да учат в мизерийка и нямане. това е.

77

Анонимен

преди 7 години

Бежанците(провинциалистите) да ги отделят в училища за бежанци пък ако искат да си ги направят и в Елин Пелин.

76

До Конспирация

преди 7 години

от Някой. Децата не са от административен район. Идват от Люлин, Младост, Овча купел и дажа имаме богати деца от селата от София. Абсурдна работа

75

недомислица

преди 7 години

Живея до двора на едно от споменатите училища, но не попадам в критериите за адресно преимущество...И какво правим в този случай

74

Умен

преди 7 години

До Родител от София това ,че някой живее под наем там в продължение на 10 години,не го ли прави достоен да се конкурира с теб...повярвай ми...той си плаща сам наема ,а ти живееш там защото на дядо ти му взели нивата до язовир искър и го обезщетили с панелка в младост...ама ти си страхотен...изкарай пари САМ за собствен дом и тогава умней...