33

@29

преди 7 години

А да, и още нещо, кой точно си ти, за да казваш на лекари, учители, професори, полицаи, социални работници, пожарникари и т.н., че не са достатъчно квалифицирани и затова не взимат мнооого над 5000лв? Като отидеш на лекар и го погледнеш в очите, мислиш ли си какво нищожество е, че не взима колкото теб? Споко, той също си го мисли за теб. Защото мизерията носи със себе си само мизерия, насилие, и още повече мизерия. И хората ще търпят, ще търпят и накрая пак ще стане както вече е ставало.

32

@29

преди 7 години

Ми да видим, имам най-високото възможно образование, владея 3 чужди езика, и си повишавам квалификацията постоянно. Странно, защо ли заплатата ми не е мноого над 5000лв? А да, защото тези заплати са запазени или за добре-свързани и напълно безполезни мамини дечица или за хора които крадат. Я да видим, за ЧЕЗ ли работиш или за Дънди Прешъс? Всъщност няма значение, може да пишеш и хитове за шведска компания, фактът, че отричаш мизерията на сънародниците си, говори достатъчно зле за теб.

31

симпатяга до 26

преди 7 години

А че и енергетиката плаче за тотална реформа, за това всички ще се съгласим. Но вие пак си гласувайте за мутрите от гроб, които нямат никакво намерение да правят реформи, пък после се оплаквайте че ви били ниски доходите. И нещо си се объркал, доходите ми в БГ (на светло, в резултат на труда ми, не на далавери) са доста над 5000 лв на месец, в пъти над (и не съм нито програмист, нито меринджей), а сега де.

30

симпатяга до 26

преди 7 години

муахаха, логиката ти е железна. По твоята логика може би и общи жени да искаме тогава, какво беше, всекиму според потребностите...не е устроен света така, не е. И причината е прозаична-ресурсите са ограничени, а населението расте. Ти си чакай, никой няма да ти осигури блага спрямо доходите, ако ще и лично дядо ти сам да е построил язовирите. Апропо, ти и по соца сигурно си бил голтак, колкото плащаш данъци сега, толкова и родителите ти са плащали тогава.Ама претенциите високи, така от общия кюп.

29

dido

преди 7 години

Плащаме най-ниска цена на тока в ЕС ????????? А на нас какво но плащат за да ги плащаме дали е соред европейските стандарти ??? Май пак ще се събираме..

28

симпатяга

преди 7 години

И какво не ви харесва мнението ми в 24, че слагате минуси. Някой извънземен ли да ви повиши доходите, щото тока или телевизорите или мерцедесите ви били скъпи. Дооообре, чакайте. Още ли има хора, които не вдяват, че няма кого да обвиняват за ниските си доходи (освен ако не са инвалиди разбира се, за които трябва да се грижи обществото, ама и това става, щото парите от държавата отиват за простотии). Соца явно ви е още в главите, никой не ви е длъжен за нищо, човек сам отговаря за съдбата си.

27

Анонимен 5

преди 7 години

Тези хора определено настояват да се съберем пред офисите,на EVN,CEZ.

26

ес

преди 7 години

Скоро ще си светим със свещи. Народе - подготви се.

25

До 26

преди 7 години

Без да се познаваме... За да искаш по-висока заплата, са няколко предпоставките: добро образование, по-висока продуктвност на твоя труд, особени умения (мн езици и т.н.) и постоянна работа над себе си (под форма на допълнително образоване, усъвършенстване, обучение, любопитност да научиш нови неща, поемане на повече отговорности и още много). Имаш ли тези предпоставки? Мн малко са хората в БГ за жалост, които изпълняват поне една част от горе написаното!

24

me

преди 7 години

П.С. НЕК и всичките му там производни, които цоцат пари по веригата са държавни дружества. Т.е. те съществуват, за да правят гражданите на тази тъй наречена държава щастливи или поне доволни. Нещо което те НЕ правят. Вместо това генерират милиардни дългове, докато си цакат такса-преснос, такса зелена енергия, такса на баба ми хвърчилото + ДДС. И понеже на хората им е скъпо и икономисват, постоянно вдигат цените за да си запазят притока към бюджета. А хората ИЗНЕМОГВАТ!Колко още ще изкараме така?

23

Анонимен

преди 7 години

А спрямо стандарта на живот и заплатите?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?!?!?! Къде се нареждаме с най ниските заплати ;)...... някой помисли ли и за това....ЗИМАТА НЯКОИ ПЛАЩАМЕ ПО 1/4 ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИТа аре моля ви се вдигнете цената още и без това сме с най евтин ток!

22

@24

преди 7 години

След като язовирите и АЕЦ-а са строени с данъците на МОИТЕ близки, цената на тока ще отговаря на моите доходи! Чупиме статистиката по енергийна бедност в Европа, а някакви такива като теб умници ми обясняват колко съм некадърна. Ми всъщност не съм. Просто не съм от масата меринджейчета и програмистчета дето зарязват мечтите си и талантите си, за да изкарат межу 1000 и 5000лв на месец и си мислят, че са милионери. С техните кирливи 500-2500 евро на месец! Малиии, *** богати сте бе, пичове, богати!

21

Huko5

преди 7 години

Статия тип: българи, използвайте случая сега пак да похленчите! Само за това се пускат такива парцали и провокации, за да може да има "кликове". Еми хубаво - ниски са ни заплатите. А вие видяли ли сте, какъв наем за жилище се плаща в Дания (която често се назовава тук във форума)? А вие имате ли си собствено жилище? Като спрете цигарите и алкохола и на вас ще ви остава от заплатата нещо.

20

симпатяга до 22

преди 7 години

Ами не виждам какво общо има цената на каквото и да било с твоите доходи. Доходите ти са си твоя отговорност - на някои са по-ниски, на други по-високи, колкото си изкараш и колкото са ти способностите, толкова. То по тази логика и мерцедесите да са на половин цена в България (и телевизори, телефони, самолетни билети и т.н.), да, ама не са, света вече е глобален и никой не го интересуват твоите доходи. Че са ниски, си е твой проблем.

19

Анонимен

преди 7 години

Ами то това се знае от години, но неизвестно защо управляващите постоянно си затварят очите за този ФАКТ !

18

me

преди 7 години

"Изразено спрямо покупателната способност обаче цените у нас са близки до средните в ЕС, е видно още от статистиката." Ей това е важното изречение. Останалото са глупости. Какво ми пука средната цена в Дания, като средната им заплата е 3-5 пъти тази в БГ? На мен лично, токът месечно ми е 1/5 до 1/4 от заплатата и то без да разхищаваме. Ако то е нормално, не знам. Не твърдя, че токът е скъп, но определно заплатите не са наред. А увеличенията на тока продължават смело напред и нагоре.

17

Info.

преди 7 години

Без добавки да! Със добавките които са:Кафява,зелена,пренос и тн..плащаме най скъпата електроенергия в целия Евро съюз.

16

Vlad_ko

преди 7 години

То не е важно колко е цената на единица, а колко е цената на единица от крайната сметка с дописани такси за пренос, акцизи и още една купчина измислени налози само и само единичната цена да е най-ниската в Европа...

15

Анонимен

преди 7 години

Самоубийците от Герб са решили да си правят СЕПУКОВДИГАЙТЕ ВДЙГАЙТЕПОСЛЕ НИЕ ЩЕ ИЗВЕДЕМ НАШИТЕ РАБОТНИЦИ и СЕМЕЙСТВА СРЕЩУ ВАС ТАКА ЖЕЛАНАТА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ НА ЕНЕРГЙНАТА МАФИЯ БЕЗ БОЙ НЯМА КАК ДА БЪДЕ ПРИЕТА

14

Луцифер

преди 7 години

Знаете ли,че след като си плати тока,водата лекарствата,на БГ пенсионерът му остава дори и за ядене.Защо го позволявате ?