159

Станимир

преди 7 години

На 29 години съм но смело мога да кажа че още си живеем в комунизма другари и другарки какво ревете ? Децата на партийците и ДС ни управляват и си разпределиха държавата , а след това техните деца наркоманите ще ни разкажат играта . Защо вашето поколение не ги изчисти едно време в началото на 90 - е , ами защото сте *** и страхливци и ви излъгаха . Полша , Унгария че дори румънците си изчистиха червения *** ... Сега чакате ние младите да оправим кашата дето сами я надробихте . Да ама не !

158

Анонимен

преди 7 години

До помнещ 197,Бирата беше "Жигулевское". А одеколона, който се продаваше на едри разфасовки и го пиеха беше "Тройной". Опашките пред "Ликероводочните" магазини се точеха по неколко километра и там се събираха алкаши "сообразить на троих". Милицията ги дебнеше и като паднат ги влачеше в вытрезвителе. Имаше страшен дефицит. В Москва един приятел ме учеше така: "Ако пред магазина няма опашка въобще не влизай, няма смисъл. Ако обаче има опашка не питай за какво е, а се нареди!"

157

помнещ

преди 7 години

Бирата се казваше Жигули. Ежедневна гледка беше някой да ти каже - дай рубчик для водку.Потом по полам.Аз си бях купил одеколон шише от порядъка на 400 милилитра. За парфюмиране. Веднъж ми дойдоха съученици на гости в нашата квартира. Почерпих ги, разбира се, със сокове и сладкиши. Но те търсеха водка, с която да ги почерпя. И като видяха одеколона, на секундата го гаврътнаха! И някак си не можеха да повярват, че не употребявам алкохол.

156

Анонимен

преди 7 години

Ако го имаше СССР сега нямаше да пишем във интернет а щяхме да сме на опашки за портокали а мъжете на опашки пред бензиностанциите за бензин.

155

Поручика

преди 7 години

До помнещ 193,Недей бе, човек! Сега ще кажат че си *** и еврогей.

154

Анонимен

преди 7 години

Ето, Путин подари на руснаците Алепо за Рождество Христово, а те неблагодарни...искат СССР !

153

помнещ

преди 7 години

разрешение за пътуването. Обикновено - за да пазарувам хранителни продукти, каквито имаше в големите градове, но напълно отсъстваха в малките градчета и поселища. В хуторите положението бе малко по - добро. Заради наличието на колхози, където присъстваше качествена храна и напитки.Бензинът струваше 4 копейки, но автомобили почти нямаше. Жителите ползваха предимно мотоциклети Ява и Иж. Битовата газ за комуналните жилища струваше 2 копейки месечно. Заплатите масово бяха от порядъка на 90 рубли.

152

помнещ

преди 7 години

В дълбокия прованс някъде в, да речем, Украйна, хората живееха в кирпичени къщурки със сламени покриви. Често наблюдавана гледка бе да видиш как отделни бедни хорица живеят в землянки или в зимници.Имаше купонна система- бутилка олио от половин литър на месец за всяко едно отделно домакинство. 3 бурканчета с кисели краставички българско производство, 3 буркана паприкаш-също българско творение! Това беше в годините 1976 - 1977 . Когато пътувах за някой голям град, трябваше да получа разрешение

151

Анонимен

преди 7 години

"Който не съжалява за разпадането на СССР, няма сърце, а който иска да върне СССР - няма глава"....а който търпи КГБ кликата няма и двете.

150

Поручика

преди 7 години

През 80-те един руснак в електричката Владимир - Москва ругаеше германците от ГДР, унгарците и нас българите, че сме живеели по-добре от тях, понеже СССР ни наливал с пари за сметка на руснаците. Имах руски колеги, които през 1983 ме убеждаваха, че в руското консулство им казали, как СССР зарязва България и България щяла да фалира. А сега руснаците са изкупили имотите във Варна, Бургас, Поморие, Каварна, Приморско и Банско и масово се преселват. Май нито ние фалирахме, нито те цъфнаха.

149

за и против

преди 7 години

Не си спомням да е имало глад по времето *** соца ,нямаше просяци ровещи в ***,нямаше мутри,дрогдилъри , нито проституция. Хората живееха просто и щастливо ,всички имаха работа и жилище.Имаше дефицит на някои стоки-например-банани и дънки,но България имаше развита индустрия и силна армия.Религията беше неуместна, хо ходех на детски лагер на море за 20лв. Трудно се излизаше на запад,но сега да не би да няма ограничения-основно финансови.Сега сме роби на финансовата олигархия.

148

Анонимен

преди 7 години

Крим наш, Алепо наш, Тръмп наш,...а руснаците си мечтаят за СССР !!!

147

Анонимен

преди 7 години

Носталгията на руснаците по СССР е зле прикрито отричане на сегашния КГБ режим.

146

До 171

преди 7 години

Дървените къщи са най-скъпите и готините в Русия, защото са най-топлите. Хората, които имат пари, строят такива. Квасът е вкусен. Прясната риба, която сам си хванеш, си е чист кеф. Пък ако някога си имал щастието да спиш на топла руска печка през студените руски зими, ще почнеш да цениш и това. Още повече, че и гозбите в нея стават супервкусни. Недей пиши, моля те, за неща, от които нищичко не разбираш. Руските култура и бит ти са чужди, което не означава, че са лоши.

145

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

До Анонимен30 лева.по онова време лежах 24 часа и се сбърках от писане на обяснения, защо съм искал стая в японския хотел и пропуск за покрития басейн. та така. същите гобнари и сега дуднят. ако се смени системата ше викат "ама едно време строяха пътища и човек можеше да си иде на село с корекомската лада на дядо, а сега космодруми...космодруми не пием". за трепане сте, пицаджии. до един

144

Миро

преди 7 години

Аз признавам Путин и неговите идеи,мисли за хората си!!!А бат Бойко мисли ли за здравето на българския народ-не! Предава ни на американци и разни европейци!Но и за бат Бойко ще има възмездие!!!

143

Анонимен

преди 7 години

да по онова време се ходеше на почивка за 30 лв. при това цели две седмици , а сега се ходи за ден два , ,че парите не стигат за повече ...имаше образование и здравеопазване , а един политик каза ,че от североизток идва студ и комунизъм , аз бих добавил , а от запад идват ценности , като еднополови бракове , трети пол , инцист , талибани и атентати

142

Анонимен

преди 7 години

Да живее СССР! Пак ще го има!

141

Прав е хх

преди 7 години

Те по - далече от Искър не са ходили. Виж го предента, с висше другаря - демократ Петков , а речника му е като на подарено висше от РАБФАК. В Исландия хубаво завърши филма на Майкъл Мур: "Как можете да спите спокойно в САЩ, като знаете, че има бедни и гладни хора!" Затова Хосе в САЩ гласува за Тръмп. Заточение в "Столична библиотека". Това е присъдата. Малко четат тези хора бре, малко.

140

хх

преди 7 години

Руснаците и ужасния им СССР направиха социализъм *** дума.А социализмът си е една съвсем нормална и приемлива идеология.Идете в Швеция или Финландия и ще видите ,че скандинавския тип социализъм е една прекрасна политическа практика.А руснаците какъвто и политически строй да реализират, все е някаква идиотия.Те са хора със сбъркано мислене,т ъ п и,жестоки,пия ници с робски манталитет и все другите са им виновни.