61

Гост

преди 7 години

Някой пак дописва закомите. Закона приет по един начин, но агитацията друга.Много го обичаме този номер...Така беше и със винетките. Голямо дописване. Никъде в закона не се казва една коля - една винетка. Нокий не сподели колко наказани има за преотстъпване на винетка.В крайна сметка има платена такса на МПС на път където се изисква това.

60

Васо

преди 7 години

До Анонимен: В последно време една пасмина кара коли и без книжка, и без застраховка, и без технически преглед, и след употреба на алкохол. Та нея какво ще я правим. Нищо друго освен да я пращаме в затвора, щото тя и глоби никога няма да плати. Ама затворите са тесни, особено след въвеждането на задължителните 4кв.м на затворник. Трябва нови да се строят. И точно тази пасмина ще ги построи. Тя може, след като оцвъка България с незаконни коптори и триетажни палати в стил барок.

59

Анонимен

преди 7 години

Един въпрос към умниците по-долу: щом като очевидно имате 100-200 хил. да си платите ако стане беля, защо се стискате за 200лв гражданска ?

58

Анонимен

преди 7 години

Поредната глупост, но в услуга на рекетьорите от застрахователните компании. По-нормално е да плащаш повече ,ако си предизвикал ПТП и нямаш застраховка. Какво общо има държавата със застраховките? Държавата ли застрахова или частни дружества? И как един участник в движението може да знае дали друг има застраховка? Откъде накъде застрахователите ще отказват да ти платят щетите, като те имат правото по регресен иск да си възстановят щетите за сметка на нарушилия правилата (предизвикалия ПТП)?!!!

57

вгр

преди 7 години

Дали и за крадците (и не само на коли) закона ще е така твърд? Те гражданска не плащат...ИЗГЛЕЖДА ЗАСТРАХИВАТЕЛИТЕ (И КОРПОРАЦИИТЕ) СА ПОВЕЧЕ ПАЗЕНИ ОТ ЗАКОНА, ОТ КОЛКОТО ХОРАТА... И ЗА ТОВА ТУК ВСЕЧКИ КАЗВАТ - НЕ Е ДОБРЕ.

56

Анонимен

преди 7 години

Як лобизъм !Самото название,,ГРАЖДАНСКА", подсказва, че се урежда от гражданските закони, а не наказателните. ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ! А, може би вносителите са акционери в застрахователни дружества ???

55

Анонимен

преди 7 години

До до 53Виждам проблем когато тротоарът е празен и пешеходецът не се движи по него а по платното,виждам проблем също когато пешеходец пресича на 5 метра от пешеходна пътека защото така му е по близо.Като говорим за нормални държави в които ти със сигурност не си ходил горните две нарушения се наказват от закона.В нито една нормална държава няма закон според който да лежиш в затвор ако не си платил застраховка на колата има парични санкции.Сега почвай да ровиш из нета форумен м*шок.

54

художника

преди 7 години

А бе и..оти, то нямате толкова килии бе. Къде ще сберете толкоз народ? Много често забравям да си платя гражданската в срок, не че не искам. И к,во? Ще ме вкарате в затвора ли?Ще оставите децата ми гладни ли? Ще ми съсипете работата ли? Кой ще ви пълни хазната с данъците си?

53

Снайпериста

преди 7 години

Надявам се протоколите пазят кой го предлага това? Публична е информацията нали?

52

666

преди 7 години

ГОЛЯМО ЛОБИ ИМАТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ. ЗА ВСЕКИ ДЕПУТАТ ГЛАСУВАЛ С "ДА " СИГУРНО ЩЕ ИМА БОНУС

51

до 53

преди 7 години

Многознайко, веднага обижда. Къде по нормалния свят може да паркираш без пари понулицата с месеци наред без да си преместиш колата. В арабския свят и България. Точно заради такива пещерняци като тебе дето за нищо не искат да плащат ни прокарват такива закони. Бас държа, че на тротоар и пешеходна пътека да се паркира не виждаш също проблем нали? Как може някой да паркира на улицата за 7-8 месеца и да не е проблем за нормално мислещ човек?

50

Анонимен

преди 7 години

Бе не плащам"винетка" штото ме дразните."Гражданската" и тя отива към винетките,щом ще ям и пия на държавна издръжка.Аре много са учили тези

49

Анонимен

преди 7 години

Какво значение има какви са глобите и наказанията, след като никой не ги налага? Това, което реално се увеличава, са подкупите за служителите на КАТ и МВР, нищо повече.

48

Анонимен

преди 7 години

До до 43 и морякаТи на колко години си бе п*лячо,знаеш ли какво е излязла от движение кола? Значи ако някой не си кара колата 8-9 месеца трябва да я сложи в гараж,браво както се вижда тези закони ги измислят точно такива гении като теб.

47

Блондинка

преди 7 години

Ама, КАТ вече официално ли стават отдел в застрахователните дружества, но на издръжка от бюджета?Аз си мислех, че КАТ са на самоиздръжка- дават им по една СТОП палка и ги пускат да се оправят сами. И добре се оправяли, казват...

46

Анонимен

преди 7 години

Хайде сега приемете и закон за затвор от 2 години ако на някой му е изгоряла крушката на фаровете,нищо че навън свети слънце и е 40 градуса. Ако някой кихне докато си кара колата 3 години затвор,така де трябва да има ред.

45

Анонимен

преди 7 години

мачкай българитеее

44

до 43 и моряка

преди 7 години

И аз съм съгласен с тези промени - :да не се паркира на улицата кола излязла от движение.Не може да си в чужбина 8-9 месеца а колата ти да гние по улиците и да пречи на движението, да заема място и пр. Слагаш я в гараж и не пречиш на останалите и точка.

43

ртя

преди 7 години

До Анонимен 43И дали ще спазват репатрирането е друг въпрос... Благодаря за тълкуванието. Все пак е справедливо, като не караш, просто после си правиш наново гражданската и всичко си е ок без санкции, както и трябва. Ако караш без застраховка, тогава просто санкциите са по-сериозни от досегашните и държавата намира начин законово да не плаща от Гаранционен фонд. Отделно, навсякъде пише глоба + затвор, а реално е или едното или другото. Така че отново пишат глупости масово

42

Анонимен

преди 7 години

Гражданска няма да плащам защото зимата не карам колата ми стои в гаража! Ще плащам само за времето когато я карам! Иначе съм съгласен да санкционират мангасарете дето карат без книжка конфискация на МПС - разфасовка и продажба на части а парите да влизат за ремонт на пътища от второкласната пътна мрежа!