21

от Германия

преди 7 години

Бруто 2700, а нето 1734 евро взимам. Една доста добра заплата за Германия, но за нищо не стига. Данъците са огромни (за да храним знаете кои), таксите ги вдигнаха двойно, градския транспорт го вдигат на година 1-2 пъти, квартирата ми е 650 евро (сравнително евтина), карта за транспорт 100, ток, вода, парно 150, интернет и тел. 50 за храна 350-400. Смятайте какво ми остава за живот! И това пак подчертавам е при добра заплата и евтина квартира, а при по-ниска заплата просто нищо няма да ти остане.

20

Анонимен

преди 7 години

Много невярна и манипулативна статия.Средната заплата в Германия изобщо не е такава.Разликите в заплатите в изоточна и западна идват от това, че при обединението умишлено беше срината икономиката на източната част (както и в Бг се случи между другото). Изкупиха доскорошните предприятия и всичко се закри. Хората обедняха тотално. Продължават да държат разликите поради факта, че на фащ не им трябва силна Германия, а разделена. Така по-лесно е управляват. Бежанците беше част от плана на фащ.

19

Скитник

преди 7 години

50 гдини комунизъм на никого не прощават, даже и на Германците!

18

Изравняване

преди 7 години

Доколкото разбрах, борят разликите с мигранти. Още 1о годинки мигранти в Западна Германия и ще се изравни с Източна.

17

Анонимен

преди 7 години

Що за ужас! Да ценят навлеци, които идват от девет земи в десета, повече от собствените си сънародници!

16

горките хорица

преди 7 години

Живеят в една държава, говорят един език. Много хора имат роднини на запад и практически са същите хора. Разликата може да се обясни само с опустошението което е настъпило в душите на тези хора вследствие социализма.

15

wc

преди 7 години

kolko pecheliat pobeditelite....hamerikanci i russsnaci...

14

Анонимен

преди 7 години

Хаха, баба Меркел е определила над 100 МИЛИАРДА долара до 2020 за "интеграция" на мигрантите. Много печелят, няма що. Ще скъсат нормалния данъкоплатец от данъци.

13

Анонимен

преди 7 години

Западногерманците срещу източногерманците... тактиката на ЕС- разделяй и владей. Жалка история.

12

Анонимен

преди 7 години

Официално заплащането на час е с разлика в центове, между източна и западна Германия. Жените са по-лошо платени, като чужденец се почва на минимума около 9 Е на час, но в източна Германия наемите са по-ниски т.е. има и + и -. И все пак е Германия. Господстват цайт фирмите, т.е. не те назначават директно, а през посредник. Магазините не работят до никое време, като в БГ, но пък фабриките са денонощно, работа на 3-4 смени нещо обичайно.

11

Анонимен

преди 7 години

Обаче впечатление прави,че тия дето най-много обичат и искат бежанци са или бежанци или такива където до тоалетната не ходят без охрана.И реално като чуят бежанец си представят умиращо от глад детенце в Сомалия,ридаещо над мъртвите си родители.

10

123

преди 7 години

In den letzten Jahren ist das durchschnittliche Gehalt immer weiter gestiegen und liegt heute bei 41.000,- Euro brutto...туй за 2015 год. а от БРУТО до ЧИСТО Балкан разлика, особено в Германия. Алооо, джурналята, ам четете преди да пишете, че ше земе някой да ви повЕрва де !!

9

Анонимен

преди 7 години

А у Бегето работната заплата е 350 камька!Редовно си дьним ракията у дискотеката и от 22год... благодарение на нашите управници слушаме старият хит куче влачи рейс!

8

ивчо

преди 7 години

до 8 ох милия, блаженни са верующите и наивниците, дали има по бедна държава е европа с хсйка милиардери и рая мизерстваща украинска.

7

Анонимен

преди 7 години

До ивчоДисбаланс между Русия и Крим няма. Има дисбаланс между Крим и Украйна, че кримляните обедняха повече, а Медведя им каза трай бабо за хубост.

6

ЗА КОЯ РАЗЛИКА ,БЕ..

преди 7 години

....МЕЖДУ КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА И ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ ....И "ЦВЕТУЩАТА БЪЛГАРИЯ ОТ "СОЦА".ЛИ ....ХА,ХА,ХААААААААА.....ГДЕТО , НАШИТЕ МОМИЧЕТА СЕ ПРОДАВАХА , ЗА ПО ЕДНИ НАЙЛОНОВИ ЧОРАПОГАЩНИЦИ И КУТИЯ С ТОБЛЕРОНИ , ЛИ.....??!!!ЗА ТАЯ "РАЗЛИКА" ЛИ ИДЕ РЕЧ.....???????????????

5

Анонимен

преди 7 години

Бегай *** бабо, бегай и ти на запад кво чакаш?

4

BURZUM

преди 7 години

Ми победена страна как да е?

3

Анонимен

преди 7 години

Е, какво като има разлики, нали си имат мигранти?

2

ивчо

преди 7 години

а иначе феновете на Русия в кавички, не пропускст да лаят как имало дисбаланс между Крим и Русия вече втора година.