33

Анонимен

преди 7 години

Трябва да я оставят като паметник за да се знае до какво може да доведе масовата лудост на един цял народ.

32

Анонимен

преди 7 години

До До 30Половината рода на тази етнографка (Троева) работи в БАН, така че нея и топ не я разбива. Затова се подиграва и с трагедията на Батак, когато спорят с нея и оборват старанията й да докаже, че това е била някаква незначителна случка.Нали знаеш, че днес се счита за престижно да си служител на БАН и да работиш по някакъв проект? За това се плаща допълнително, а някои проекти са платени от чуждестранни спонсори. Направи си изводите.

31

До 30

преди 7 години

Напиши името на" услужливата" етнографка,че да я знае народът барем

30

Стамат

преди 7 години

Нaй-вероятно къщата е пълна с духове, от които джудайските хуеви кожички настръхват до небето :-DЗа радост на човечеството, тези духове вече не са само в тази къща, а навсякъде!

29

Стамат

преди 7 години

Да построят един СПАРТАКУС на нейно място! :-D

28

История и памет - 3

преди 7 години

В училищата ни се преподава доста изопачена българска история и не се дават достатъчно адекватни познания.Потърсете чрез Гугъл информация за Момчил войвода, за фамилията Бимбелови и за Вълчан войвода, интересно е. Има ги и днес потомците на някогашната ни аристокрация /колкото и да се стараят някои да ги изкарат потомци на простички люде/, съществуват и съкровищата от далечното ни минало и, както се оказва, с такова злато е построен и Софийският университет!Но на някои това не им харесва!

27

История и памет - 2

преди 7 години

С пари уж на Доган, се изгради мавзолей в район, в рамките на който има много легенди, свързани с героичната отбрана на Родопите. Хората вярват, че там някъде е гробът на севастократор Момчил, известен като Момчил войвода. Фалшивият мавзолей обаче е в чест на Енихан баба, покорителят на Родопите, убит от българин и стана светилище за поклонение на мюсюлманите. Така се подменят представите за етническа територия. "Услужлива" етнографка от БАН написа родоотстъпнически труд в услуга на Доган и сие!

26

Анонимен

преди 7 години

Историята трабва да се помни, за да не се повтарят грешките

25

История и памет - 1

преди 7 години

Ще съборят сграда от 17-и век?!Ха сетете се кои са се борили 71 години, за да постигнат това? Значи още ги е страх!Ако австрийските власти уважават историята на страната си, ще запазят тази сграда! Историята се състои от всякакви факти, включително и такива, с каквито даден народ не се гордее, но и те са част от историята му и не бива да бъдат преиначавани, особено пък под нечие давление!И у нас обаче се вършат подобни гадости! С пари уж на Доган се направи светилище-мавзолей в местност ...

24

Анонимен

преди 7 години

Хитлер най-напред е увищожил психично болните и обратните като е казал, че това е срамът на германия.после и другите са минали по реда.

23

Анонимен

преди 7 години

И ЕДНА КЪЩА В БАНКЯ СЛЕД ГОДИНИ ЩЕ БЪДЕ СЪБОРЕНА.

22

Хм

преди 7 години

Ако толкоз имат зор-да я направят джамия,то и без това скоро ще трябват огромни количества такива сгради,както е тръгнало.Австрийците обаче да си спомнят обсадата на Виена-какво би станало с Европа,ако някой тогавашен аналог на Меркел беше отворил портите на османците?Какво наказание би се полагало за такова престъпление?Иначе засега на Бабата и се разминава.....

21

гайбаньоориджинал

преди 7 години

И какво ще постигнат като я съборят?Май и там си имат някой като Евгени Бакъра.

20

Анонимен

преди 7 години

Както вървят нещата, ще се наложи скоро пак да я реставрират. Няма да минат и 20 години. Звучи като научна фантастика ли?И за бай Тошо звучеше така.Историята винаги се повтаря...

19

Амин

преди 7 години

Крайно време беше *** катун да бьде сьборен!

18

Анонимен

преди 7 години

ДО 15 НИЩО ОБЩО . КЪЩАТА НА Г. Димитров Е ЛЪСНАТА. ХОДИ ДА ВИДИШ.

17

Анонимен

преди 7 години

Показна акция на силите на толерантността е това... Понеже е имало много араби-жертви на Холокоста и т.н.

16

Анонимен

преди 7 години

А после обвиняват ИДИЛ за разрушените паметници. Добра или лоша тази къща е част от световната история, не бива да се пипа.

15

Анонимен

преди 7 години

Ха,ХА, наштИ пурковци и те нацисти, Snorky морки и порки от СС

14

Анонимен

преди 7 години

Малко стана като нашата работа с мавзолея на Димитров. Ние пак сме напред с материала, разбира се.