31

Аз

преди 7 години

Принципно на Топлофикация им е много изгодно да накарат съседите да се изпокарат на тема Сградна инсталация и си се забавляват с тази тема. Принципно няма законен начин да накараш някой да плаща за услуга, която не е поръчвал и не желае. Друг е въпроса, че има терикати дето ползват парно неофициално, но това трябва да е проблем на Топлофикация, а не на съседите им. Да си ги осъдят и да си вземат парите, защо ще ги трупат на другите хора. Каквото показва топломера това.

30

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДо 35, Може да стане, малко ще е скъпичко но маже. А кой ще плаща топлината от вертикалните тръби във входа. Това е топлина извън топломера на ТОПЛОФИКАЦИЯ.

29

Анонимен

преди 7 години

До AzЕ това е едно справедливо решение. Но да получаваш топло и без да плащаш, не става. Безплатен обяд няма- изключвам политиците.

28

Анонимен

преди 7 години

Този проблем при новото строителство го няма или поне е минимизиран, понеже там няма вертикални тръби, които минават през апартаментите и отделят топлина. Всеки апартамент има топломер на входа си и реално ако си спреш от там парното няма топлоотделяне в апартамента. Едно време обаче за това не е мислено и за да се реши този проблем трябва целия жищен блок да си изкърти апартаментите и да си прикара нова хоризонтална инсталация като на новото строителство. Това няма как да стане.

27

Az

преди 7 години

В нашия вход тия дет не ползваме парно сме повече от тия дет ползват и им казахме директно или си плащате всички разноски или спираме тая простотия Топлофикация. Те казаха, че нямали да ни плащат Сградна инсталация и ние си събрахме подписи и като бяхме повече от 50% си спряхме централно парното на входа. Сега целия вход няма парно и е прекрасно. Няма сградна инсталация - всеки си плаща каквото си ползва реално. И споровете спряха, че и *** вече няма.

26

Анонимен

преди 7 години

До AzАми махни тръбите от жилището си! Те са твои, ти си ги платил с покупката на жилището и щом не ти трябват, махни ги. Недей да пропускаш топла вода през тях. Аз нямам нищо против ако тези които твърдят че не ползват парно си махнат тръбите.

25

Az

преди 7 години

"Омбудсмана бил критерий за справедливост. Да ама не. А да каже защо ползващите парно трябва да плащат топлината която получават от тръбите тези с изключени радиатори. Ей, нямат мярка тези популисти."Ми имат избор - ако не искат да плащат си спират и те парното. Защо пък тези, които не искат парно ще плащат. А мога да искам да ми е студено, а тия тръби ме топлят. Който иска парно си плаща и пътя до него. Кат не искате да плащате тръби си ги прекарайте отдругаде.

24

Анонимен

преди 7 години

Ако се спазват пазарните принципи, Топлофикация трябва да плаща на собствениците такса! Живеем в пълен абсурд. Манолова прелива от пусто в празно и се опитва да ни убеди, че прави нещо и заработва голямата си заплата.Справедливи закони ни трябват и здрав контрол.

23

Анонимен

преди 7 години

Омбудсмана бил критерий за справедливост. Да ама не. А да каже защо ползващите парно трябва да плащат топлината която получават от тръбите тези с изключени радиатори. Ей, нямат мярка тези популисти.

22

защо

преди 7 години

"Популизъм" наистина си популист. Какво предлагаш, "бабата", която е родила и отгледала родителите ти, работила е 30-40години, създала е дом за "хиляди лева" трябва да го продаде /че пенсията не и стига да ползва парно/ за да плати "зградна инсталация", която ти ползваш?Не е ли по-справедливо: ползваш-плащаш, не ползваш-не плащаш?

21

Аз

преди 7 години

"Всеки, който живее в топлофицирана сграда ползва парно, независимо дали има или няма радиатори в апартамента си - такива са законите на физиката. За кои говори Мая Манолова, че не ползвали парно и не трябвало да плащат за нещо си?! Те ако не си плащат потребеното, значи аз ще трябва да им го плащам, откъде-накъде?"Ми не го плащай - спри си парното и ти.

20

До 20

преди 7 години

Точно така. Една от виновниците за рекета на монополи и ЧСИ срга се прави на радетелка за права. Жалка е.

19

сминдух енд чесън

преди 7 години

Искам да отпаднат всички такси ,в които другарката Мая е съучастник при създаването им.

18

Популизъм

преди 7 години

И какво е определението ти за беден, Майче? На някоя баба, която има собствено жилище за хиляди, но и идват нагорнище сметките и затова се води бедна, трябва аз да и платя ,,сградната инсталация", така ли? А аз, който нямам жилище, но редовно си плащам сметките, което ще ме постави в графа богат и задължи да плащам солидарно сметките на бедните ви гласоподаватели? Това си е чиста форма на популизъм озаконяваща купуването на избирателен вот. Само че искате някой друг да плати за гласовете...

17

До 17

преди 7 години

Абсолютише - за леваците чужбина е большая и магучая, ама все ги тегли на запад. И така наречената омбуцманка оди да се лекува в немско. Оти не отиде да я поизлекуват на изток?

16

до 11

преди 7 години

Изчислих апартамента на баба ми колко топло-енергия му трябва и по сметка, първата сметка показа 2 пъти по малко необходима топло-енергия, а при втората се оказа се че в помещенията температурата трябва да 40 градуса

15

до 11

преди 7 години

До АнонименДо някъде си прав. Но загубите през вътрешни стени към съседни апартаменти са пренебрежимо малки. таксата визира потребена топлинна енергия през откритите вертикални щрангове, което не може именно по физически причини да е повече от 5% от общата потребена топлина в апартамента. Вактически таксата се ползва да се покриват кражбите на топлинна енергия от недобросъвесни съседи мислещи че цакат Топлофикациите, а крадат съседите си. Удобно е ТЕЦа не се занимава да ги гони прибира си свое

14

Анонимен

преди 7 години

Сякаш Мая Манолова никога не е била във власта, не е била депутат, не е била в правната комисия, не е взимала дейно участие в приемането на всички тия закони, които регламентираха рекета на ЧСИ, Банките и монополите. незнам наистина ли българина е толкова слабопаметен? Това за мен е нагло поведение от тая жена, адски нагло, ама то не е само тая, цялата ни политическа класа е такава, нагла, безочлива,бездарна

13

Анонимен

преди 7 години

Сидеров президент. Свободна от наркоманска евроатлантическа ***.....ия България. Икономически независима регионална сила.

12

до 12

преди 7 години

Или си роден след 2002- ра година или си без мозък.