49

Анонимен

преди 7 години

До BGСамо за протокола, античните македонци етнически не са гръцко племе, а илири. Най-близко до тях са днешните албанци. Гърците имат единствено претенцията, че културално илирите / македонците/ принадлежат на Елада. И това е пълна истина - и Филип, и синът му Александър са продукт на гръцката култура, образовани от гърци, говорещи на гръцки, мислещи като елини, построили армията и държавата си на гръцки принципи, неслучайно завоеванията на АВ слагат началото на елинизма!

48

хахха

преди 7 години

Все едно турчаците сега дето искат България! Преди 1300 година били Йорданско племе, дошли преди 700 години тук и всичко било тяхно! Българите сме гадно и смешно племе като македонците! Не народ, а *** е казал автора

47

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 46Според вас освен българина всеки е под натиск. Македонците не смеят да кажат, че са българи, турците гласуват под натиск, страх ги е да говорят, а българина като види катаджия и почва да терепери.

46

прави са гърчаците

преди 7 години

естествено, че Македония е гръцка провинция от хиляди години! Тогава ние сме били във на ювигии скоростната кутия! В Европа е имало Елада и Рим преди христа, всичко друго са били племена, българите сме били в Кавказ, а славяни и траки са били поробени! Божо - кухата лейка може да ви лъже колкото си иска!

45

Др Батинков

преди 7 години

Егейска Македония е Българска.Но няма какво да се караме с Гърция.Като влезнем в Шенген с Гърция на практика сме една държава.Тези,които знаят английски могат да ползват като свое всяко едно място в Гърция-Атина,Санторини,Крит.Македония(Фиром) е смешната държава,която размахва дървена сабя на всички,а не вижда албанския ***,който опира в дупетата им:Д

44

Яс

преди 7 години

До Анонимен 45 - Това "винаги" всъщност е след Сан-стефанският мирен договор. До тогава под името "България е била наричана територията между Дунав и Стара планина. След това, обаче е нямало как да искаш голяма България, а същевременно 1/3 от нея да се нарича така исторически, поради което са измислили и заменили името й с Мизия. А преди това някои са споменавали разни неща от рода на България, Тракия, Македония, Добруджа ... С една дума голямо изхвърляне е тази мантра, като *** на пясък :

43

Анонимен

преди 7 години

Как да им се смеем на макетата, като при тях минималната пенсия е 206 евро, а в БГ (ЕС+НАТО) е 80 евро!

42

Анонимен

преди 7 години

Не че нещо, но държава "Македония" НЯМА. БЮРМ се казва.

41

Анонимен

преди 7 години

Интересни неща стават в Македония - по-възрастните си знаят, че са българи, но не смеят да го кажат, защото доскоро си патеха, ако кажат истината, а сега и децата им с промити от сърбите мозъци, също ги бият, ако родителите им си признаят, че са българи. Учудващо е как за толкова кратко време след 1945-та година, сърбите успяха да изтрият българското национално самосъзнание сред голяма част от българите в Македония.

40

Анонимен

преди 7 години

България винаги е изобразявана като три сестри: Мизия, Тракия и Македония. Само дето заради разни управници в двореца по времето на войните, съседните държави откъснаха части от България. После сърбите промиха мозъците на част от българите в Македония и сега се смеем на глупостта им, но всъщност нещата са доста тъжни. Българите в Македония скоро ще изчезнат под напора на албанците, а не след дълги и българите в България също ще изчезнем заради раждаемостта при знаете кои. Сега и Турция иска пак

39

Анонимен

преди 7 години

Крадецът вика дръжте крадеца.

38

Анонимен

преди 7 години

За пръв път чувам за държава с име Македония. Къде това? Територията между България и Албания се нарича Република Гюбреландия.

37

Наблюдаващ

преди 7 години

Тя София от 2-3 десетилетия мълчи по всички национални въпроси. Просто такъв ни е политическият курс и такива са ни предателите, които сами си избираме.Колкото до краденето - "македонците" първо крадат българската национална идентичност от самите себе си, измисляйки си нова, а после крадат от нас. Гърците каквото са направили - вече са го направили, унищожавайки тонове документи и исторически свидетелства за българите в Северна Гърция.

36

Аз не искам

преди 7 години

Македония да се присъединява към България щото ако стане веднага получаваме и 1 милион Албанци.Това вече ще е в повече на страната ни като знаем че искат да заселят и доста *** ,със съмнителен произход.

35

Борис

преди 7 години

Наистина ние българите сме глупав народ. Ако Гърция казва Македония е Гръцка, тогава и Пиринска Македония е Гръцка. В случая Македонците са прави.

34

Я, па Я

преди 7 години

Най силно се вярва в лъжата, днешните българи от Македония го доказват с пълна сила. Преди тях са го доказвали и еничарите, като са мразели до смърт братята, сестрите и родителите си. Не можете да ги убедите в това, че грешат, лудия не вярва, че е луд по скоро ще те убие за това, че го обиждаш. Яничарите са се самоизбили и самоунищожили в омразата си, защото са мразели и себе си. Македонците вървят по техния път на самоубийствено поведение. Някои от тях се осъзнаха и взеха БГ паспорти.

33

Анонимен

преди 7 години

Населението в Гръцката част на Македония дори самите гърци не го считат за гръцко, камо ли да ни крадат история и да имат претенции към нас. Единственото, за което предявяват претенции е да не се краде тяхната история и наименования.

32

BG

преди 7 години

Както е написал 28, гърците претендират за името Македония, не за етническия произход на населението. Никъде не съм виждал изявление на гърците в което да се твърди че настоящите "македонци" са гърци ! Но пък "античките македонци" наистина са си гръцко племе и това са претенциите на гърците. По същия начин по който твърдят че древното племе пеони което е населявало част от нашите земи е гръцко което си е точно така.Ама *** го обясни това на сегашните "антички македонци" :)))

31

Анонимен

преди 7 години

Макетата не могат да разберат, че заради глупостта си стават все по и по-незначителни. Докато накрая албанци или гърци или други ги погълнат и претопят и толкоз ще е с прославената им "държава".

30

Анонимен

преди 7 години

ВСИЧКИ НАРОДИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ ИМАТ ПО ДВЕ ДЪРЖАВИ -БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ, СЪРБИЯ И РЕПУБЛИКА СРЪБСКА, РУМЪНИЯ И МОЛДОВА, АЛБАНИЯ И КОСОВО, ГЪРЦИЯ И КИПЪР, ТУРЦИЯ И СЕВЕРЕН КИПЪР, УНГАРИЯ И ТРАНСИЛВАНИЯ