202

ФАКТ

преди 7 години

Да сте чули за Чалгар веган или вегетарианец? НЕ. НЯМА. Няма и да чуете. Месо ядат само нисшите класи. Има супер много известни и успели хора вегани и вегетарианци. Ози Озбърн, Джеймс Камерън, Брад Пит, Дани Де Вито, най-известният индийски актьор Амир Кан. И учени като Алберт Айнщайн, Исак Нютон, Никола Тесла, Томас Едисон. Всички те не са яли скъпоценното за чалгарите месо.

201

Горан

преди 7 години

Аз не желая да убеждавам веганите в абсолютно нищо, но фактите си говорят сами... Те са, като убедени сектанти, които не ползват медицински грижи, страстно надявайки се Господ да ги излекува.

200

Иа

преди 7 години

Хора не се опитвайте да убедите веганите в каквото и да е, липсата на жизненоважни аминокиселини минерали и витамини в организма им ги кара да полудяват и не могат да различат реалността от лудия свят в който живеят. особено липсата на витамин Б 12, цинк, магнезии и желязо ги подлудява бавнои но сигурно и за съжаление необратимо....не им съчуствам...природата не търпи да вървип срещу нея, но да убиват децата си е непростимо!

199

Анонимен

преди 7 години

Въпрос: Веганата кърми ли детето си или му истисква сок от оркови?

198

Девил

преди 7 години

Българина му дай само фа плюе. Всичко, което се различава от чалга-селския му манталитет бива веднага оплюто с фанатично старание. А веганството е вид култура, начин на живот (говоря по принцип, горния случай е крайност).

197

НЕ МЕСОЯДЕН

преди 7 години

Как пък от толкова милиони вегани по света намериха две откачалки да ги ползват за лова на вещици? БРАВО! т скоро време забелязвам, че медиите на Прасчо П. са подели бясна пропаганда срещу веганството. Може да се е притеснил за килограмите си горкия. А вие Чалгари, направете една клада пред Биат и изгорете на нея всеки, що не яде кебабчета, кифтета и шкембе чорба. Казвам ви Чалгари, щото Чалгар-веган или вегетарианец няма. Но виж в Рок и ПопМузиката е пълно с такива. Сигурно е случайно, нали?

196

До 227

преди 7 години

Защото сме цивилизация, готвенето е причина за еволюцията на човека

195

Обективен

преди 7 години

Няма "правилна веганска диета". Веганството е най-острата форма на болестта наречена вегетарианство и веганите трябва да се лекуват, а не да им се дава възможност да лъжат други хора, които да станат като тях. Не случайно световната здравна организация е включила вегетарианството и суровоядството в списъка на психичните болести, с които трябва да се борим. Аз имах разни съмнения за това, но като чета какво пишат тук разните породи вегетарианци, вкл. вегани, се убеждавам, че СЗО са били прави.

194

Чикън

преди 7 години

Едно е да имаш изградени навици или диета на хранене, друго е да не си изядеш краставичката, защото се е докоснала до месо... Едно е да избягваш определени храни по здравословни причини, друго е да изпадаш в паника, ако те карат да изядеш едно месце от шишче...

193

някакъв там

преди 7 години

До 232: А това "месце от магазина" едно време, когато е било животно с какво е хранено? Специално може би със зеленчуци без отрови и нитрати? Може би тези с нитратите само на вегани ги продават? Поредно наивно изказване...

192

някакъв там

преди 7 години

До 228: от написаното прекрасно се вижда, че не знаеш какво е еволюция, както и безсилието ти да се икажеш. Естествено щом нямаш отговор на поставения ти въпрос веднага започваш да изполваш убиди. Някой дошъл ли е у вас да ти казва какво да си слагаш в чинията? Кой и на какво те учи? Щом имаш зъби за всичко - ползвай си ги. Разкъсвай сурово месо. Какво се правиш на бебе да вариш и да печеш предварително.

191

Анонимен

преди 7 години

Спорно е кой е по-здрав - веганът, който смело хрупа марули и краставици, непроизведени от него, т.е. пълни с отрови и нитрати или месоядния, който си хапва мляко и месце, купени от магазина...

190

някакъв там

преди 7 години

До 221 (продължение): има много филми в които показват как хищник прави различни "схеми" за да примами плчката си, но също така показват и как плячката примерно се прави на умряла за да се отдалечи хищникът и тогава побягва отново. Има и много други примерно в които тревопасното кара хищникът да се умори примерно с остри завои и така го избягва. Примери колкото искаш. Общо взето когато четеш или гледаш филм, четеш или гледаш гледната точка на автора.

189

някакъв там

преди 7 години

До 221: правилна веганска диета и като всяка друга диета - трябва разнообразие. Ако се храниш само с "моркови и маруля" както "специалистите" по-долу са писали ще имаш проблеми. Също както и ако се храниш само с пържоли и кюфтета. Колкото до животинското царство хич не си прав, може би защото не си чел, гледал или замислял достатъчно.

188

Анонимен

преди 7 години

Като човекът е хищник, защото има кучешки зъби и т.н., защо не тръгнете по гората сами да се ловите плячката и да ядете сурово месо с кучешките си зъби?

187

Анонимен

преди 7 години

детето не е веганче а е отглеждано от такива сигурно не е настоявало да го хранят по определен начин.

186

Анонимен

преди 7 години

Протестите не са "натрапване". Казват се "демокрация". Като мислиш, че нещо е несправедливо, организираш протест, правиш политическа партия, опитваш се да убедиш другите в мнението си и така. Има го във всяка конституция, в която член 1 не гласи, че държавата се управлява от БКП. Интересно, че всяко мнение, което не отговаря на собственото (или не идва от БКП), е "натрапване", а собственото - никога. Нито рекламите на салами по телевизията.

185

Анонимен

преди 7 години

Какво значи правилна веганска диета? На мен лично това ми говори, че понеже ти липсват определени неща, трябва да им търсиш заместители,дори и чрез добавки,следователно организма ти не си набавя необходимото. А впрочем в животинското царство хищниците са доста по-интелигентни от немесоядните животни.наскоро дори започна да се дискутира ролята на месото и млечните продукти за еволюцията на човека, не само физически, но и най-вече умствено,интересно е на който му се чете :-)

184

До 217

преди 7 години

Мен това ме дразни,че всичко е изопачено,както много неща днес.Говорила съм с лекари,защото ми е било интересно.И доколкото съм намерила маъериали в нета също съм чела.Има нещо вярно,че може да ограничават риска от много заболявания,но това е защото спират да ядат голяма част от пакетитаните и полуготови храни,както и повечето сладкиши в магазини заради уж млякото в тях.Няма лекар,поне който аз съм чула,да е одобрил ограничаването на млечните продукти най-вече при подрастващи.

183

Анонимен

преди 7 години

Хубаво,нека всеки да си има виждания.Ама протести-това не е ли натрапване?Имам познати вегетарианци,но те са малко по-интелигентни,защото казват,че децата им сами ще изберат какви да са когато порастнат.И хубаво,без месото.Ами кърмата на една майка?Да,не е като мляко от животно,но и за това ли ще кажете,че човек може и са не консумира такива продукти?Ако беше така природата може би щеше да направи така че да излиза магданоз от ц*****е на майките ви.заместителя си е ЗАМЕСТИТЕЛ,не може да даде същ