208

Димитър Вучев

преди 8 години

Единствено правилното решение е всички до 30, що не и до 70 години, да работят за 420 лева брутна заплата, към 330 чисти, за да има за бизнесмените!

207

Lan

преди 8 години

И на мен статията ми звучи като платена...Не за друго, ами е редно дори и хората без никаква диплома, щом работят, да не стоят гладни! Нормално е заплатата да може да покрива елементарните им нужди и щом не го прави, човекът е по-полезен вкъщи...И след това вече може да се говори за някакви претенции, стаж и образование. Иначе търсенето винаги определя предлагането - има търсене на кадри, нормално е цената на труда да се вдига, колкото и поръчкови статии да се напишат.

206

Анонимен

преди 8 години

Ако този, който ми плаща заплатата може да свърши дори малка част от това, за което ме е наел - ОК. Но да ме наеме с 2-3 езика и да ми казва, че струвам по-малко от 1000 лева, няма да стане! На него само за цигари и пиене няма да му стигнат, а иска аз с това да живея и да му нося бизнеса на гърба си. Цял живот работя за хора, които сами не могат и спирката на трамвая да намерят сами. Младежи, не се продавайте евтино! Ние без тях ще минем, но те без нас - не!

205

млад българин

преди 8 години

До Докторто и със други професии е така. Четеш и учиш 5 години от живота си. Накрая работа по европейска програма "Старт в кариерата" за 250 лв. Голям старт няма що. Онези некадърници в парламента да си пратят децата да работят за тия мизерни пари.

204

млад българин

преди 8 години

Държавни служители назначени в безброй държавни институции, дето си нямат и хабер от света, работят за по 800-1000 чисто,говоря за редови служител. НЕ можещи да говорят никакъв чужд език и НЕ можещи да работят на компютър и имат претенции. Та аз млад човек със две висши образования, два чужди езика и компютърна грамотност ... АЗ ЛИ ДА НЯМАМ ПРЕТЕНЦИИ ? Ще си внасяте работна ръка след някоя и друга година. Никой образован човек не би се оставил на 400-500лв. заплата. Те и мигрантите не искат тук

203

Анонимен

преди 8 години

Поредната спонсорирана статия от Бизнеса под работно заглавие:ДА НАУЧИМ МЛАДИТЕ ДА НИ РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ!!!!!!!!!!!!

202

Реалист

преди 8 години

Ако хляба е 0,40 лв, бензина 0,50, наемите 50 лева, аратаментите 10 000 хиляди и т.н. , 1000 заплата щеше да е висока.Нооо при тези цени хората имат нужда от тези заплати за да се възпроизвеждат - да се къпят , пътуват до работа, да се хранят и издържат децата си!!!За съжаление 1000 не са възможност за разкош, а пари за оцеляване в София, където много често работят хора , живеещи под наем или плащащи жил. кредити . Защото в провинцията НЯМА и тази работа.

201

Програмист

преди 8 години

Хах.Тез луди ли са .За под хиляда лева няма да стана сутрин .Камо ли да му работя.Имам си схемичка за правене на пари и от години си я върша .Седя си пред pc-то и си върша работата.Въпреки че това което правя не точно бизнес съм доволен и ако някой иска да закупи моя труд трябва да се бръкне най-малко с 5 бона .Тез за Хиляда лева ми говорт.Хахахаха

200

пенчо

преди 8 години

Проблема не е толкова елементарен.Нещата в България винаги се обсъждат повърхностно и не се взима в предвид нуждите на бизнеса от една страна и остарялата система и не адекватните преподаватели в университетите.Самият бизнес не разкрива места за практика а има претенции после за неграмотни студенти. Как тези деца да прилагат знанието в живота без 1 ден практика. Кой започва да шофира кола само с теория?А друг е въпросът с нивото на университета.

199

Доктор

преди 8 години

А как Ви се струва да се учи 5 години медицина, 2 години специализация за да станете уважаван доктор и за тези знания и труд да получите под 1000лв?

198

Анонимен

преди 8 години

Хора, събудете се! Нали сме в ЕС, как така 1000 лв да са висока заплата? Не виждате ли, че съзнателно и целенасочено са ни изкривили мисленето, за да казваме, че 1000 лв са много? Това е мизерна заплата, цените на всички продукти и услуги са ни като в ЕС. За тази ситуация лична вина има Борисов. От колко години управлява, а никога не сме живели по-мизено...

197

Работодател

преди 8 години

Имам дребен бизнес и редовно Качествения ми персонал бяга за Чужбина.Хората които наемам са със езикови познание предвид работата и разбирате че на тях това не им е проблем.Въпреки че заплатата която плащам е 1000 лв постоянно съм със Кадрови проблеми.Иска ми се да мога да им плащам и по 2-3 хиляди лева но не мога да си го позволя.Просто бизнес климата в моя бранш не позволява такива заплати.

196

Ангел

преди 8 години

Пазара на труда е като Зеленчуковия пазар.Работодателя ти казва на каква цена ще закупи труда ти ти от своя страна решаваш дали ще му го продадеш.Никой няма право да казва кой какви претенции има.Аз съм решил че НЯМА да си продам труда на тази цена и тва е.Работодателя от своя страна може да каже че НЯМА да закупи труда ти на тази цена.В крайна сметка когато опре ножа до костите и на двете страни се стига до консенсус.НО НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА КАЗВА КОЙ КАКВИ ПРЕТЕНЦИИ ТРЯБВА ДА ИМА .Глупава статия

195

Анонимен

преди 8 години

Те ще ми се подиграват , а аз ще им работя . Какво ловя си е моя работа Аркадаш .

194

Анонимен

преди 8 години

Те ще ми се подиграват , а аз ще им работя . Какво ловя си е моя работа Аркадаш .

193

Ганчо

преди 8 години

Младия висшист няма представа колко е бос и неграмотен. Заплата над 1000лв само след 6 месеца изпитание и покаже резултати над средните. В противен случай в края на седмицата /петък/ получава изработеното за седмицата и довиждане. Някой от форума сънуват заплати 20000лв. Това може да получи за 20 месеца работа. Фантазии.

192

Анонимен

преди 8 години

В момента, в който работодателя ми плати обучението и издръжката по негово време ще има някакво право да има претенции. Във всеки останал случай, да си гледа работата. Аз съм се трудил 7 - 8 години за начално, 4 - 5 години за средно и 5 години за висше образование и той иска да вземе всичкия тоя труд наготово. Ами не стават така тея работи. Би трябвали да ми плати поне 20 - 30 000 за да почна при него. И това е само една малка вноска, едно добро начало. Ако не ще да си вземе роми да му бачкат.

191

Анонимен

преди 8 години

Претенциите може да ги има всеки и по всяко време. Включително и некомпетентни некадърни и необразовани работодатели. В момента, в който осъзная, че работодателя ми е под моето ниво или си искам съответната заплата и като я полуа работя ЗА НЕГО, или като не я получа работ5я за себе си или не работя. Няма начин работодател да не ми плаща и да работя ЗА НЕГО.

190

Анонимен

преди 8 години

Едно е да работиш яко и да се изкачваш по стълбицата на успех, друго е да те експлоатират. Да не се бъркат нещата.

189

Анонимен

преди 8 години

Не съм съгласен че се търсят всякакви оправдания само и само хората дане получават добри заплати! Стига вече оправдания и глупави доводи(младежите били неграмотни !За 200евро какви кадри искате бе!)То всички кадърни работят на вън за по 2000-3000евро! Ако някой е разбрал какво исках да кажа ще му бъда благодарен много.