26

гтф

преди 8 години

като допълнение - да се премахне партийната субсидия и партиите да се издържат само от членски внос.

25

Анонимен

преди 8 години

В референдума има въпрос за размера на субсидията на партиите. Това най-много ги дразни, защото знаят отговора на народа. В БЕДНАТА ГЕРМАНИЯ СУБСИДИЯТА Е 2 ЕВРО НА ГЛАС, в БОГАТАТА БЪЛГАРИЯ НА ЕДИН ГЛАС 5,5 ЕВРО.

24

Анонимен

преди 8 години

ПРОМЯНА В УСТРОЙСТВОТО НА ДЪРЖАВАТА ОЗНАЧАВА НАПРИМЕР: РЕПУБЛЛИКА ИЛИ МОНАРХИЯ, ПРЕЗИДЕНТСКА ИЛИ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, ВЪРХОВЕН СУВЕРЕН Е НАРОДЪТ (А НЕ ЕВРОСЪЮЗЪТ) и други подобни.БРОЯТ НА ДЕПУТАТИТЕ С НИЩО НЕ ПРОМЕНЯ ДЪРЖАВНОТО УСТРОЙСТВО.Освен това Конст.съд се произнася по приети закони. По въпроси в референдум едва ли трябва да има мнение, защото тези въпроси и самият референдум не са закон.Нищо не пречи да се види мнението на народа.

23

Анонимен

преди 8 години

Не е добре трябва да влизат само първите три партии в тоя парламент и от там насетне нямаш депутати не получаваш и парички *** и пульо си направиха партии само за да точат нас и бюджета.

22

Анонимен

преди 8 години

Не може да са 120 нито 240 трябва да са нечетно число.

21

Анонимен

преди 8 години

Целта е да се раздели референдума на 2 част по 3 въпроса, та да е по ниска активноста, а иначе се съмнявам дали въобще КС ще разгледа нещата по същество, тъй като все още не иде реч за някаква законова или конституционна промяна

20

Анонимен

преди 8 години

Сега 120 тюфлека ще крадат за 240, аз съм против, нека бюджета на НС се намали с 50%.А за депутатски мерцедеси и неща въобще да се зачеркнат в тоя бюджет.

19

What if...

преди 8 години

И надписът - "Съединението прави силата" е крайно време да бъде изтрит от фасадата Народното Събрание. Депутатите достатъчно се подиграха с него.

18

Анонимен

преди 8 години

Когато държавата не работи, народа променя устройството и прави уволнения.

17

What if...

преди 8 години

Мисля, че е крайно време (не)уважаемите господа властимащи да започнат да питат Суверена - т.е. Гражданите на Р България не само кой пореден търтей да изберат в Народното Събрание, но и за всички интересуващи ни въпроси.

16

What if...

преди 8 години

(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.По-скоро Президентът се опитва да наруши чл.1, алинеи 2 и 3 от Конституцията на Република България.

15

Анонимен

преди 8 години

Добре де, другарЮ комсомолски секретар, не предлагахте ли и Вие въпрос за елеектронното гласуване?

14

Анонимен

преди 8 години

Конституционния съд е като ВСС и след като си увеличиха заплатите на 8 хиляди лева, ще гласуват срещу исканите уволнения в референдума.

13

Анонимен

преди 8 години

3 безсмислени въпроса колкото да отбият номера и какво променя тоз референдум.

12

Анонимен

преди 8 години

Конституцията може да се измени и по втория начин,когато избирателите грабнат тоягите и накарат депутатите да си свършат работата или ги пратят в Белене и сменят с други както през 1944 г.

11

Свилен Щерев

преди 8 години

Какво допитване е това,като казват,че е противоконституционно.Ако наистина искат промени много добре знаят как СВИКВАНЕ на ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.

10

Анонимен

преди 8 години

Боже, Боже.....те сега фалшифицират изборите.....представям се с електронното гласуване каква огромна шашма ще бъде.

9

Анонимен

преди 8 години

Странно, въпроса за електронното гласуване беше предложен и от него, предполага се че в такъв случай следва да си е изяснил всичко около този въпрос) мисля че човека страда от някакво раздвоение на личноста

8

До Минко

преди 8 години

Както казваше дедо Вазов :Вестникар ли? Жаба да пипна не *** е така гнус.

7

Анонимен

преди 8 години

Конституцията не е Библия за да не може да се променя.Референдума ще покаже дали е нужно да се промени и Конституцията в съответствие с исканията на избирателите!