39

Анонимен

преди 7 години

Плащайте по 500лв на БГ инженер и питайте що ги няма.

38

Анонимен

преди 7 години

До Един от Северозападачемодан, вакзал, масква

37

...

преди 7 години

Ми ко може да се каже! Тука един инженер, ако може да се нарече такъв, първоначално работи за около 400 - 500 лв. Естествено те не се заплащат всеки месец! Но пък за сметка на това този инженер отишъл на бригада в USA и работещ като обикновен разносвач на пици има възможност да взема да кажем повече от 15 пъти повече! Естествено ако пък го признаят за добър инженер някъде в белите държави то това число нараства значително повече! И сега защо се чудим, че инженерите не са тук!!??

36

ognyanz

преди 7 години

И това доживяхме

35

смешен плач

преди 7 години

бе те така ни плашеха, че ще ни наводнят с виетнамски заварчици преди няколко години. Даже давааха репортаж за русенска фирма, наела виетнамци. ама само така си остана... Нема робиии, мъкааа! Аве аз като учих в МЕИ-то питах араби за ква заплата ще работят в родината си. Казаха 1000 $ за Йемен (който е зле) Така че, не се надайте , олигарси ! И в Африка го няма това инженер да взима по-малко от заварчик! Набийте си го в *** кратуни!

34

Анонимен

преди 7 години

Инжинери има, балъци няма да им бачкат за тези пари :)

33

Коцко

преди 7 години

Руските инжинери да не са пили нафта да идват тук. Те бачкат в Германия. Има опит с руски инженери , а мои колеги и с тунизийски. Тунизийските са зле, а руските също не са кой знае какво , но пак са по-добре.

32

Инженер

преди 7 години

Нормално е да няма хора които да работят, като знам само колко мои колеги от университета избягаха на запад.

31

до 33

преди 7 години

Руски инженери има,но по времето на Путин заплатите на руснаците скочиха 20 и повече пъти,та значи те в Русия си стоят.Затова руснаците си харесват президента Путин.

30

Един от Северозапада

преди 7 години

До DreamTheater 33 Рускиинженери, колега, няма, по две причини:По-слабо са квалифицирани от тунизииците, християни са повечето, а и езика им е много труден за учене и разбиране.Друго си е тунизиеца, наща кръв от където и да го погледнеш. Второ-ако не си забелязал, ние сме от Нато вече, и Русия ни е враг."Началниците" от там, а и от ЕС така са наредили, И ние за кой ли път казваме "слушам!", и изпълняваме безропотно, санкционираме ги до дупка, спираме проекти и дрънкаме оръжие срещу тях...-

29

Един от Северозапада

преди 7 години

За това има основно 2 причини. Инженер се става трудно, с много учене, и после-практика.Инженер се става още от техникумите, които вече не съществуват. Но за сметка на инженерите е пълно с обучени безработни социолози, политолози, журналисти, счетоводители,прависти и други полезни професии, които вдигат вътрешния брутен продукт с производство. Отделно, работодателите гледатдане плащат, ако може, а да им плаща инженера, че са го взели на работа. А частния предприемач е на колене ако е законен...

28

Dinosaurus

преди 7 години

Ало, работодателите в строителния бранш, изтрезнейте бе! От една две години в УАСЕГ има нулеви випуски по сума ти специалности, ще се закрива Транспортния факултет, а ако случайно някое младо инженерче реши да се реализира, се оказва, че не го искат никъде на работа по специалността или го назначават по стажантски програми с 600 лв, които плаща борсата, ако в срок от година не си е намерил работа. И после го изхвърлят, защото тези програми са за 6 месеца...и ревете за кадри, изедници лакоми !!

27

шаламонто тоягата

преди 7 години

Вместо да ръсите глупости и простотии по-добре им набийте в тъпите кратуни / на т.н. бг-работодатели/да плащат като хората. Тогава няма да имат проблеми! Сега раздухват идиотии и си мислят, че така ще вържат някои да им бечка за 500лв. Долу горе като това, че с мигрантите ще си решим демографският проблем. Колкото и да ми е мъчно, но действително тук са останали само ***!

26

(-_-)

преди 7 години

Истината е, че бизнеса иска някой да му бачка за без пари. Качеството остава на заден план. В един момент ще се усетят, че са допуснали голяма грешка, но вече ще е късно! Сериозните фирми обучават и създават свои кадри, но те са много малко в сравнение с печалбарите, които са дошли да грабят евтина работна ръка..

25

Вуте

преди 7 години

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, абе вие акъл имате ли??? После няма да можете да ги изгоните - първом - че подкарат нашенки - знаят как да ги лъжат - там са гении - хич и не чакайте работа - ще се захванат за друга работа - за фустите на жените ни... Луди хора.. няма що!!!!

24

Д-р.Радева

преди 7 години

Въййй Руснаците вече в България си търсят работа нараво с Индийци и Пакистанци ,да не чуват русофилите...

23

Стефан

преди 7 години

Аз съм инженер с два езика. Вече почти 10 години изпращам насам-натам документи и никой не ми обръща внимание. Проблемът при мене е, че съм на 59. Стар кон, излишен. Готов за кожодера.

22

ссс

преди 7 години

Това звучи някак си като радостна нови така са го издокарили тук писушките. Инжинер от Тунис той до се пясък е ринал в пустинята инжинер тръгнал да става, замислете се какви глупости говорите и пишете постоянно.

21

Кирил Софийски

преди 7 години

Да не се сте се объркали нещо?!?! "Инженери от Тунис"?!?! Това е като да внасяме банани от Норвегия ! Може би имате предвид тези инженери дето идват от Турция през границата ни ?!?! Да, де ама нали виждате в Харманли и те не искат в България!!!!Помислете по,добре от къде да внесете свестни капиталисти и работодатели! Тези назначените приватизатори, нали виждате ,че нищо не става от тях !!!!

20

Анонимен

преди 7 години

Работодателите да вземат да даават заплати като хората и да видим дали няма да има работници. Работиме само за хляб и така не става. За да върви икономиката трябва още нещооо