22

Есаул

преди 7 години

Обяснявам и ..... бавно- Когато В Русия обявиха Манифеста за обявяване на освободителната война за освобождението на братята българи, то във Ватикана и редица западни катедрали бидоха спешно отслужени молебени за победата на Турското оръжие! ФАКТ!

21

граф Андраши

преди 7 години

До ГергиАбе ГРАМОТЕН, не можеше ли Англия и Австрия да кажат: Стоп! Никакво разделяне на българските земи. Нека България остане цяла, заедно с Тракия и Македония? Не можеха ли да го направят? Защо трябваше да признават Съединението след като можеше изобщо да се противопоставят на разделянето на българските земи? Англия тогава се разпореждаше в света. Ако искаше можеше да маложи на останалите държави една голяма санстефанска България,нали?

20

Герги

преди 7 години

До до 18129--18;Абе НЕГРАМОТЕН, защо Русия беше против и не го призна СЪЕДИНЕНИЕТО ? първа го призна Англия втора Франция . Англия предупреди Турция;Никаква война с Б--я. В знак на благодарност Б--я изплати линията Русе--Варна ,която е Английска. Русия свика втора Царигр. Кон--я на която поиска пак да ни раздели но Анфлия,Франция и Италия го отхвърлиха .Русофилите написаха писмо до Султана и го МОЛИХА да обяви война на Б--я и да окупира Ист. Румелия.Великия Везир каза;Срамувам се за вас българ

19

граф Андраши

преди 7 години

До ГергиЧе какво пречеше на Англия и Австро-Унгария да не се съобразят с това какво е подписала Русия, а да кажат "Айде сега да дадем една голяма територия на българите, включваща всички земи населени преобладаващо с българско население"? Русия може всичко да си подпише, всякакви документи. А западняците не са длъжни да се съобразят с подписите на руснаците, ако са добронамерени към нас българите.

18

Ала_Бала

преди 7 години

Плевнелиев не беше ли там да дръпне една реч как запада ни е освободил?

17

Герги

преди 7 години

До до 18129--18;Ако има болен и заблуден мозък тук това си ти. Не е излишно да се поограмотиш. Заблудата е русофило--комунистически патент.

16

Анонимен

преди 7 години

Чест и слава на героите от Шипка - българи и руснаци!И в наши дни православни славяни дават живота си за свободата на родната земя:youtube/watch?v=t2PniuNd1ds&list=RDMMaGSKrC7dGcY&index=9

15

до 18129

преди 7 години

Болните мозъци ги произвеждат в лабораторията на Козяк. Един от тях е т.н. Герги.

14

18129

преди 7 години

До АнонименДори болни мозъци нямаа да измислят по-нагла лъжа от това св.александър невски да приеме исляма. Безочливите лъжи не работят. Известно е, че татарките са пллашели с името на Александър Невски децата си, именно защото не е допуснал никакви отстъпки от православието и интересите на своя православен народ. А днес - чест и слава на героите от Шипченсакта епопея - българи и руснаци!

13

Герги

преди 7 години

До Анонимен--11;Най --големите атеисти /***/ ,които извършиха най--големия терористичен акт,взривявайки Църквата Св. Неделя ,сега са НАЙ--православните.Така им нареждат от Москва.

12

Герги

преди 7 години

До Един от Северозапада--8;Русофилско плямпало Нашите опълченци и малкия руски отряд спряха Сюлейман. Те спасиха Б--я . Спасиха Русия и руската армия от ПОЗОР. Руски крак не е стъпвал в Североизточна Б--я. В Шумен и Варна е имало Силни гарнизони . В Берлин ги получаваме благодарение на БИСМАРК. Софийския Санджак го получаваме благодарение на Англия.Къде е ПАМЕТНИКА на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ. Ако някой руснак заслужава паметник това е Ген. Столетов.Преди да стане военен е завършил Физико-математ. универс

11

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен12 Пропусна да кажеш, че Ататюрк е бил в България, преди революцията му там, че е имал гадже-българка, както и пропусна да кажеш, какво пише на табелката на паметника на Цар Освободител, зад една много известна и възстановена днес в Москва църква.Потърси в нета, ако още не знаеш. Това, което ти казваш, го знае всяко хлапе, както и знае за плановете на Ердоган-"Турция е на всякъде, където живеят турци!" Шумен, Разград и Мюнхен са негови,, по тая логика, а му се мазнят и Боко и Меркел

10

Анонимен

преди 7 години

до северозападнияТурците са братя не на нас, а на боко, който на крака им ходи там, да им прави мили очички и да лобира за тях в ЕС. А години наред обвиняваше БСП за така наречената тройна коалиция, но лидери на социалистите не са ходили в анадола да лижат пантофите на падишаха.

9

Анонимен

преди 7 години

Вечна слава на българските, руските, румънските и финландските герои загинали за Свободата на България!

8

Един от Северозапада

преди 7 години

До анонимен6 Не си политически коректен, приятелю. Сега е модерно да се говори не за турско робство, а за османско присъствие. Турците са ни братя, на крака им ходим там, да им правим мили очички и да лобираме за тях в ЕС. Загинали хиляди герои? Няма такива.Справка-словата на Плевнелиев на тържествата за 3-ти март. Да сте чули кой и от кого ни е освобождавал? Това сега е правилната политика. И да заплашваме руснаците, че ще ги шляпкаме, да им спираме проектите, за да угодим на другите...

7

Анонимен

преди 7 години

Вечна слава на българските и руските герои загинали за Свободата на България!

6

анонимен

преди 7 години

Поклон пред героите,дали живота си за освобождението на България от турско робство!Паметта ви никога няма да бъде забравена,до като я има православна България.

5

Един от Северозапада

преди 7 години

Мисля, че трябва поне веднъж годищно, под строй и президент, и 240 народни хрантутници да идват на Шипка, и да слизат в Църквата в Шипка. После да дават изявления, кой ни е брат, и кого трябва да шляпаме.. Ще им подейства отрезвяващо, тези паметници са правени точно за такива, като тях.Но, като знам, че са оперирани от съвест, съмнявам се, ще гледат като теле в шарена порта, и ще се чудят какво е това.

4

аре

преди 7 години

За да си собственик на земята трябва да я познаваш,да я пазиш и храниш...

3

еххх

преди 7 години

предците ни са дали живота си за да спрат турците а боко сега настоява да ги пускаме безпроблемно в България и европа . и уж защитавал националните интереси ...ами то значи предците ни не е трябвало да ги спират а да ги пропуснат...ако питаш боко