181

Анонимен

преди 7 години

Не че удобрявам решението на съда, но ми се е случвало сърдити хорица да ме виждат, че идвам и излизат рязко със завой на 90 градуса да се наложи да спра рязко. Дори без да съм нагляр с превишена скорост.

180

Анонимен

преди 7 години

Сега ще трябва са сменят листовките.

179

Анонимен

преди 7 години

Затова хората се бият по кръстовищатаКорумпирани съдии

178

Лелеле

преди 7 години

Превишената скорост е смекчаваща вината на шофйора ,така ли излиза.

177

пешо

преди 7 години

още една вратичка за взимане на рушвети от корумпираното правосъдие! ако си плати джигита с колата е невинен. ако ли не съдията ще го изкара виновен и отива в панделата!! мила родна картинка !

176

Отговор

преди 7 години

До Анонимен 223 Щом го е ударила кола ,значи не се е огледал.Няма какво да се доказва.Прави ли ви впечатление че повечето са жени. Обяснение някакво...?

175

Levreki

преди 7 години

Koga, v koi vek e sluchkata? Koga i kade e sadebnoto delo, kolko minuti?

174

Анонимен

преди 7 години

Аха и сега много интересно как в съда ще се доказва дали умрелият се е огледал преди да пресече? ;)

173

Анонимен

преди 7 години

'С решението си ВКС казва, че наказанието на шофьор, убил на пътя, макар и движел се с превишена скорост, трябва да бъде смекчено заради пешеходеца, който не се е огледал или е стъпил внезапно на пътеката'Това някаква шегичка ли е? Ако автомобил хвърчи с превишена скорост и да се огледаш- каква файда, като може от нищото да ти се появи и да те премаже?

172

Анонимен

преди 7 години

Браво, едно адекватно решение, на неадекватната съдебна система!

171

Анонимен

преди 7 години

Винаги умрелия е виновен. т.1 от Конституцията

170

До 205 Груьо

преди 7 години

Всъщност трябва съвсем малко да се измени един и сега съществуващ член от ЗДП.Чл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.

169

До 205

преди 7 години

Чл.20. (2) Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.

168

Добра новина за

преди 7 години

Добра новина за джигитите на пътя. Ще може да си минават с *** газ през пешеходните пътеки и пешеходецът винаги ще е виновен, защото когато и да пресече, никога няма да има достатъчно време за реакция от водача на колата.

167

марги

преди 7 години

В тая държава е НАРУШЕНИЕ ДА СИ ЧОВЕК!!!

166

Груьо

преди 7 години

А трябва в закона да се добави само един текст: "При приближаване към пешеходна пътека, водачите на МПС са длъжни да намалят скоростта с готовност за спиране."

165

да ви ... на логикат

преди 7 години

Няма такава държава! С тия мало... съдии. Законът е създаден, за да служи на хората.

164

Анонимен

преди 7 години

Как трябва да бъде - при приближаване на пешеходец към пешеходна пътека, колите спират.Как е в България и какво толерират тези съдии - при приближаване към пешеходна пътека, колите увеличават скоростта, за да не би някой пешеходец да си помисли, че може да премине по пешеходната пътека.КАТ разбира се спи.

163

До 201

преди 7 години

Казваш на местата, където няма светофари.Първо, повечето светофари през нощта не работят и там става опасно. Второ, това не променя много нещата - има натоварени улици, които пресичат доста кръстовища без да има светофар, така че е пак същото, възвишение след възвишение.Тук друго трябва, ама няма да стане - трябва КАТ да изпълнява закона и да санкционира за всяко нарушение, а не както е сега, КАТ санкционира при 1 на 50-100 хиляди нарушения, т.е. КАТ не работи. Тогава ще се спира на пешеходна

162

Анонимен

преди 7 години

Понеже имаме такъв съд,затова ще има още много жертви на пешеходни пътеки.Нали за това се наричат ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ,бе,неуважаеми господа съдии.Не трябва ли точно там правото на пешеходеца да бъде абсолютно и неприкосновено.Какво трябва да направим заставайки на пешеходна пътека-да се молим на господ да не ни сгазят ли или на шофьорите за същото???