16

Анонимен

преди 7 години

"Хм ,какъв им проблема на врачанските майки -нека и техните деца за две години да се пишат ,че са с ромско самосъзнание и Те ще получават детски от 60 лв ."А на ромчетата какъв им е проблема да имат успех 5.50 и да взимат нормална стипендия, както всички останали? И не - няма да си пиша насила децата, че са алкохолни напитки. Ще ви се.ПП. Който вземе тая дискриминираща стипендия ще я връща с лихвите, като влезем в съда, вярвайте ми!!!

15

*анин

преди 7 години

Хм ,какъв им проблема на врачанските майки -нека и техните деца за две години да се пишат ,че са с ромско самосъзнание и Те ще получават детски от 60 лв .Това се прави видимо ,защото децата от ромски произход се женят на 15-17 години и приключват с образованието си .На мен ми е по-интересно друго -системата ни за образование , как може ученици независимо от кой етнос в 10-11 клас ,да не знаят елементарни работи за 4-5 клас -а са в 10-11 клас -ЗАЩО !?

14

bobo

преди 7 години

След всичко....... Време е да почнем да им плащаме сметките в магазините и кръчмите.......Обичам родината,мразя държавата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13

Бау

преди 7 години

Разбирам я идеята. Понеже мама и тати роми ще бият и тормозят детето да учи да изкара 3.5, за да вземат парите. По този начин следващото поколение роми се предполага, че ще е по-грамотно и умно и ще му се работи. Проблема е, че не е честно. Все едно на мързеливия работник в офиса да му дават бонус с надеждата да започне да работи като останалите. Трябва на ВСИЧКИ деца да се дават премии за завършено основно и по-голяма премия за завършено средно с повече от 3.50.

12

Tret

преди 7 години

сега ще почнат да бият и даскалите, както биат докторите...щоти няма да им писхат 3,50 за да жземат кинтите!!!

11

безпартиен

преди 7 години

Всяко стадо си има черна овца.При еджипшаните тук-там има бяла.Не разбрахте ли,че само с даване не става!Трябва нещо и те да дадат и то е желание за работа и учене.

10

Росен

преди 7 години

Най-после нещо по-умно от страна на правителство. Ромите са с положителен прираз поне след 12 години тези млади хора няма да са консуматори на соц. помощти , и ще са конкуренти на пазара на труда и щe плащат данъци .Във България след 10 години ще има глад за работна ръка защото много българи работят в чужбина и ще се наложи ние давнасямеръботна от Африка или от Азия , тогава ПФ ще прави ли протести ?

9

Ово

преди 7 години

Тези хора трябва да се интегрират, това ще струва скъпо и ще отнеме много дълго време. Българина е длъжен да разбере, че ще трябва да плати сметката, колкото и висока да е тя. Врачанските майки на българчета, най добре ще да е да полагат по големи грижи за рожбите си отколкото да се занимават с разъм и дискриминация.

8

анонимен

преди 7 години

Колко години вече наливат пари в тази продъдена бъчва?! И интегрираха ли се тези ?! Управляващите да си дадат сметка! Моят син е почти на 18 г. Не е получавал детски и безплатни лекарства, въпреки че заплатите ни са мизерни! Каква е тази държава? Българска или *! Стига сте ни дискриминирали! Плащаме им тока, водата, детските, помощите, че и още!

7

Анонимен

преди 7 години

Хайде българи, юрош на гювеча. Самоопределяш се на ром и получаваш пари 60% от някакви ромски фондове. Не ви ли е срам бе хора? На това ли казвате патриотизъм?

6

Анонимен

преди 7 години

Правилно е казал този от патриотичния фронт-я си представете да има някаква стипендия ама едно от условията да я получаваш е да си българин. Та те от всички световни организации ще ни заличат като държава

5

еделвайс

преди 7 години

Власт, която предизвиква редица протести и бунтове - не е никаква власт. Която и да е тя.

4

Анонимен

преди 7 години

Я сега да видим колко българи от Враца ще се самоопределят като роми за да вземат децата им стипендии по 30 евро. През турско българите са си плащали данъците на султанската хазна само и само за да бъдат християни и българи. "Българите" които не са искали да плащат данъци са ставали мюсюлмани т.н. потурнаци. На тези "българи" пък турците са им викали презрително дьонмета. Докъде я докараха нашите "патриоти" от т.н. патриотични партии, да слагат знак за равенство между българчета и ромчета.

3

Анонимен

преди 7 години

и сега като завалят едни шестициииии.... и пак ще има стипендии,щом пръмова - кунева си го е наумила !

2

Анонимен

преди 7 години

Ще помогне на ромските деца да имат за цигари и пиене,че не стигат кинтите никога.Просто Меглена открито заявява,че ... ученик е по-*** от белия защото НИКОГА не може да надскочи 3.50-4.00.Тя и без това вече забрани да им се пишат на ... двойки за да не се комплексират.

1

гербист-столичан

преди 7 години

Народът ни започна да живее по-добре и започна да става много завистлив. Тук говорим за малка сума в евро, 30 евро не е нещо голямо, но определено ще помогне на ромските деца да се стимулират да учат повече и да ходят на училище. Отделно, ще разберат че има и евро освен левове, и така ще са готови за приемането на еврото след няколко години у нас.Нека да не бъдем завистливи, а да подкрепим тази добра инициатива на правителството ни за подкрепа на ромските ученици.