35

Анонимен

преди 7 години

И сега какво като е взела 48 изпита преди 48г ? - трябва да я хрантутиме цял живот? Я да отиде сега в Оксфорд и да вземе поне 5 изпита по химия.А?Ей ,заради такива като таз -заклещили службицата Младите бягат ,Ей заради такива "учени" науката в Бг не прогресира.Заплатата малко ? - ами вие имате някакви знания от преди 100 г ,ако въобще и такива имате.

34

Ангел

преди 7 години

Например археология. Качете се на Перперикон, долината на тракийските царе в Казанлък. Анализите на предполагаемите места на находищата на нефт и газ в Черно море. Това са част от откритията и постиженията на БАН. Злобата с която се опитват хора да оплюят институцията е без никакво покритие.

33

сминдух енд чесън

преди 7 години

Сещам се за един хубав филм с Тодор Колев от далечната 1980г./Двойникът/Та времето като че ли е спряло някъде там.Днешната и наука ,до голяма степен и икономика са следствие на онова време.Пък и хората са почти същите защото младите просто напускат без да мрънкат.

32

Ангел

преди 7 години

Не пишете простотии. Фактите сами говорят. Каквото и да се изплюе в публичното пространство изследванията и откритията си вървят и няма кой *** седнал на една ракия да ги СПРЕ

31

Анонимен

преди 7 години

До АнгелАбе, БАН е на повече от 100 години. Какви практически ползи е донесла на страната ни?

30

Ангел

преди 7 години

Работата на научните работници е по направления и свързана с редица опити за определяне на параметри и рамки на определени продукти, които да бъдат консумирани в полза на обществото по пътя на неговото развитие. От макро до нано. Всичко.

29

до Angel

преди 7 години

Ангелчо умничкият ми!Отговори ми на един *** въпрос-кое регламентира работа като медицинско лице,в този случай акушерка(изключително отговорна и квалифицирана дейност) на някой който е химик по образование,защото от материала не става ясно!Ще изпратиш ли жена си да ражда при тази топ химичка от БАН?

28

Анонимен

преди 7 години

За 48-те изпита разбрахме, но за ползата от всички тези усилия нищо не разбрах.КАКВО РАБОТЯТ В БАН?

27

Ангел

преди 7 години

Резултатите от научния труд се постигат след 10-15 години а консумирането на резултатите след още поне 4-5. Така че моля без смотани първични нападки срещу науната работа

26

Анонимен

преди 7 години

А защо трябва да разчита на държавата? Нали затова социализмът падна. Сега всеки е свободен да се оправя както иска. Пазарна икономика - пазарът определя кое е нужно.

25

хохоооооооо

преди 7 години

Абе друго си е да има кебабчета и кючек и момченца с изскубани веждички!

24

без

преди 7 години

Важното е да има за мутрите и депутатите. На кой му трябват учили хора? Ще изнасяме баница, чалга и простотия и яе си живеем добре.

23

сминдух енд чесън

преди 7 години

Няма цивилизована страна ,в която да ти плащат само за това ,че си взел диплома в рамка.Каквото и да прави човек искат се резултати.

22

Angel

преди 7 години

Много глупости пише в постовете. *** смотани....резултатите от труда на учените от БАН имат резултати, които постепенно навлизат в нашето ежедневие след 20-30 дори 40 години. Пъричните нападки трябва да са насочени към смотаната ни управляваща класа, която удави БАН в блатото на самооцеляването. Не забравяйте че дори, космонавтите преди 20 години консумираха храна в туби, които бяха измислени от нашите учени, на марсохода също има българско ноу-хау, в атомния колайдер има българска секция

21

Анонимен

преди 7 години

До проектидори линковете им са пълна боза

20

Анонимен

преди 7 години

До 18кога българия е била нещо повече от нечия колония? по соца цялата държава бачкаше за русия и какво оставаше тук, нищо. всички бяхме еднакво бедни и по магазините не можеш да намериш дори тоалетна хартия или различен цвят фаянсови плочки.

19

проекти

преди 7 години

Ето всички проекти на БАН: bas.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8

18

Анонимен

преди 7 години

До BURZUMв нормалните държави научните изследвания и открития се правят в големите университети. те се финансират и спонсорират, не са събрали всички изкуфяли така наречени учени от соца на едно място и са ги нарекли академия.

17

Анонимен

преди 7 години

Аз пък познавам доста хора от БАН, които напуснаха и си намериха някаква друга работа. Отдавна България няма икономика и производство и много хора неразбраха, че присъствието ни в ЕС е като неформална колония. Това го каза навремето Стефан Цанев и разни демократи му се обидиха.Ако нямате някакви проекти с външно финансиране няма откъде да дойдат пари за наука.Прохождащите бизнесмени за да оцелеят по пътя на най-малкото съпротивление ползват готови неща и се надяват с тъпотия и алчност да оцелеят

16

каналин

преди 7 години

До сминдух енд чесън: Българите са най умните по твоята логика. Останалите държави са достатъчно глупави да финансират наука. Избий си от главата че науката работи за Бизнеса - това е само в устата на политиците но не е широка практика. От гледна точка на бизнеса науката е високо рискова дейност. По тази причина милиардите които се наливаха и се наливат в нано-технологиите нямат шанс да се върнат като добавена стойност ...