55

див селски рейнджър

преди 7 години

Мноо ми е зор. Я документи не носа и без тва.

54

Груйчо

преди 7 години

Добре, че са таблетите за да се оправи най-сетне нашата държава!

53

Един българин

преди 7 години

Че то и досега всеки можеше да провери в интернет по ДКН дали съответната кола има валидна застраховка ГО, кога изтича и към коя компания е тя.Новото са само новите таблети на катаджиите.

52

Бай Дичо

преди 7 години

До До Бай ***. Така е. Познати милиционери ми казват как бъзикат водачите без гражданска. Единия спира, другия в патрулката проверява дали има застраховка в сайта на Гаранционния фонд, като за целта ползва собствен таблет. Иначе ако чукне номера на колата в служебната база данни, вечерта в РПУ ще трябва да представи акт за нарушението. И се почва - вие нямате ГО, глобата е 400 лв, да ти пишем ли ЕГН-то за справка? Почти винаги виновния кляка и дава 100-200 лв, в зависимост каква кола кара.

51

До Бай Ганьо

преди 7 години

Абсолютно си прав. Корупция се бори с хора, не с техника. Таблети, компютри и т. н. не могат да прилагат закона. В нашата *** наречена България просто нищо не може да се промени. Това е като вица, че когато бърдака не върви се сменят ***, а не креватите.

50

чичо Гошо

преди 7 години

А знаете ли ,че има държави в които за регистрация не се ходи в полицията и табелите с номерата можеш да си ги купиш от магазина?Старият собственик обаче трябва да върне старите и да предостави документ за продажбата.

49

Коча

преди 7 години

Защо ако си купя кола с пловдивски номера а живея във Варна трябва да правя договор за покупко продажба и да пререгистрирам автомобила ? В нормалните страни не е така.Във нормалните страни ако си харесаш на Ханс колата която струва 2000 евра,даваш му кеша и взимаш колата,после Ханс връща талона в кат а във празното поле е написал твойте данни,после кат ти праща новия талон и започваш да си плащаш данъците и тва е ,няма нотариус,няма два процента за държавата,няма мафия,няма простотия

48

Бай Ганьо

преди 7 години

Корупция ефективно се преборва с желание и политици родолюбци.С таблети едва ли?

47

Коча

преди 7 години

Тя регистрацията и сега си е с договор за покупко-продажба,нищо ново.Нотариалната мафия пак си остава във играта,няма никакви чиновнически облекчения.Отново сме далеко от нормалните държави,и после ревът *** ЕС ни са бърка,сега пак ЕС ли ни се бърка ,та пак мафиотски регламент обслужваш нотариалната мафия и държавна печалбарска история ?

46

Гошо

преди 7 години

Да ви имам системата ви както я издокарахте със пръстовите отпечатаци идеята е хубава но пак ще се прецака те отново.

45

Някой

преди 7 години

Купихме таблети...абе купете си и Мозъци #!!!

44

Мирослав

преди 7 години

Аз имам идея са стикерите на стъклото. В чужбина хората които минават да видят дали си си платил синята зона гледат и дали имаш преглед и гражданска. Ако не си платил синята зона пишат фиш. Ако нямаш преглед или гражданска ти пишат още една глоба. Според мен това е още един метод за контрол. Защо аз си плащам съвестно гражданската, данък МПС всяка година за да мога да мина прегледа, а някой минава тънко? Да не е "по-умен" от мен?

43

Мирослав

преди 7 години

Идеята е добра, дано само системата да работи както трябва! Връчват ти глобичката на място и остава само да я платиш. Дано да сложат и ПОС терминали скоро да може джигитите да плащат наистина, а не да се получава че не могат да ги намерят! Аз спазвам правилата на пътя! Който нарушава ще плаща! Българина не го ли удариш по джоба си прави каквото си иска!

42

Един българин

преди 7 години

Защо на всички новини трябва да реагирате негативно?Идеята е добра, даже много добра.Въпросът е наистина това бъдеще време "ще бъде", "ще стане", единствено това е притеснителното. Нека изчакаме да видим. Аз се чудя обаче какво правим тия, които вече сме си платили Гражданска Отговорност за тази година и сме лепнали стикерите?Заварено положение ли е?

41

прагматик

преди 7 години

"Цялата тази информация вече ще излиза на таблета на катаджията единствено след въвеждане на данните за шофьора, съобщи за изданието зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев."-Ако беше казал "ДКН" щях да повярвам.

40

Анонимен

преди 7 години

po cql svqt e taka nikoi ne te spira samo ti idvat chestitkite i imash otstapka ako platish do 14 dni. Nqma korupciq nqma az sam edi koi si.

39

наздраве

преди 7 години

Честита Василица катаджий !

38

възмутен

преди 7 години

Защо се купуват таблети преди системата да е готова? За да остареят и да купят нови с поредната далавера ли? Писна ми от това пилеене на пари на мой гръб!

37

Живко Марков БНРП

преди 7 години

Всичката пара отива в свирката драги ми управници а не в колелата тя затуй клетата ни Родина е на това дередже.А някоя мутра като блъсне гражданин на пътя с месеци не може да установите кой е собственика на МПСто.

36

Питащ

преди 7 години

Това важи ли за винетките? За един преател питан.