29

само да попитам

преди 7 години

Да попитам само Анна-Мария кога има имен ден?

28

Анонимен

преди 7 години

Никол и Николета - веднага ти става ясно, че майката е леко селска и за по-модерно на дядо Николай или баба Николинка си избира тези две клишета хахаха. По-простите хора, предпочитат имената на децата им да са най-модерните и да звучат по-"ХАмерикански".

27

Анонимен

преди 7 години

Оф голям проблем... точно пък Аспарух ще го кръстя...

26

Анонимен

преди 7 години

При 1300s българите най-популярното име беше Асень. Но друго си е името Замфир или Леонсио.

25

Анонимен

преди 7 години

До --Моят син е Михаил

24

любопитна

преди 7 години

Колко деца с име Кристиан Александър познавате? Любопитна съм просто .. за мен единствения плюс на тия двойни имена , че детето катоо порасне ако не си харесва едното може да се представя с другото .

23

Бай Иван

преди 7 години

а Янка наистина е латинско име.

22

Бай Иван

преди 7 години

Уикипедиа:Яна на старобългарски означава "река" и затова, когато се изказват пожелания към нея, се казва: "Нека животът ти бъде дълъг като река". А също така е свързано и със Слънцето (Райко, Янко). Слънчев, слънчева. Това е име, което символизира дългия живот, буйния и понякога спокоен нрав, силата на речното течение, мъдростта, здравето.Оффф, забравих, това е сайт на ЦРУ за промиване на мозъци, извинявай.

21

--

преди 7 години

Михаил и Михаела са толкова симпатични имена, с Божи наместник Архангел Михаил!Защо е толкава слабо разпространено това име? В цял свят присъства....

20

Бай Иван

преди 7 години

Преди години на Царевец срещнах поляци които си кръстили детето Яна (едно от малкото истински български имена). Предишен път като идвали го чули и им харесало. След тази случка ми стана едно от любимите български имена.

19

Анонимен

преди 7 години

Най-разпространените мюсюлмански имена при момчетата и през 2016 г. са Емир (182) и Мерт (115).Най-разпространените мюсюлмански имена при момичетата са Елиф (144) и Мелек (70).??????????????????????????Зъболекар в АнглияКакво общо имат новите българи и тези имена? Вие подигравате ли ни се?

18

Анонимен

преди 7 години

По училищата са само роми не знам къде са тия нови българи.

17

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"Камен" е българският еквивалент на гръцкото име "Петър" - камък, уважаеми. И колкото и да е "дървено", не е толкова, колкото главата ти!

16

Анонимен

преди 7 години

До АнонименАко имам син, ще го кръстя или Камен, или СтрахилАйде няма нужда. Страхил , страх ли ще го е? А пък камен - ще е корав като камък. Това е залитане от едната крайност - *** и небългарски имена, в другата крайност - някакви първобитни, "дървени" изкопаеми имена. Ами кръсти го Ханку Брат - хем ше е в синхрон с Брат Пит, хем с "модната тенденция" - да е хем хан, хем и "брат на пулев".

15

До Анонимен

преди 7 години

Ако трябва да сме точни български имена са Тервел, Кубрат, Аспарух, Крум и т.н. Много от традиционните имена за България НЯМАТ български произход. Например - Георги, Димитър, Николай, Иван (Калоян), Ирина, Мария, Виктория и пр. са все имена съществували преди българската държава. Повечето са Гръцки, Римски или библейски.

14

Анонимен

преди 7 години

Мартин е латинско име, производно от Марс, богът на войната.

13

Az

преди 7 години

До АнонименАлексанър не е българско име

12

Анонимен

преди 7 години

Ако имам син, ще го кръстя или Камен, или Страхил. Ако пък имам дъщеря - ще е Ралица или Златина. Ей тъй, напук на модните тенденции!

11

Анонимен

преди 7 години

Никол не е българско, Никол е нонсенс, защото е име на момче.Във френския, откъдето идва, това е женския вариант на Никола, но има смисъл, защото е Николь, с меко Л.Това е признак на женски род и съответства на Николина.Никол с твърдо Л е българско нововъведение, за да има френска жилка, но всъщност не е ни кол, ни пръчка.Няма как да завършва на твърда съгласна и да е женско име.

10

Анонимен

преди 7 години

Всичко хубаво само не мога да разбера две неща: Първо, откъде се взе това име Никол, за ясно е че става дума за международно име, но това не е българското звучене.