222

Исти до мазела

преди 7 години

През 14 век България е имала поне 5 млн. население и то ако не броим Влашко и Албания,които по онова време все още били Български държави. Населението на Турция до времето на Баязид било не повече от 0.5 милиона (една десета от Българското): да ви кажа ли от къде се взеха останалите 90 милиона турци,които населяват Анадола в момента или вие сам ще се сетите?

221

мазепа

преди 7 години

До Исти до мазелаНаселението на България през 14 век е около 2млн. а на Англия - 3-4млн.

220

до анонимника

преди 7 години

Тъй като през 1972г. не е имало система за разпознаване на пръстови отпечатъци, нито снимки в паспортите, нито мобилна връзка, Левски е идентифициран доста късно от самите власти, а новината за ареста му в ВРО е чак след като е в София. Разбира се че се подготвя сериозна операция за освобождаването му при траянови врата, но Левски не е откаран в Истанбул, съдът от Истанбул отива в София да го съди. За да се коментира историята е нужно въображение, което да те пренесе в онази епоха.

219

Исти до мазела

преди 7 години

Португалия и Швеция през 14-15 век са имали 10 пъти по-малко население от България: не гледайте днешното съотношение в населенията,а тогавашното. Тогавашна България е имала поне 2 пъти по-голямо население от Англия: я вижте сега дали е така!

218

мазепа

преди 7 години

До ИстиA защо Португалия, или Швеция, които не са били под ничие ''робство'' нямат това население?

217

DO LEN SIDEROV

преди 7 години

IDVAT IZBORI TRQBVA PAK DA GI NASASKAM OVCETE :)))

216

Анонимен

преди 7 години

Анонимния македонски гъркоман,който подло пише коментари като онзи с 302 говори свободни съчинителства в духа на червените хулители,които работят срещу България и днес. Този първосигнален човек не знае,че преди 140-150 години не е имало джиесеми нито телефони,за да съобщят хората на когото трябва къде е задържан Левски и кога ще бъде обесен.

215

Исти

преди 7 години

Истината е различна от това,което говори Сидеров: за периода 1345-1913 г. сме загубили толкова хора (да не говорим пък за територии),че ако не бяха турците България днес щеше да има между 50 и 70 милионно население. Мнозинството от депутатите за съжаление са необразовани хора и съвсем не разбират това. Тяхното невежество обаче не променя истината: тя съществува такава,каквато ви я казваме а не такава,каквато вие си въобразявате,господа и другари депутати.

214

Анонимен

преди 7 години

OTKAKTO BG E V EC MILIONI BALGARI NAPUSNAHA STRANATA, TOVA E SAVREMENEN GENOCID...SIDER AGA DA KAJE DVE DUMI ZA TOVA ???!!! I DOBRE 4E GI IMA TURCITE 4E SIDER4O DA PRAVO POLITIKA :))) INA4E NQMA NA KAKAVO DA SE KREPI TAM

213

факти

преди 7 години

До Анонимен "Геноцид? Прадядо ми е имал 12 деца, а аз 1. Кога е геноцида по турско или сега?"Прадядовците ни са имали много деца, защото именно тогава колкото деца имаш - толкова работници могат да обработват повече земя и да отгледат достатъчно жито или *** за изхранването си. Жалко че не всички родени са оцелявали в трудните години. Това е било капиталът - през първите години 1878 масово българи заселват обезлюдените равнини - който не може изкара прехраната си просто не оцелява.

212

факти

преди 7 години

типично за българите е да се съмняваме в себе си.След поредица от над 10 руско-турски войни над 250 хиляди българи тръгват с изтеглящите се руски войски и се заселват в пустошта на Бесарабия - защо ли - може би просто, за да оцелеят. Така в Странджанско и в североизтока почти не остава българско население. След освобождението масово българите слизат от планините Стара Планина, Рила и Пирин и се заселват в равнините. Странно какво му е било якото да стоиш на студ и без земя на високото ;

211

Тодор f... Живков

преди 7 години

До ПЕСЪЧИНКАЗнаеш ли тия приказки колко народи си ги имат. Например в Норвегия. Детайлите са мааалко различни. Дразнят ме такива като теб. Казали му нещо, значи е вярно!

210

Анонимен

преди 7 години

главното е да трепем *** по лоши са и от най долните отоманци

209

Пиян-Диян

преди 7 години

Последните издихания на Субсидеров. Като приемат мажоритарното гласуване бай, бай амиго! Пак ще облече коженото яке и ще подсмърча пред руското посолство.

208

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен Ако им кажеш татари в Казан ще те Бият и ДА Българи са Кримската Орда Верно е Разли4на от Волжките Българи но ИМАТ и ТО сериозна Връзска Както и Дунавска България Посредством ГАГАУЗИТЕ - Пе4енегите- Които са Етнико образуваш елемент и В Казан И в КРИМ и НА ДУНАВ

207

Тодор f... Живков

преди 7 години

Геноцид??? Робство???Има ли друга държава в света, която 500г НЕ Е ВОДИЛА ВОЙНИ И Е БИЛА БЕЗ ВОЕННА ПОВИННОСТ? Да, геноцид! Геноцидът почва с войната през 1877. Продължава и днес. Мечтая за федерация с Турция, ама дали ще ни искат?

206

Анонимен

преди 7 години

Геноцид? Прадядо ми е имал 12 деца, а аз 1. Кога е геноцида по турско или сега?

205

Анонимен

преди 7 години

До 286 Воложките татари ,нямат нищо общо с Кримските,езика им е различен.А Воложките дали в болшинството си искат да са българи?

204

Анонимен

преди 7 години

До Нека видим фактите КЪМ 1422 година за Пове4е от 1 милион Българи Барабар с Макетата и Пе4енегите е абсурд да говорим -за справка русия е 10 милиона макс тогава-

203

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 298 Казано от Монголо Викингски Роби като рашките