54

Анонимен

преди 7 години

мили другари, да кажеме получавате договор от бела държава и ко си мислите - отивам и почвам! мили боже, та мъките ви започват тепърва, ако немате 3-4 хил. евро нито можете да отидете, нито да изкарате два месеца до първа заплата. ще блъскате по хостелите за по 30 евро на вечер, докато си намерите квартира, ако не сте адаптивни /а вие сте мамини синчета, щом са ви издържали 10 години да станете мл.н.с/ ще дойде мама да ви прибере - вишшишти! та плашите гаргите - отиваме ...

53

Финансов министър

преди 7 години

Да закрием БАН - гълтат пари.За какво са ни учени? но нека не спираме до тамКато сме почнали нека да закрием и университетите, училищата, болниците и поликлиникитие.Само гълтат пари от бюджета, а нищо не правят.Да останат само КАТ - пътна полицията и пожарната - друго ни не требе..

52

До Една

преди 7 години

Не само им дават. Който няма достатъчно връзки, за да му дадат всичко, полагащо се на учен в БАН, има грижата да си купи недостигащото.Не само софри и подаръци, а и почивки на частни вили се предоставят на шефа. В един от съседните институти пък има една, за която се знае, че години наред, на Великден сутрин рано посещава домовете на шефовете и усмихната като феичка им поднасяла кошнички с козунаци и с невероятно красиви писани яйца. Баща й бил художник ...

51

Пак до 48

преди 7 години

Редовните докторантури - със стипендия и научен ръководител, се даваха на децата, зетьовете и снахите на шефове от този или от някой друг институт. Една част от тези галеници са такива тъ.па.ци, че ако опиша какво вършат и говорят, никой няма да повярва. Сред по-възрастните учени имаше не един рабфаковец - хем ***, хем про.ст.оватичко, хем невъзпитано, хем нагло, хем алчно.Не е за вярване какви дарове се носеха и даваха открито на шефовете, които пък се хвалеха кой каква софра им е сложил.

50

Една

преди 7 години

Само да знаехте на какви смешни изпити се явяват за да запишат аспирантура, но и тях им ги "дават", защото никой не искал да се занимава с наука.Ученият трябва да се бори както всички с живота, а ако не може- да се ориентира към нещо друго. Премахвайки естествения подбор се получават нежизнеспособни екземпляри - нито учат за приемни изпити, нито след това.Искат всичко да им се даде на момента, а когато завършат криво-ляво,забравят, че дължат и те нещо на държавата.Всички искат да защитят и чао

49

анонимен

преди 7 години

Тук ми мирише на тарикатлък.Много хора така направиха- под наем бяха и сами си правеха ремонтите,а после кандидатстваха за закупуване на жилището,и се ползваха с предимство пред другите,защото са го поддържали.Може би и тук е така,а може и да успеят.

48

До 48

преди 7 години

Не знам дали хората, които не работят в БАН, могат да си представят колко си прав.Изгубих години да работя в едно институтче, в което сред колегите ми имаше такива, които са били отличниците на техните випуски. На единия му разбиха здравето, така го разиграваха докато правеше свободна докторантура. Друга една не можа да стане нищо повече от специалист в лаборатория, възлагаха й работа като на обикновена лаборантка и така и не я допуснаха до докторантура.Не случайно се махнах след защитата.

47

Анонимен

преди 7 години

аре де, аре бегайте непотребници! умирате от глад още първата седмица! кой ще ви плаща, без да работите?

46

живял в 58

преди 7 години

Не съм учен, израстнах там като дете, за това коментирам.Доста е тежко. На никой интелигентен човек не пожелавам да изпадне в тази ситуация, да е принуден да живее в бл. 58 в Студентски град.

45

До Анонимен 35

преди 7 години

Не си осведомен. И такова нещо правят там, за пари.Не е добре осведомен и другият преди теб, който се чуди защо IT специалист стои в БАН с ниска заплата - ами защото точно този вид специалисти взимат по проекти такива пари, каквито не можеш да си представиш. Често пъти тези проекти са международни и по този път си набавят клиенти, с които започват да работят частно - например, правят софтуер за чужди банки. Знаеш ли как се заплаща това, хем във валута?А този се запънал да живее в бл. 58 ?!

44

Анонимен

преди 7 години

Докато се занимавате само с наука, и си затваряте очите за политиците, пошляците и те не спят - те фалшифицират историята, а после ще ви изхвърлят от жилищата ви.

43

жал 58

преди 7 години

Хората в бл. 58 са живели по правилата и според системата. Учили са, бъхтили са се цял живот, били са добри и винаги са се старали някой да им каже "браво".Ето как системата им се отплаща.Вдигайте чуковете докато е време. Оставете ги да управляват престъпници, крадци и убийци. Пък вие ги гледайте отстрани си се избиват борчета по между си.

42

Анонимен

преди 7 години

Бягайте от България, ако имате възможност - бягайте! Ителигентните хора, не ги чака нищо добро в държава, където Слави Трифонов и Динко са нац. идоли!

41

Sinori

преди 7 години

Ako ne haresvat, da otivat bg granichari po bg zastavite - tam hotelski stai 5 zvezdi ima...:-):-):-):-)i mikrobiologia ima sasto...:-):-):-):-):-)

40

До: житял в 58

преди 7 години

Истинските отличници не взимат 500... Само защитилите доктораДи са с такива заплати и живеят в бл. 58...

39

Светльо

преди 7 години

Анонимен, а какво ще кажете за научният прибор Люлин-МО, който лети понастоящем към Марс на борда на международната мисия "ЕкзоМарс"? Тези прибори се изкупуват от цял свят и са международно признати.Светът не е само мобилни телефони и таблети.

38

Анонимен

преди 7 години

Студентските общежтития са за студенти , а не за млади учени. Младите учени поне това да бяха научили!

37

Mon

преди 7 години

Bg darjavata im plasta zaplati za tehnia trud?!:-):-):-):-):-):-)...da se opraviat sami s dohodite si, kakto se opravia vseki normalen bulgarin v bulgaria, a i migrantite daje...turistite i patientite sa bashka...:-):-):-):-):-)Druga riapa sa...

36

Анонимен

преди 7 години

Няма да забравя прословутия таблет създаден от "учените" в БАН преди няколко години... Кит "направи си сам" купен от ebay(TI OMAP 3530 Evaluation kit), в кутия от картон облепена с изолирбанд... Колко шум се вдигна тогава, и колко гордо позираха с него в централната емисия новини...

35

житял в 58

преди 7 години

Идва въпроса, тези хора са били отлични ученици в училище, завършили са 5 години магистратура в университета с добри оценки, вложили са още 3+ години в учене за да защитят докторад, и са се посветили на науката. Всичкото това струва ли 500лв?Както и да е, Условията в бл.58 наистина са ужасни. Тези хора нямаше да живеят там, ако имаха друг избор. Това са хора в някой случаи тричленни семейства с деца, които живеят в една стая, или ако са късметлии в грасониерка.Оставете ги да дишат!