98

Чоко

преди 7 години

До дУ 11440% от средствата идват от Българската държава. Ако идваха 100% от някакъв си фонд *** - нямам претенци. Ама те ги взимат от моите ДАНЪЦИ !!! Спонсорирам собствената си дискриминация !!! Безобразие !!!

97

Не е българка

преди 7 години

Меглена Кунева е братовчедка на Соломон Паси. Оттам си правете изводите!

96

Анонимен

преди 7 години

Веднага да се спрат тези стипендии ако са с национални средства. Ако някой от Индия иска да отпуща стипендии на роми - може, но е недопустимо да е българското министерство при дискриминиращи критерии. Г-жа Кунева може да си подаде оставката.

95

дУ 114

преди 7 години

До АнонименЗащо , след като парите идват от Букурещ , не им се дават от там , а не от българската държава ?

94

Цура Рабфака

преди 7 години

Ромчетата са бъдещето на България ! Те заслужават тези пари !

93

16 млрд , заем

преди 7 години

А пари за бежанските деца , от къде ?

92

Анонимен

преди 7 години

60% от парите идват от ромския образователен фонд в Букурещ. Който плаща той поръчва музиката.

91

Анонимен

преди 7 години

До 1Как така, за какво учат българските деца?Те учат, за да станат висококвалифицирани трудещи се и да плащат данъци, та да има помощи за тези, чиито деца ще вземат въпросната стипендия, за която е спорът!

90

Анонимен

преди 7 години

Разлика няма, слабият ученик е ром, силният-коняк.

89

1

преди 7 години

Какво да кажем на нашите български деца, които са отличници? За какво да учат? Какво получават те? Няма детски, няма поощрения за тях, няма нищо..............

88

Анонимен

преди 7 години

До КрайА бе умник! Има Национален статистически институт, *** питай там да ти кажат точно през кои години с по колко се е увеличавало населението на България не само по естествен път, но и чрез "внос" точно на този етнос!Да не би да не вършеха безобразия и преди 1990 г.? Да не би и тогава да не мързелуваха, но бяха на заплати! А колко ромки взеха пенсии, като направиха нужния пълен трудов стаж само от платени отпуски по майчинство? те може да палят свещи на Тошо, но ние?!?!

87

аз там

преди 7 години

Стипендии както едно време - за успех над 5, още по-високи за 5.50. Така се създават и стимулират инженери, учители, мислещи хора. А не да си създаваме нови лапачи на помощи.Ама и в образованието както и при гласуването е важна бройката (нали са на душа субсидиите) а не качеството.

86

Анонимен

преди 7 години

Имам предложение за решаване на въпроса - всички се пишем роми. Ще напишем и че сме се осъзнали. Така малцинство няма как да има, ще трябва да спонсорират наред всички деца. И най-накрая ще трябва или да разрешат на всички да се возят без пари в тролея и да забременяват 12-годишни, или да решат тези проблеми веднъж и завинаги, както би следвало да е в една уж цивилизована държава.

85

До 104

преди 7 години

Как да няма дискриминация?? Моето дете е с успех 4,50 и няма да получи стипендия, защото не е ***. Няма ли дискриминация?

84

Край

преди 7 години

Според празноглави хора Бай Тошо бил довлекъл ромите от някъде си и той бил виновен. МДДДДа С тия разсъждения на Бай Тошо само помен трябва да правите и свещи от дебелите да палите. Изнасилените баби по селата и пребитите с колове старци са патент на нашата мила демокрация. И аз за нея скачах по площадите НО съжалявам. Прав беше баща ми но вече не мога нито да му го кажа нито да му се извиня.

83

До 104

преди 7 години

Как така няма дискриминация?!Нали знаеш правилото? "Съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се!"Бай Тошо ги довлече в България преди 50-60 г. За половин век, вместо да се очовечат, те се юрнаха да раждат, за да получават блага наготово и ни задушават като плевели!Нали разбра, хората изчислиха - да помощи на ромите ежегодно се дават толкова пари, колкото са достатъчни, за да се вдигне пенсията на всеки един от трудовите пенсионери с по 180-200 лв!Докога ще хрантутим изнудвачи?!

82

Анонимен

преди 7 години

Само дето дискриминация няма в случая - просто "патриотите" се опитват да си вдигнат резултата на изборите.

81

Малко коняче

преди 7 години

Много ми е интересно по какви критерии ще се определя кой е ром и кой е коняк от учениците?Аз съм коняк и ако ме пита Куневица и по самоопределение кажа ,че съм ром ще ми се даде ли стипендия??По какво се различава Рома от Коняка ?По цвят,по миризма ,по език,по култура,по вътрешно чувство??И как Кунева ще докаже ,че аз съм коняк след като няма никъде критерий кой е ром и кой коняк!!

80

?!?

преди 7 години

Я чакай, какво предлага Кунева? БХК да се замосезира веднага, иначе да бъде съден за дискриминация.

79

Рашко

преди 7 години

Тия от ГЕРБ правят все повече гафове. Мисля , че това е последния за Кунева.Наближава края на тая пасмина , ох как се радвам ако знаете. Много , ама много , наистина........