11

Анонимен

преди 7 години

Вие насно ли сте че 80% от плодовете и зеленчуците които консумирате са брани от "малцинството". И не говорим само за продукти от България. Тези хора са точно там където ги описва статията - в скрити катуни отдалечени от цивилизацията. Хората там бачкат -не се занимават с кражби. Но обществото не се интересува от тях. По-онтересни са ромите дето крадът и убиват и изнасилват и точат социални помощи.

10

Анонимен

преди 7 години

Ама вие сериозно ли ???? Те работят ?????? Защо ли в БГ не искат да го правят ????

9

Анонимен

преди 7 години

Познавам някои от тези хора. Работили сме заедно и направо са ми скривали шапката колко работят. Почиват само 2 месеца в годината, когато няма никаква полска работа в България, Италия и Гърция. Те самите произхождат от друг "клан" в сравнение с останалите роми в България. Вместо да им се подигравате, по-добре ги насърчете че са тръгнали да си вадят хляба по честен начин

8

жалко е

преди 7 години

, че тези хора работят при такива условия !!! няма значение , че са от малцинствата а важното е , че имат желание и работят . проблема им е , че не знаят италиански и не могат да се защитят . но в южна италия няма държава и това е проблем не само на чужденците а и на италианците

7

Анонимен

преди 7 години

Какъв е проблемът - нали работят, това е добре. Ако не им харесва заплащането да си търсят друга работа или да се квалифицират. Трудовият пазар така е отрегулирал - при капитализма работникът е стока на пазара а както всички знаем пазарът е най-добрият регулатор. Капитализмът и пазарната икономика са най-съвършената система. А при нас не работят защото още сме в комунизма, още ни управляват комунисти, трябва да се изчистим от комунистите ако искаме да се оправим.

6

Ivan

преди 7 години

avvenire.it/Cronaca/Pagine/Fango-e-pomodori-In-Puglia-linferno-per-400-bambini-1.aspx

5

kmeta

преди 7 години

те в сливен живеят още по-мизерно без да работят и за 150лв социални на месец на дете.25евро на ден е 750евро на месец или 1500 лева.

4

Анонимен

преди 7 години

Ромите за италианците са "бели роби", защото италианците са по-*** от тях.

3

Анонимен

преди 7 години

Кхъм...таковата...как така "бели роби"?

2

Анонимен

преди 7 години

Пълна лъжа! Ромите не работят за малко пари

1

vlady

преди 7 години

Да потърсят съдействие от компетентния служител в Италия свещеник Товма Хачатрян.