25

аз

преди 7 години

А ние кога ще се освободим от съветските *** комунистически!

24

Анонимен

преди 7 години

До ВиготураИ с тази разлика, че почти всичкото население от отстъпените територии е напуснало, докато в Крим болшинството си е руснаци. Чрез анексирането на Крим, Русия предпази болшинството от населението там от дискриминация и геноцид. А в териториите, които Финландия губи в полза на Русия няма никакви финландци.

23

Анонимен

преди 7 години

До ВиготураС тая малка разлика, че Финландия губи територии в полза на Русия защото се бие на страната на нацистите, а Крим е подарък в знак на добра воля към тогавашната руска република Украйна. След като Украйна вече не е руска република, и се държи вражески Русия е съвсем в правото си да оттегли жеста на добра воля.

22

Анонимен

преди 7 години

Със сигурност е на първо място по метъл групи на глава от населението.

21

Виготура

преди 7 години

А сега Русия, която "справедливо" си взе Крим, който бил "изконно руски" да върне Карелия на Финландия, която винаги е била изконно финландска и там живее само финландско население.

20

Васо

преди 7 години

Към финландците с голямо уважение. Много тяхни воини са оставили кости по бойните полета за нашето освобождение. И се опълчили срещу военната машина на Сталин, и то успешно. сега са пример за добре уредена държава. Не само социална, но преди всичко и справедлива.

19

Виготура

преди 7 години

Поздрави на финландците, те горките винаги са били в нечия зависимост - от Дания, от Швеция, от Русия. А сега да един от най-бързо развиващите се и напредващи народи. Поклон за техните войници, загинали за Освобождението на България по време на Руско-турската война.

18

хахахааааа.....

преди 7 години

До SUOMI - (украйна) нали?ти си украински нацист ами *** там

17

Васо

преди 7 години

До СТРАНДЖАТА: Па ти си един Газо ли зец.

16

СТРАНДЖАТА

преди 7 години

До Анонимен"А магистрате им не ги затварят"...____________________________________________________________________Не се затваря туй що го няма... - зимата цепят направо през полята с шейните...

15

SUOMI

преди 7 години

По всичките неща е на първо место в света ,от 30 години живея в Хелзинки и съм много наясно с тези неща ,защото съм ги изпитал в живота.

14

СТРАНДЖАТА

преди 7 години

А ние само седем години от независимостта ни от Русия... - с Генерал - Освободител Бойко Борисов...

13

ивчо

преди 7 години

пич по ни едно от изброените не е първа, послъгваш :)

12

SUOMI

преди 7 години

Финландия,на първо место в света по НЕкуромпириност,на първо место по здравеопазване,на първо место по образование,на първо место по уредена социална система,на първо место по уреден транспорт,на първо место по откриване на патенти и внедряването им.Мога да изброя още десетина неща,но е по добре да кажа че това нямаше да бъде ,ако не беше получила независимост,щеше да бъде същата *** като рашкия за което водеше война и загуби част от територията си.

11

Анонимен

преди 7 години

Не само че нямат Бойко, но зимните им бури са доста по-страшни от българските. А магистрали не ги затварят! Сигурно имат някакви магически средства.

10

Анонимен

преди 7 години

Финландците нямат мутра от Банкя на власт а пък имат качествени магистрали до всяка точка в страната. Как става тая работа?

9

Е!

преди 7 години

И там има руски паметник на центъра на Хелзинки - нашият е на Цар Освободител, а техният е на Ленин, който подписва декретът за независимост на Финландия.

8

Анонимен

преди 7 години

Хубава страна и много земен народ. Много точни хора. Имаме и обща история с финландците тъй като техни войници са загинали за България на времето.

7

Анонимен

преди 7 години

Tе навреме са се оттървали . От 1917 г . до сега Русия си е фашистка държава .

6

Анонимен

преди 7 години

Номер 8, Финландия не е имала дипломатически отношение със САЩ до 60-та година. Грешна ти е "теорията" за робството.