53

vse edno:

преди 7 години

До Консерватор: защото вече има деца, родени след 89г, които имат деца.....докога ще се извиняваме все с миналото?? а защо не си строим сами настоящето?? все историята ни виновна, все някой друг....всъщност, стройте си я България - както си искате.

52

7

преди 7 години

Много добра статия

51

me

преди 7 години

За хората търсещи вината в училището имам един въпрос. Как според вас училището може да научи нещо някой, който не иска да учи, който няма респект от учителите, който не уважава дори собствените си родители? Децата не могат да се вкарват в затвора, нито да се бият. Какво наказание може да наложи един учител, така че детето да слуша и да учи? Единственият който може да наложи наказание е родителят, като го лиши от нещо което то иска. Но родителите не искат да възпитават, а да глезят. Ми не става.

50

Консерватор

преди 7 години

Защо статията, която по принцип е добра, пропуска да спомене приноса на комунистическата идеология за разлагане структурата и моралните норми на обществото?

49

Анонимен

преди 7 години

Има всякакви семейства, но училището е институцията, която независимо от семейната среда трябва, да ти насочва мирогледа, кое е правилно и кое не, но къде е реалният живот, на какво учи българското образование, само суха никого ненужна теория. Ако тези деца ги заведат да видят, как живеят други деца, да ги накарат да отделят част от ненужните си вещи и сами да ги занесат да др. деца ще преосмислят живота, ще оценят много неща. Ако гледат филми за зверски кат. последици, няма да карат като луди

48

Анонимен

преди 7 години

Виновни са комунистите които за 45 години съсиипаха морала на българина.

47

Стършел

преди 7 години

...статията си е самата истина....само са пропуснали думата "бате", която я поставят постоянно в разгоровире си "това бате, онова бате, аре бате".... и с това се изчерпва цялата им лексика.

46

Lan

преди 7 години

50Никога не е добре да са "бандитчета" защото няма да знаят нищо, включително и как да се бранят. Уеднаквяват се с ***, а това ще доведе до разпад и деградация. Добре е да ги възпитаваме като войни - да знаят, да могат, да имат морал, да имат "корен" и най-важното никога да не се предават!

45

Точно

преди 7 години

Точно така е, за съжаление.

44

Lan

преди 7 години

Учителят е направил грешка! НЕ трябва да се предаваме, никой от нас. Само тогава има някакъв шанс.

43

отрова !

преди 7 години

Един път гледайте " София ден и нощ" и " Съдби на кръстопът" и ще видите на кого подражават.

42

До 45

преди 7 години

Айде стига с тая "натрапена" демокрация. Съветския съюз се разпадна и от там нататък всеки се спасява както може и живее според акъла си. Защо допуснахте социалистическа блок да се разтури, да сте си го пазили и това е. Живата е борба и който не се бори по-силния го измества.

41

Анонимен

преди 7 години

"Бла Бла има и много свестни деца има и хулигани,нищо различно от времето в което аз съм раснал."Изобщо не си в час. Верно има и с вестни деца, но това не е голямо утешение, имайки предвид че както са се променили нещата от едно време, свестните ще израстнат да бъдат слуги на б0клуците... Тези които са възпитавани да не крадат, да не бият и убиват - те ще бъдат експлоатирани от апашите, както явно се вижда - държавата се управлява от последните, честните са бедни бачкатори.

40

Анонимен

преди 7 години

До ДоникаДа не забравяме,че родителите на голяма част от това поколение са израстнали по време на натрапената ни демокрация и живеят в свят,където кумири и модел за подражание са мутри,чалга певци като Азис и Кондьо,да вземаш наркотици е нещо съвсем нормално и престижно.

39

Анонимен

преди 7 години

Децата са станали абсолютни материалисти и вината е само на родителите, които им купуват всичко, дори неща, които принципно са отвъд възможностите им. Виждам деца с айфон за 2 хиляди лева, които родителите им изкарват за месеци. Първите 7 години са най-важни. Не обвинявайте учителите, защото държавата отдавна им е отнела възпитателните функции и децата им нямат никакво уважение.

38

Балтона

преди 7 години

Положението е много зле - пълно е с кресливи идиотчета на които никой нищо не смее да каже.

37

нова btv

преди 7 години

А с какви "реалити" продукции се захранва младежта ?: " Скандали ден и нощ " и "Сърби на кръстопът " . Поднасят се като Документални истории, а най-безобидното което става е че си крещят непрекъснато на "бе" като чобани.Сериалчетата са с непрофесионални актюори. Кастинга е да можеш изразително да си изпъваш вратните жили и да се зъбиш и лаеш като некастрирано псе .Включително и за момичетата.

36

Анонимен

преди 7 години

Това се нарича лицемерие. Авторите се дразнят, че виждат себе си в подрастващите.Всеки е свободен да живее живота си както намери за добре. От каква позиция един ще казва какви да са ценностите на друг? Пред живота всички сме равни. Всички имаме по 2 ръце и 1 глава.Всеки има свои ценности. Затова се нарича свобода и демокрация. Който иска друго-Северна Корея.Там ценностите са други. По-добри.Прав ви път.Гората също е близо. Всяка нация имам възходи и падения.След години ще тръгнем пак на горе.

35

Доника

преди 7 години

Статията се опитва да вменява вина на родителите. А училището? А детската градина?Моето дете е хиперактивно, в смисъл свръхподвижно. Но не е агресивно. В детската имахме страхотни госпожи. Но в предучилищна попаднахме на темерут. Г-жата работеше само с отбрани деца, всички останали (по-свити, по-подвижни) бяха отделени от групата и изостаени на самотек. Виждала съм как друго дете налага с юмруци моето дете по главата, за да му заеме мястото на люлката. Г-жата също го видя и не реагира.

34

Korean soup

преди 7 години

До АнонименТо това е най-малкото. Тези и други родители от същия сой оставят след себе си на площадката/парка/градинката камари от *** - шлюпки от семки, фасове, кутийки от бира, мокри кърпички и пр. Нищо, че кошчето е на 5 м.