174

да

преди 8 години

турците църкви не са строили в България, а само са рушили, а прабългарите ги има още 1000 години преди диваците от племето Кайъ да се появят - още 10 век арабския пътешественик Ибн Фадлан минавайки през земите на огузките турци по бреговете на Каспийско море, пътувайки на дипломатическа мисия до Волжска България описва какви жалки нечистоплътни диваци са-човека си го е написал черно на бяло

173

Анонимен

преди 8 години

До БрахимАми след като кайъ са вярвали в същото езическо божество ясно е, че и те ще ползват този знак, и не само те.

172

Голям град на море 2

преди 8 години

Необходимостта да се осигури фортпост е било втълпявано на престолонаследниците, докато са ги подготвяли за крале. затова Петър Първи гради Петербург направо върху камъните а не го прави някъде на юг, където климатът е по-добър.Липсата на подобен град в рамките на Първото и Второто Българско царство всъщност предрешава историята ни. Това е и основната причина османците с нокти и зъби да се вкопчат в Константинопол. Ако се бяха съсредоточили в обратна посока, нямаше да представляват нищо.

171

Брахим

преди 8 години

Прочутия "прабългарски знак" I Y I бил тамга на още по прочутото /като предци на османските турци/ племе кайъ. Ако бяха турците клали 500г сега нямаше да пишеш. И до 1878г толкова църкви са построени че вие сега не можете да ремонтирате . Просите пари от държавата-т.е. от нашите данъци.

170

Голям град наморе 1

преди 8 години

До OdysseusАко се интересуваш от история, би трябвало да знаеш какво се е разбирало в миналото под думата фортпост - голям град на морския бряг, но не във вътрешно море, каквото се води Черно море, а такова, което има пряка връзка със световните океани. Затова хановете и царете ни седем века се стремят към Солун или Константинопол. Това са били тогавашните стойностни фортпостове на Балканите. Не знам защо не са развили Дедеагач като фортпост, нали пристанището му е по-дълбоко от солунското

169

Odysseus

преди 8 години

240 Не е съвсем така . Между другото Франция е най-близка с Портата А през 1833 Русия спасява Султана и Империята . Попрочети малко история и ще видиш , че нещата не са така както са ти ги набивали през годините

168

Odysseus

преди 8 години

238 вчера даваха филм по Сенкиевич та ме подсети . Поляци и украинци как са се клали ,а днес Полша е пръв защитник на Украйна.Вярно християни са но са различни християни ,а това е имало значение тогава

167

до 237Odysseus

преди 8 години

Англия като най долна държава в света е помагала на османците с оръжие.

166

Odysseus

преди 8 години

238 Защо какво са ти направили съвременните турци Англичани и французи са се клали 8 века ,а французи и германци 10 века Но днес са първи приятели . Иначе си прав тъжен ден е било наистина за цяла Европа тогава когато е паднал кръстът над Света София , всички са е уплашили кой ще спре тази хала небесна . Но на Виена ги спират все пак два века по късно

165

gtf

преди 8 години

тъжен ден за останалият не арабски и не мюсюлмански свят. Колкото до това, за големината на икономиката, да се благодарите на западняците, че събориха комунизма, че ви дадоха технологии и инвестираха в производство, инак щяхте да сте по-забутано село от нащо. Призовавам всеки, който се чувства българин да бойкотира турските стоки !

164

Odysseus

преди 8 години

Какво да кажем , ние не можахме да влезем 7 века в Константинопол , не създадохме боен флот , въобще май нямахме никакъв флот . За това и не станахме Империя ,а те станаха . Ние може и да сме били на три морета / въпреки че за кво са ни били / но те са на три континента и могат да се гордея поне малко повече с миналото си.

163

Къде е Волжка Бълга

преди 8 години

Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея.

162

Revolution_

преди 8 години

Слава на Тодор Живков, какъв велик човек беше!!!

161

Честит празник

преди 8 години

Четвъртият кръстоносен поход е военна кампания от 1202-1204 година, един от кръстоносните походи, в който участват главно войски от Венеция, Свещената Римска империя и Франция.Първоначално кръстоносците си поставят за цел завземането на контролирания от мюсюлманите свещен град Йерусалим, който възнамеряват да нападнат през Египет. Вместо това през април 1204 година те нападат и разграбват Константинопол, столицата на православната Византийска империя, след което създават просъществувалата до 1261 година Латинска империя. Това събитие изиграва важна роля за окончателното утвърждаване на Вел

160

ГЕОРГИОС АЛЕКСАНДРУС

преди 8 години

ГРЪЦКАТА АРМИЯ ЩЕ ОСВОБОДИ НАШАТА МАЛА АЗИЯ ОТ РЕЗ.АНИТЕ МОНГОЛЦИ. И ВСЕКИ ТЮРК = МАВЪР ТУРЧИН, ЩЕ ЦЕЛУНЕ КРЪСТА НА ВАРТОЛОМЕОС 2-РИ.МАЛКО ВИ ОСТАНА, ТУРКАС.И ЗАЕДНО С ГРЪЦКАТА АРМАДА И АРМИАС, КОЯТО ЩЕ СРИНЕ АНКАРА, ТАМ ЩЕ БЪДАТ И АРМИИТЕ НА РООССИЯ, АРМЕНИЯ И КУРДИСТАН !

159

БУМ

преди 8 години

Тъй като са се насабрали на едно място, ако кюрдите им пуснат една бомба няма да сгрешат.

158

Анонимен

преди 8 години

Та така...Еврогейският съюз ни кара да забравим историята, си, патриотизмът бил национализъм и т.н., Баташко клане нямало, а тия празнуват апогея на кланетата си и ЕС си преговаря с тях за присъединяване. Пък че колят още кюрди например, че председателят на парламента им иска шериатска конституция и че са отявлена диктатура - какво толкова.

157

Шоп

преди 8 години

До до top secretНе сме асимилирани,защото някой е трябвало да тегли ралото! Ако си неверник плащаш повече данъци,включително кървавия,работиш ангария - безплатно на турчина,могат да правят с теб каквото си поискат без последствия после.Ако си мюсюлманин тези неща не могат да ги правят с теб.Не са имали сметка да сме мюсюлмани.---------------- Демек искаш да кажеш, че българите са се натискали да стават мюсюлмани, но властта не ги е пускала, за да плащат повече данъци? Браво, силна логика.

156

Баси Държавата

преди 8 години

А иначе този дето държи речта "уважава" много Бойко и имал труден характер....Абе вие да не сте гаджета????Бойко,Бойко ще ти дръпнат в един момент килимчето изпод краката че ще чудиш откъде ти е дошло,ама лошото е че ще повлечеш цялата държава към дъното.

155

Анонимен

преди 8 години

Админа жив ле е ве