121

НГВС

преди 7 години

400 лв./мес. ?! Това са 13 лв. на ден. Тези господа концлагер ли ще организират? Е сега вече всеки здрав младеж ще си обере крушите от ***. Дреме ми на шмайзера, Батенце!

120

Анонимен

преди 7 години

До Друга идея. - ...военната служба задължителна за политиците в парламента...добра идея. Да допълня: Задължителна военна служба през ваканциите. Както беше службата на студентите в България през 50-те. За времето на един мандат ще наберат добра служба и ще си осмислят патриотизЪма.

119

С-на Гогов

преди 7 години

Да върнат Строителни воиски най-добре!

118

Даскала

преди 7 години

До Георги Шопов,,....,.,,....,..,,..,-,..

117

Анонимен

преди 7 години

Няма лошо да има задължителна военна служба. Е, не, както е било едно време по две години, но поне няколко месеца би трябвало да има. Днешните мъже / повечето / са изнежени, не могат да издържат на труд и натоварване. Може би, това ще ги кали, поне малко

116

Друга идея.

преди 7 години

Защо да не направим военната служба задължителна за политиците в парламента. След всеки избори - първо отиваш и полагаш шест месечна военна подготовка в подделението и тогава ставаш депутат?

115

друга идея

преди 7 години

Задължителна да е военната подготовка - кратки лагери или занятия по местожителство, проведени периодично. Вместо да бутаме на сила младите в казармата да увеличим профи войниците и да направим службата им по-привлекателна. В някои цивилизовани страни всеки си има военна професия и може да бъде мобилизиран при нужда. Ама това не значи да се бутат на сила младежите в някакъв лагер за половин година и повече, където да учат специалностите - скатавка, доноси, чанч и точене на безплатна нафта.

114

Анонимен

преди 7 години

И за какво ще служи наборният войник? Без съвременна техника, без изобщо да успее да я научи и без желание да служи, натикан насила. Ще служи само за пушечно месо.Който иска да дрънка оръжие и му харесва да става професионален войник.Що вместо задължителна казарма от ВМРО не измислят задължително образование за 400лв.

113

KAZZ

преди 7 години

Айде първи да постъпят в казармата всички роднини на Джамбазки, Каракачанов, Валери Симеонов, Делян Пеевски, Сидеров, внучето на Радой, а и самите те в запас.

112

Георги Шопов

преди 7 години

Кого да пази армията ни банкерите които ни обират политиците като чудото паси което нинабута в НАТО тия кото ни крадът и лъжат ежедневно геи парадите и други евро ценности да подпомагаг сирииските умерени главорези разни тумбаци мутри за това да служат......

111

До Воеводите

преди 7 години

Ке наденицата ви е дошла много а ракията малко. Само простотии от такива като вас, то и за това ви свързват с наденицата, щото сте ходили по баирите само да гоните овцете и да се напиете.

110

Krom

преди 7 години

Та, говорят си НАТО-вски и наш генерал и се хвалят. Нашият казва "...при нас на всеки боец гарантиламе 2000 ккал. дневно...". НАТО-веца се засмива и казва: "...а ние гарантираме 3 000 ккал дневно...". Нашенеца се замисля, и казва: "..Лъжеш колега. Няма войник който да може да изяде три торби зоб дневно..". Това ли предлагате, г-н Каракачанов? Доморасли Швейкове? Служил съм при социализма в бойно поделение. Май Ви тегли онова време? Само дето младите хора не щат да им загубите години от живота.

109

Добрева

преди 7 години

Преди близо 20 г. синът на моя колежка лежа в психиатрия след казармата. Такива издевателства над младите хора се извършваха на някои места.....

108

Анонимен

преди 7 години

"Един наборник ще струва на държавата 400 лева"Това за какъв период е сметнато? Щото така няма никакъв икономически смисъл. Не че изобщо има нещо вярно в изчислението. Просто евтин популизъм и трупане на точки пред застаряващия електорат.

107

Анонимен

преди 7 години

Много добре . А ние от командирския състав пак ще ударим по една ракия от затворена по всички технически правила консервена кутия . Що се смеете , бе , не вярвате ли ?

106

Анонимен

преди 7 години

Академията на д.джуров се завръща. На кого ли ще бъде кръстена сега. Влизаха различно умни, излизаха еднакво т.ъ.п.и.

105

Ефрейтора

преди 7 години

Две годи и три месеца /задръжка/ - най скапаните и безсмислени години от живота ми! Изумителна, колосална простотия е казармата. Скъпи деца, ако се приеме такъв закон, моментално, незабавно се махайте от тази територия! Свят голям. Искайте, настоявайте за поданство в която и да е държава по света. И дори не се сещайте за този свинарник българия /малката буква не е грешка/.

104

Ф.С.В

преди 7 години

Преди 20 и няколко години - дадох част от живота си за да служа на България-- Сега и една МИНУТА няма да дам от живота си за това-- Няма да защитавам богати олигарси - платени Президенти говорещи за война (дума която е страшна!) няма да защитавам прослойката от псевдобизнесмени ограбили и изгонили над 3 милиона българи в БГ -Ако някой иска --да ни завзема ! - аз нямам какво да губя - бедните не плачат, защото са родени разплакани - Да му мислят богатите с хотели земи и т.н. Те има какво да губят

103

Анонимен

преди 7 години

еб*си неграмотната статия... направо не я прочетох докрай

102

voinik

преди 7 години

Kakvi 1200lv za voinik be...az sam starahina i ne vzemam i 1000...pylni gluposti.. inache za kazarmata sam DA