73

Анонимен

преди 8 години

външна тоалетна е много разтегливо понятие. То и във виена има сгради, където тоалетната и банята са общи за два апартамента например.

72

Анонимен

преди 8 години

105, пактът рибентроп-м.олотов е тактически договор за временно отлагане на войната между СССР и Германия.На никой в Берлин или СССР не му минава през ума, че ще има мир между тях. Затова и двете държави продължават да се готвят за тази война. Сталин се решава на пакта с Германия чак след като става ясно, че Лондони Париж няма да сключат антигерм. договор със СССР (тристранните преговори през август 1939) и тогава се решава на тактическия ход за договор с Германия

71

Анонимен

преди 8 години

поляците масово живеят по няколко човека в стая в западна европа. Особено са известни с това в англия. Представям си какъв им е бил живота в полша щом им е по-добре да живеят така в чужбина:)

70

Анонимен

преди 8 години

за кое да съм нормален? Ами полската провинция е обезлюдяваща се. Това е факт и самите поляци го признават. БВП-то е тъ.поват критерий за изчисляване на икономическо състояние.

69

Анонимен

преди 8 години

обяснено е, че финландия пердоставя плацдарм за германските войски в подготвяната война срещу СССР и затова СССР иска съответни територии, за да си защити лениград. А Катин - какво за него. 20 години преди това стотина хиляди червеноармейски войници бяха разпратени и избити по лагери именно в полша. Дали са пленени заради некадърност или не, факт е че поляците направиха военно престъпление унищожавайки военнопленници. Голям рев:))

68

Анонимен

преди 8 години

хахаа, "полски водопроводчик" - нарицателно във Великобритания за беден, невзискателен и почти по скотски живеещ имигрант. Това е Полша. Два-три града с аутсорсинг и няколко немски компании и обезлюдена провинция. И като се има предвид, че полша влезе тогава когато ЕС изглеждаше във възход. 50 млн. украина има да си чака своя възход, докато активното население намери пристан в други държави,а останалите продължат да доизживяват подолбието си на живот:)

67

Анонимен

преди 8 години

значи да чакаме разруха и в беларус - по подобие на укпаинската:)

66

Анонимен

преди 8 години

шведите сами могат да си изберат дали да бъдат пушечно месо. Ако искат да играят плашило на големият брат да заповядат.

65

Анонимен

преди 8 години

Ердоган му спря на тоя домата и гладен обикаля за провизии хахахахах6

64

Анонимен

преди 8 години

на одисейката както обикновено руснаците са му виновни. Дори и сега сънува руска пергръдка при все, че сме в нато от 16 години и в ЕС от 9, а преди това десетина години се асоциирахме:). Ега.ти якиото нато щом дза толкова време не може да се справи с влиянието на една малка, слаба и регионална сила по думите на самите русофоби:)

63

Анонимен

преди 8 години

на храбрите финландци още им треперят гащите от русия и дори не им минава през ума да я дразнят с влизане във военен съюз. Което пък означава, че са достатъчно интелигентни за разлика от някои източноевропейци:)

62

Анонимен

преди 8 години

88, какво да се прави - някои не могат да се предават и това си е:)иначе какво щеше да стане със СССР и по специално с Русия е достатъчно да прочете Моята борба на Хитлер, за да разбере. Свиване на източнославянското население до санитарния минимум и заселване на германски колонизатори - Лебенсраум, който да създаде предпоставки германците да увеличат своята численост в рамките на век до 250 милиона. Това е! Ако за Франция е било предвидено просто да бъде подчинена,за руснаците - ножа.

61

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен"Затова СССР, за да си гарантира спокойствието иска територия, с която да защити ленинград."И СССР така защити Ленинград че изби 2/3 от населението му. Какво щеше да стане ако Ленинград беше предаден на немците, както Париж? Сега Русия щеше да е с няколко милиона повече население.

60

Анонимен

преди 8 години

хахаха, сега и цитати от кучма ли ни се дават:))

59

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 79През 1940 година СССР е съюзник на Германия, за какви летища блееш бе червен овчо.

58

Анонимен

преди 8 години

СССР преживя погром от нашествието на 23 държави след ВОСР, преживя полското нападение, преживя кошмара на ВСВ и същевременно трябваше да извърши бърза модернизация и индустриализация. Как да се отделятпнужните средства, за да изгеждала Изт. Германия добре колкото и западна? Лесно е да влезеш в последния етап от войната и след това да се правиш на баровец,инвестирайки в зап. европа, за да я подсилиш срещу СССР.Иначе зап. европа щеше да види инвестиции от САЩ на куково лято,ако го нямаше СССР.

57

Анонимен

преди 8 години

Боби, явно си прочел ,че Финландия в тази война губи 16 хиляди жертви , Червената армия изпълена с мисъл за народа си над 500 хиляди. Имам въпрос към теб : имали съседна държава на Русия, която да не е била нападана от Русия . Не им стигна земя ,не им стигна пространство....

56

Боби

преди 8 години

До Анонимен 76Когато трябва да защитиш оголения си зад ник в отбраната на един от мултимилионните си градове със сумата ти и промишленост, Базата на Балтийския флот и тъй нататък щеш нещеш ще поставиш условия.

55

Анонимен

преди 8 години

76, ами нормално е да се поискат територии от Финландия след като последната позволява на Вермахта да разширява летищата й и по този начин да я подготвя за плацдарм в бъдещата война срещу СССР. Затова СССР, за да си гарантира спокойствието иска територия, с която да защити ленинград.

54

Боби

преди 8 години

До Анонимен 72Става дума за полудъга дълбока 20 километра и покриваща западната част и северната част на Ладожкото езеро. Това е площ колкото сегашна София. И то пригранична зона. Там не се строи нищо освен ДОТ и други защитни съоръжения. Какво искаш да построят там Космодрум ли?