42

Бобчо

преди 8 години

Ай стига тролене, стига глупости за цените в Англия! Цените в магазина са същите както в БГ. Върнах се преди две седмици от Англия и мога да потвърдя на 100 процента. Свинско месо 2 - 2.5 паунда за килограм, заводски хляб 0.36 - 0.40 паунда за 800гр, домати - около 1 паунд, консервите са в пъти по-евтин от нашите, плодове и зеленчуци като при нас.... Верно, алкохола и цигарите са много скъпи, но....всеки си знае.

41

Анонимен

преди 8 години

къде пък го видяхте това 10 евро кафе в Гърция? на ВИП зоната в летището ли? хайде стига сме били най-хубави, с чистата вода, най-високите заплати, най-хубавите панелки, най-доброто образование и най-честните управляващи. вече се замислям какво въобще ми харесва в България, дори и за природата и храната може да се поспори.

40

Анонимен

преди 8 години

хубаво сравнявате, но замислихте ли се и за още нещо - в Англия с отвратителния им климат, растат все пак някакви си ягоди и малини и хората плащат 7 паунда на час за бране! тук вместо да сме основен износител, ние не може да си опазим продукцията от *** събратя. и дори и да са 3 пъти по-високи цените на Острова, получаваш БЕЗПЛАТНО здравеопазване, а срещу 12 паунда месечно - минимална пенсия! Тук само здравните са повече и нищо не ти осигуряват. Трябва да се сравняваме с босненците.

39

Gogo

преди 8 години

Тази държава,когато и да я напуснеш все е късно

38

Анонимен

преди 8 години

За тия дето плюят за това колко е скъпо в UK и как се били връщали от там.1во.Това което в БГ го няма е кариерно израстване,т.е. може да почнеш в магазин на ниска длъжност (1000-1200паунда/м) и да стигнеш до мениджър(2000-2400паунда/м).В БГ на колкото почнеш, на толкова и ще се пенсионираш- 300-400лв2ро.Цените- всичко е по 1-2паунда.При мин.1000паунда заплата това е нищо3то.Ако сте 2ма,то и двамата ще имате работа и парите стигат за всичко,дори остават за почивки на екзотични дестинации...

37

до наблюдателя и сие

преди 8 години

смешни сте с тези вицове

36

Мнение

преди 8 години

До тези дето плюят че берачите си купуват панелки и тухли : Ами какво да си купуват? Хората помнят Жан Виденовото време, и като гледат как Корнелия напъва за властта,се страхуват за парите си. А като има панелка все ще остане нещо.Нали така?

35

Анонимен

преди 8 години

В една гърция 10 евро кафето. А колко в англия?А честито на печелившите балъци дето клъвнаха на лъжите за западни заплати.Тука с 500лв по-добре се живее и то с пъти.

34

Анонимен

преди 8 години

Освен в ЕС много нашенци се трудят и в Сърбия.До къде се докарахме - сърбите война водиха, бомбиха ги, съсипаха им държавата и въпреки това ние едни моркови и лук не можем да гледаме след 26 години демокрация и евроатлантизъм, а ходим да им копаме...

33

Наблюдател

преди 8 години

До gtf 35: На всичко са по-високи 3++ пъти, като почнеш от хляба. А много се връщат, или ги връщат.

32

Така е

преди 8 години

Президента и Борисов трябва да разберат най-после че за Бългория има само един приоритет. И той е незабавно вдигане двойно на мин. раб. заплата и пенсия.Пари има , има и много начини да се набавят още.Ако не знаят как ,да ме назначат за финансов министър и ще им таковам мамицата. Правителството и бизнеса просто не желаят да променят статуквото, защото така им изнася.Какво чакат? Революция ли да правим? Има и цивилизован начин.

31

Пуйката

преди 8 години

Докато тия ****ици български работодатели спрат да правят милиони на наш гръб без да ни заплащат по европейски така ще е само заблудените и *ите ще работят за тях !!! Има скапан картел на заплатите в цяла България все дават едни и същи пари за мнозинството българи = мизерни при това !

30

gtf

преди 8 години

и на кое точно в UK цените са х3 - не и за стоки от жизнена необходимост ..сигурно щото там е лошо - за тва хората там отиват и повече не се връщат.

29

Св

преди 8 години

Всъщност не съм го прочел в коментара на човека с децата. Чета го в околните статии за състоянието на страната и мутренските изпълнения. Там е отговора дали ще заминат. Ако им дадат добро образование, нека се развият тук. Имаме нужда. Но ако е прекалено добро образованието ... дали да ги закрепостяват с имоти. Не знам за имотите в София, но в страната наистина вече е безсмислено да се купува. А кога ще продадат ако купят сега на скъпото, на кой? Казват че щяло да има корекция след някоя година.

28

Анонимен

преди 8 години

До Емигрант 28Като ти гледам изказа съм убеден че ще си "добре" в чужбина.Я берач на ягоди я мияч на чинии.Айде ".би си макята".

27

Наблюдател

преди 8 години

Заплатите ви колкото и работата...А претенциите европейски.Що не отбелязахте че в UK цените са около 3 пъти по-високи от тези в Бг.

26

до Св

преди 8 години

Къде точно видя, че децата и мислят да живеят в чужбина, след като си завършат образованието? Посочи точно къде. АКо не можеш, всичко си остава в сферата на твоите предположения. А дори и да излязат в чужбина, жилището винаги могат да си го продадат. И в какво според теб трябва да инвестират? В бизнес, от който не рзбират ли, в залато, кяото може да падне с 80% ли, в акции ли, в депозит с половин процент лихва ли, в какво? Хубаво е да даваш и алтернативно решения, когато критикуваш. Иначе ланкаш

25

Анонимен

преди 8 години

Апартамента неможе да те нахрани, напои, неможе да ти плати данъците, сметките за ток... Безмислено е да се инвестира в апартамент в БГ.Сумати мои познати избягах в чужбина и са там от години, а апартаментите им направени с изолации, дограми, чудеса...и стоят празни.

24

ГЛАС В ПУСТИНЯ

преди 8 години

Смешно е да имаш един милион изисквания и да предлагаш 200 евро заплата в България.Тия просто не са наред.Докога народе ще търпиме Разбойко и мутрите му?За всичко са виновни комунистическите бандити.

23

Емигрант

преди 8 години

От випуска ни в университета всички са вече в чужбина без двама .Билета ми е за 16 юни еднопосочен .Бете си макята