46

знам немски език

преди 7 години

В WDR казват за некакви проверки за получаване на Социални но общо за българи и румънци , конкретно няма посочено Лице което да е злоупотребило с Социални пари , а въа WAZ се говори точно за Роми но пак от България и Румъния дори има Статистика където България е на последно место така че нищо сериозно

45

АБВ

преди 7 години

До democrat пише се "обиден" от "обида"-езикът трябва да се уважава все пак.

44

democracy

преди 7 години

Германия никога няма да се развие до нивото на Франция,Англия,Испания,Италия.Това са за мен подценяващи нацията изказвания.Защо не взимат в анонс Косовци,Албанци,Босненци,Турци или Поляци впрочем тези са истинските мафиоти.Това е една страна където полицейската сила е по силна и от парламентарната и съдебната.Една плюнка по центъра 90? глоба,един изхвърлен фас 90? глоба *** и насилственоста.Хитлеристка,нацистка държава.Бягайте към Англия,Франция,Америка където са предоволни от българи..!!

43

Бачо Илия

преди 7 години

До ГУРБЕТЧИЯТочно така. Ама трябва да си учил, или да си се трудил занаят да научиш. Те на българки не могат да четат и пишат, ама културни особености на етноса.

42

Анонимен

преди 7 години

ами българи и румънци, това са си чисти шведи и от двете държави.

41

Анонимен

преди 7 години

До Анонименти сега с монаха ли ще спориш, освен че го хулиш в делото му?! пише: "Четете и знайте!" още в началото, или я нямаш тази книга в библиотеката си

40

democracy

преди 7 години

А до расистки настроените българи им пожелавам да проявят повече интелект и толерантност.Колкото и да не приемаме тези сцени и да се чувстваме убидени,нормално е да се сложат под общ знаменател българи,роми,евреи защото всички те са част от българското население.Аз съм твърдо ЗА всяка грешка и престъпление да се накаже,но всичко да бъде в рамките на човешките права.Проявете респект към ромите, както го правите към африканците,индийците,китайците защото и те са различни,както и вие за тях..!!

39

Анонимен

преди 7 години

До Анониментри дена спамиш едно и също и хулиш монаха като изопачаваш думите му.не пита риторично, а гневно поради незнанието на словната и славна българска история от разни гърчеещи се нихилисти и чуждопоклонци, поддали се на лъскавия отвън и коварен фанариотски фалш

38

democracy

преди 7 години

Наистина и аз съм от ромски произход и понеже съм в близост до ситуацията,знам от къде идват проблемите при ромите.А то е "образованието"За щастие родителите ми са образовани,следователно и аз съм образован.Мисля че правителството трябва да въведе санкции на родители,които не пускат децата си на училище и ги карат да работят още на ранна възраст,при положение че второто е престъпление..!!

37

Анонимен

преди 7 години

Тея се сетили да се побарат. Ми те всички малцинства живеят по този начин, те се хванали непременно с българи! Те ако тръгнат да разплитат из основи, ще се натъкнат на уникални неща, и то не само в Германия и не само българи и румънци! Поляците в Холандия и Германия масово живеят така, регистрират фиктивно болни деца и получават по 500 - 600 евро на "болно" дете на месец в Полша. Та тя схемата е повече от ясна на всички!

36

Анонимен

преди 7 години

До 46 Един изпатил. Може би от 2016г. да има промени незнам

35

Анонимен

преди 7 години

Чети международно трудово право на НРБ от времето на СОЦА

34

ГУРБЕТЧИЯ

преди 7 години

До АнонименЗа да работиш в Германия; 1.Министерството по заетостта на България има сключена спогодба за колективен трудов договор на квотен принцип. БСП 30%, ДПС 30%, СДС,ГЕРБ И ДР. 30%.2. Идивидуален договор е СТРОГО ЗАБРАНЕН.ТЕБЕ КОЙ ТЕ ИЗЛЪГА ,ЧЕ ИНДИВИДУАЛНИЯТ ДОГОВОР Е ЗАБРАНЕН ! СТИГА ДА СИ ЕРБАП И ДА ЗНАЕШ ЕЗИК ,ИДВАШ В ГЕРМАНИЯ НАМИРАШ СИ РАБОТА И СКЛЮЧВАШ ДОГОВОР НАПРАВО С РАБОТОДАТЕЛЯ ,БЕЗ РАЗНИ КОЛЕКТИВНИ ДОГОВОРИ ,БЕЗ ПОСРЕДНИЦИ !

33

Анонимен

преди 7 години

За да работиш в Германия; 1.Министерството по заетостта на България има сключена спогодба за колективен трудов договор на квотен принцип. БСП 30%, ДПС 30%, СДС,ГЕРБ И ДР. 30%.2. Идивидуален договор е СТРОГО ЗАБРАНЕН. Тази СПОГОДБА Е САМО ЗА ГЕРМАНИЯ И БЪЛГАРИЯ. Тя е изготвена от 1990г от БСП и одобрена от Москва по друга спогодба от 1952г. В която се казва. Бъргария като победена страна от ВСВ НЯМА ПРАВО НА СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА, СТОКИ И УСЛУГИ С ГЕЛМАНИЯ. Не се отнася за хората от изкуст

32

democracy

преди 7 години

До 40Ако имаш предвид ромите,повярвайми не всички роми са на същия принцип в чужбина.Аз съм от ромски произход,но на първо място съм българин и се гордея с това.Не получавам никакви помощи и не ми трябват.Плащам високи данъци,ток,вода,квартира,застраховка на квартира,сметки за ***,за кабелна телевизия която не използвам,тези които живеят в Франция знаят за какво става въпрос.По скоро усещам едно пропищяване от български роми,но какво че са роми те трябва да са толерантни преди всичко..!

31

Анонимен

преди 7 години

"Германската провинция Северен-Рейн Вестфалия от доста време са разтревожени от факта, че броят на българите и румънците, получаващи социални помощи, непрестанно нараства."Превод: римляните. Никакви българи не са.

30

democracy

преди 7 години

Вярно е че има ги измамите от българи и румънци,но те в никакъв случай не са в такива големи мащаби както ги описват те.Броят на българите и румънците в Германия е не повече от 200 хиляди а само турците там са над 4 милиона.Най-големите мафиоти в страната са турците,но понеже имат голяма намеса в икономиката им правят компромиси за тях,Франция например дава най-високите социални помощи без да дели на българи румънци и други.Нацистка Германия си остава..!!

29

до 41

преди 7 години

Разбрах, даже много добре.Хората са ти го написали в статията. Чети. А ако щеш вярвай в голямата бяла мечка от пустинята Сахара...

28

до 36

преди 7 години

Не си ме разбрал. Верно е че оплакват всичко. Не ми се верва да им дават пари ей така без документи.

27

Анонимен

преди 7 години

Най- малкото което трябва да им направят в Германия е да ги кострират, за да не се възпроизвеждат повече.