52

М, да ...

преди 7 години

До 50 АнонименУсмихваш ме! Да, ама след това тез гласувалите за референдума / които ме критикуваха (колеги и приятели) за моето, как да го нареча ....решение/, сами си признаха, че са объркани от : "Объркаха народа с референдума!" За мен нямаше яснота още сначале, а гласувалите с ДА! за референдума се почувстваха, че са ги объркали в решенията им!

51

Анонимен

преди 7 години

Какво се правят че разбират от избори тези теоретик - политолози.Нали президентските са мажоритарно и какво става?Нищо който събере повече гласове той става.

50

Анонимен

преди 7 години

1. Не 240, а 120 ще сменят 240. Стига високоплатени безплодни търтеи, които създават корупционни закони и одобряват монополистична нормативна уредба. Да се благодарят досегашните, ако се отърват без съд. 2. Видният социолЪг да не втълпява, че мажоритарната система е опасна. Не опасна, а катастрофална за народ и държава е пропорионалната - ПАРТИЙНАТА, система. Партиите са банди, които защитават грубо, безпардонно, лични интереси. Тази система е ВСЯ ВЛАСТЬ СОВЕТАМ - тоталитаризъм и некадърност!

49

опппааааа

преди 7 години

До АнонименРуска Федерация - 150 млн души - 450 депутати ??Не си учило ама смяташ ??? Да ти задам един въпрос като за бавно развиващ се. Ако бяхме 100 000 1 депутат ли трябва да имаме ???И не ми мънкай като отговаряш !!! За твое сведение Люксембург има 450 000 жители и 60 депутатаБроя депутати не е толкова важен колкото културата им, произхода и образованието и затова те ги крият и им е позволено да лъжат.

48

Анонимен

преди 7 години

"Не гласувах за референдума, тъй като..."Значи тези които са гласували са решили И вместо теб.

47

Анонимен

преди 7 години

Неочаквано уравновесено изказване на Майчето.

46

М, да ...

преди 7 години

Не гласувах за референдума, тъй като нямаше достатъчно яснота по въпроса с мажоритарните избори! Гласувалите за референдума са под 50%, дори не под 51%! Това също да се вземе в предвид, - пропорционална, мажоритарна или смесена система да е!И още има разлика между президенски и парламентарни избори - президент ли се избира или парламент!

45

Васо

преди 7 години

Драма ще е, ако избраните 240 са същите , като сегашните 240.

44

мажоритар

преди 7 години

Новият парламент от 240 лавки за Пеевски ако не се промъкне някой доган или местан, а на Славчо един пуй як за коледа.

43

Анонимен

преди 7 години

при мажоритарен вот ,кой би гласувал за цецко, цецка за бойко за куневица за рамаданчо за мартинчо

42

Годзилчо

преди 7 години

Колко ли са крали и компрометирани депутатите за да се страхуват да се изправят пред хората със своите идеи в даден район мажоритарно.Или нямат никакви идеи а са просто едни партийни тикви поставени от партията да защитава лобистки интереси без да се интересуват от хората.

41

Анонимен

преди 7 години

До 1 Ти изброи 4-*** , а до 240.... кой още. И като влязат в парламента нали ще гледаш какво правят, мислиш ли че 4-ри години ще се задържът. Мислете бе хора.

40

Joko

преди 7 години

Няма ли кой да озъпти тази жафрантия !

39

сминдух енд чесън

преди 7 години

Все отнякъде трябва да се започне.

38

:)

преди 7 години

И още нещо! Мая Президент!!! Искаме "популистки" - народни политици а не удушени изрoдe, *** от смеска чичо скруч и дракула

37

Анонимен

преди 7 години

Субсидиите са основното зло. Парите помагат на партиите да се окопават във властта с помощта на малоимотните и малограмотните. Субсидията трябва да е не повече от 1 лев.

36

Некъф луд

преди 7 години

А задължителното гласуване и намаляване на партийните субсидии защо ги прескачате?Защото не сте б. о. к. л. у. ц. и. и само брадва за вас.

35

Анонимен

преди 7 години

Къса памет, гаспада! Сутринта ми попадна вестник Преса от юни, миналата година и там на 1 страница се мъдри: ,,Местан шокира с искане за 100% мажоритарен вот.'' Същото като реакция на намерението на Плевнелиев да саботира /да/ референдум за 120/120 смесена система, който да се проведе на местните избори. Всички против, а мнението на Данаил Кирилов от Герб и Мая е едно и също.Днес кой както му отърва.

34

Анонимен

преди 7 години

Ne e sadaljitelno kran

33

Анонимен

преди 7 години

Stiga si dardorila slavi igrae s boiko a ti saschto