26

Анонимен

преди 7 години

Продукта НЕ е с цена 5лв а 15 или 20.

25

Анонимен

преди 7 години

Гледайте от време на време блокираната сума по вашата карта. Ако забележите несъответствие се обърните към вашата банка с искане да прекъснат операцията преди да се извърши на 100 процента.

24

Някой

преди 7 години

До АнонименАз имах в предвид - За да изглеждаш пич пред останалите клиенти на заведението например - Дамите.

23

Анонимен

преди 7 години

До Някой 29За да изглеждаш пич пред сервитьорката нетрябва да даваш карта, а при сметка от 10 лева да и дадеш 20 и да кажеш, да не ти връща ресто. Всеки може да даде карта, но не всеки може да остави бакшиш

22

Някой

преди 7 години

Имам пари в банка, но НЯМАМ карта НИКАКВА! Не ми е проблем да си нося 30лв. в джоба, и нямам нужда да си чеша вътрешното его докато сервитьор ми носи терминал да платя с карта. Ако имам нещо да плащам по ел. път - Като ми се съберат 2-3 плащания, отивам на гишето в банката и - Готово!

21

Анонимен

преди 7 години

В България са най-разпространени телефонните измами или кражбата на пари след, като хората са теглили от банкомата. Измамите с карти са най-рисковени за измамниите. Крадците проследяват някой който е теглил и го обират ако мине през някое място, където има малко хора. Крадеца е облечен в някакви дрехи, който не се отличават от дрехите на другите хора и после се почва едно търсене с месеци.

20

Анонимен

преди 7 години

САко хората използват банкомати поставени на съмнителни места е нормално това да стане. Препоръчвам хората да пробват безконтактна карта и това ще ги откаже на 80 процента от банкомата. "Друг от номерата, създадени от българи, е ПОС терминал менте. С него човек уж плаща за напитки в бара например, но тъй като не е свързан с банка, уредът не дърпа пари." - най-добре е човек да посети сайта на банката и да види каква промяна има в блокираната сума. Тази измама е добра за големи градове - София

19

Niki

преди 7 години

До IT SPEC, точно казано, само не купувайте Милка, щото те са тарикати и отдавна си намалиха разходите и не използват алуминиево фолио.

18

Киро

преди 7 години

Абе махнете ги тия карти, безсмислена работа са. За няколко малки плюса се нагърбваш с камара минуси, постоянно плащаш такси, дори и само за поддръжката на картата, рискуваш да ти я запишат и източат, допълнително и те записват да видят къде и какво си купил. Не става така, къде е личното пространство? Затова кеш иили в брой е по-добре.

17

JJ

преди 7 години

За да се защитите от подобно преживяване, препоръчвам да си издадете Visa VPAY, която пак е дебитна карта на Виза, НО магнитната лента е практически само за украса, понеже всички данни са записани в чипа. Това предотвратява проблема при скиминг устройство магнитната лента да бъде презаписана.Ако все пак станете жертва на скимиране, то може да сте спокойни, че парите ще Ви се върнат, НО процедурата е бавна и изисква да отидете до клон на банката, да подадете обжалване на транзакциите и да чакате

16

JJ

преди 7 години

Защо ли все пак не са сложили банката, която предлага тази услуга, а именно ДСК.Проблема при скиминга или копирането на данните на магнитната лента с цел присвояване на картовите данни не е от вчера. За жалост българите сме на 1-во място в света по точене на карти.Големия брой източени карти произтича и от факта, че най-масовите карти Visa Electron, които се ползват от булшинството хора имат сигурен чип като цяло, но съдържат данни и в магнитната лента.Скимирането на чип е възможно, но скъпо.

15

ужилен

преди 7 години

....евроатлантически ценности......

14

Яcтpeб Османлията

преди 7 години

А ние великите турци още обираме бабички по сигурно е

13

Анонимен

преди 7 години

От БСП теглят ударно пари за черната каса, за да могат да изманипулират изборите!

12

Луд

преди 7 години

До АнонименМанго много ли си горд, че не плащаш данъци? Затова учители и лекари получават по 600 лв.

11

Анонимен

преди 7 години

Е много трудно да се досетиш, че устройството, ако не е на банкомата ще е на вратата пред банкомата, която се отваря със СЪЩАТА дебитна карта с която си теглиш парите. Много сложно, г-да банкери и МВР.

10

Анонимен

преди 7 години

ЗАТОВА Е ДОБРЕ, ЧЕ ПОЛУЧАВАМ ЗАПЛАТАТА СИ НА РЪКА, ХЕМ НЕ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, ХЕМ НЯМА ОПАДНОСТ ЗА ПАРИТЕ МИ.

9

от 9

преди 7 години

Пардон, към четвъртия ми беше коментарът :)

8

Анонимен

преди 7 години

Тоя па първия, я верно прочети статията. От нея излиза, че чиповете много по-лесно се хакват, отколкото магнитните ленти. Спасява ни само лимитът 20-ина лв. А иначе банките, ако не бяха в комбина с крадците, отдавна да са въвели по-сигурни чипове.

7

Анонимен

преди 7 години

"При него скимирането става още преди човек да дръпне заплатата си"Колко хубаво е, че получавам заплатата си на ръка и плащам винаги в кеш.