30

до киро

преди 7 години

Колега ще види докато е бил в гаранция и е ходил в такъв сервиз , после какво !?

29

kiro

преди 7 години

Реални километри може да има само на автомобили купени от официален дистрибутор в България. Такива автомобили имат сервизно досие, изисква се заради гаранцията, базата данни за сервизни досиета е глобална (т.е. и в Германия може да видиш километри на Мерцедес регистриран в България). Ако врътнеш километража на един ML, както пише един колега от 700 000 на 160 000, клиента може да провери с VIN-а в който и да е официален дилър на Мерцедес и всичко ще лъсне.Така направи аз.

28

рънте

преди 7 години

Аз на комшията жената и върнах километража, че не се оплаква-а вие за кола.

27

Анонимен

преди 7 години

Повечето марки вече правят електронна сервизна книжка. И поне докато е в гаранция, първите 3,4 или 5 год, има информация какво е обслужвано и на колко км е.Затова на по-новите автомобили автоджамбазите не дават ном.на шасито за да си направиш проверка.Друг е въпроса, че вече има измамници, които вземат с вр.внос счупени коли от Герм. и Швейц, правят го тук и ги връщат обратно там, по разби автокъщи.Така няма гаранция дори от Швейц. да вземеш нещо, че няма да е било тотал щета преди това :/

26

Никола

преди 7 години

Бизнеса с употребявани коли открай време е бил мошенически навсякъде по света . Официалните дилъри също пренавиват, като продават обратно изкупените коли , сервизните книжки те ги издават и подпечатват , а и продават супер скъпо караните по нашите лоши пътни условия коли , така че който иска да не го лъжат само нова кола , но там пък са други мъките .

25

Анонимен

преди 7 години

Е хубаво де, целият свят е шашма, след като и в Германия се връщат, след като така се твърди, тогава за какво е дискусията. Да си продължаваме в шмекерията. То явно навсякъде обществата са го подкарали през просото или така ни изнася и другите да са шмекери като нас. Ами тогава не спазвайте нищо, да си живеем в масовата андрешковщина.

24

ха ха

преди 7 години

В нашата фирма купихме 2 нови коли и им пренавиваме километри в ПОВЕЧЕ без почти да ги вадим от гаража. Досега сме изгорили 2 тона нафта , сменили гумите 2 пъти (по 150 кинта бройката) масла , консумативи всичко с цел данъчни ала бала. И след още някоя година те продават за без пари (по документи) на една автокъща запозната със случая , там те оправят И те продават с реални километри на реалната им цена.

23

Никола

преди 7 години

Влезте в мобиле.де и разгледайте коли до 4г. в диапазона 250-400 хил.км. веднага ще забележите , че това са автомобилите , които у нас се предлагат като "нов внос " на 100-160хил км. Ще се учудите колко добре изглежда отвън и като интериор един автомобил на 360хил . особено тези от бизнес класа с многото екстри . Това е защото са карани на дълъг път по хубави пътища и това пази от износване външния вид и интериора . Автомобил на реални 150хил мирише още на нов !

22

Симо

преди 7 години

Поредния закон който няма как да работи.По какъв начин ще се докаже,че точно АЗ съм върнал километрите на кола закупена от Германия,при положение,че там масово се връщат км. нищо,че там има такъв закон.Как точно ще се докаже това връщане,при наличието на софтуери които трият км. отвсякъде в комп.Сервизната книжка не е доказателство за нищо,едно,че се преправят,друго,че 15 годишните кошници "нов внос" са водени по книжка само в първите години на гаранцията,след това е мъгла

21

Анонимен

преди 7 години

У нас това никога няма да стане. Пълен абсурд. Всеки да си гледа автомобила да са му изправни спирачки, маркучи, лагери, амортисьори, полуоски, гуми и кормилен механизъм.Кой ще спре тия да въртят километражите по борсите. Стига смешки.

20

Станчев

преди 7 години

Живея в Германия и съм жертва на такава измама и то от автосервиз със собственик германец. Шанса да се осъди такъв измамник е нулев за хора, които нямат пари да водят дела и да плащат на адвокати.Едно такова дело трае от 4 до 8 години! А като знам каква корупция е в България...Така, че отваряйте си добре очите при покупка на кола на старо и пробвайте да свалите цената максимално.

19

Анонимен

преди 7 години

Аз лично на автомобил с невърнати километри не съм попадал.За това спрях да търся от автокъщи.То не са лъжи и чудесии.Ще купя кола само с прилежно водена и налична пълна сервизна история.За това най-добре при официалните дилъри или директно от чужбина.

18

Кочо

преди 7 години

До АнонименЕвро 4 не е критерий за годината на производство, аз живея в германия, до скоро карах стар пасат 97 година, който си беше евро 4. Няма такова нещо за евро 4 и 2006 година ;).

17

Никола

преди 7 години

Джаджите за "пренавиване " са вече евтини и достъпни за обикновените собственици на автомобили и са толкова добри , че затриват километража от всички компютри в автомобила ,така че и оторизирания сервиз не може да разбере . Така още първия собственик на колата "пренавива" с цел удължаване на гаранцията и избягване смяната на консумативите в гаранционния период в скъпите оторизирани сервизи . Това се прави най-вече в Италия и доста автотърговци се оплакват , че при тях идват вече "пренавити" .

16

Хейтър Тролев

преди 7 години

Предлагам да става по етапно. За 2017-та да се забрани да се пренавива повече от -200 хил км За 2018-та да се 'скриват' най много до 150 хил. км И така малко по малко.

15

aaaa

преди 7 години

Те колите си идват с върнат километраж. Вместо да повишат контрола на улицата и да спират колите където пушат като комини тия *** са се хванали за пълни глупости

14

Шофера

преди 7 години

Че то в България всички коли които се продават от автокъщи са на не повече от 200000 кми най често са от първи собственик,някоя баба италиянка която е ходила само до магазина с нея и понеже синът и имал автосервиз колата е поддържана перфектно ,нищо че е на 15 год. , затова е само 9000 лв. (Тоя номер се опитаха да ми го играят три пъти)

13

Бай Иван

преди 7 години

Сега за къде по-груби нарушения налагат условни присъди, дори и убийство.

12

Анонимен

преди 7 години

Аз съм "за" да има някаква наказателна отговорност на тези,който извършват измамата.Аз съм от с.Труд и на всички коли по автосалоните им са върнати километрите....има един пич дето го прави и пред тях има опашка от коли нов внос

11

Анонимен

преди 7 години

Щом в Германия може и работи значи при желание и тук може да се направи. Виждал съм как връщат километраж на ML от 700 000 на 160 000 и цената му се вдигна с 20 000.