51

do 64

преди 8 години

до 64 - ясно че си чул някъде нещо, не работели швабите в петъка казал Пешо в кръчмата.. И само това ли ти грабна вниманието? Вземи прочети малко защо е измислена 35 часовата работна седмица и кой фирми го правят това и с каква цел. Иначе можеш да продължаваш да си самозаблуждаваш, че българите са по-работливи и от японците ...

50

шваба

преди 8 години

за тези +2,500евра на месец на един германец му се скъсва дудката от бачкане,не се набляга на кафета,задявки из офиса и мрънкане. Бачка се яко,никой не се скатава, никой не си заебава задълженията и не си тръгва в 4ч преди другите,шефовете обикновенно последни остават и така. В този ред на мисли, един българин както е научен да отбива номера и да симулира работа, ще получава над 2000? ако си вдигне КПД-то поне 10 пъти и спре да мисли само как да мине между капките...

49

Анонимен

преди 8 години

бат Жоре Трабанто, айде нема нужда. Аз работя в ИТ сектора и трябва да знаеш, че много малко фирми са склонни да плащат. Болшинството са разни фъфляци дошли от чужбината да търсят евтина работна ръка за по 1000 - 1500 лв. Малко са фирмите с 2500+ лв заплати за ИТ специалисти.

48

Жоре Трабанто

преди 8 години

Ами като погледнем пазара на труда в България и качеството на работната сила, то едва ли скоро ще имаме стабилна средна класа, която да живее прилично. Народа масово го мързи, младите не владеят езици и основно са без компютърна грамотност (СКАЙП И ЧАТ НЕ ВАЖАТ!) и се стига до там големите ИТ фирми в София да си набират персонал от Тунис, Алжир и Румъния, за да попълнт свободните места. С висене по кафетата и мрънкане не става другарки и другари, требе и малко труд

47

Родолюбец

преди 8 години

Какви 400 евро средна заплата бе, другари и другарки от ГРОБ? Толкова може да е за София, но София не е България. Аз съм държавен служител и заплатата ми е около 250 евро, а болшинството хора в провинцията работят за 170-180 евро на месец, без да ги осигуряват. Да не говорим, че гербаджийските престъпници замразиха доходите, майчинските и детските до края на жалкия си мандат.Глупав и зомбиран народ - пропаднала държава!

46

Анонимен

преди 8 години

400 евро средна заплата, ама в София, я вижте из Видинско или Ямболско...То един съсед все повтаряше: Решението е да обявим война на Германия и да я изгубим за 24 часа..

45

Анонимен

преди 8 години

Този голяма "новина" е сътворил!Не ми е нужно неговото откритие за да зная, че не мога да харча колкото немците.

44

Родолюбец

преди 8 години

А какво да кажем ние с гробаджийските 75 евро пенсия и 215 евро заплата, която болшинството работодатели не зачитат и подиграват работниците си както си искат, дори не ги осигуряват?Каквото народът сам си е надробил, това и ще сърба, няма право да се оплаква.

43

Георги

преди 8 години

До 46,Че Димитров е *** на Сталин и национален предател е така Но за литературата не си прав. Нямаме запазена средновековна литература поради прословутото " османско присъствие"

42

Loyko

преди 8 години

Ne zabraviaite,che pismenosta e Slavianska,a ne Bulgarska.

41

Мунич

преди 8 години

До до 39Всичко е открадното монами - Инстанбул, Берлин, Лондон, Москва и т.н. Голяма част се "съхранява" от съседни държави и не на последно място печатарската машина е измислена след като при нас започват да "присъстват" високо-интелигентните османски тюрки.Та с оглед на горното, а и много други неща могат да се добавят може да си отговориш на въпроса. Г. Димитров си е ченге-провокатор това му е и била работата и това прави не го замесвайте в сериозни теми.

40

Анонимен

преди 8 години

Каквито са хората в дадена държава, такъв е животът който създават за себе си. Те и в Ирак се опитаха да направят демокрация, ама не става. Или ако искаш да постигнеш нещо, първо трябва да промениш мисленето и манталитета на хората. В миналото това е ставало с религия (покръстване), а в съвременния свят има само един лек - образование.

39

до 39

преди 8 години

Когато ние българите сме имали писменост и култура в Германия са говорили на немски само с ... конете си.--Г. Димитров е казал много глупости, вкл. и тази. България като е имала писменост и култура защо не е оставила никаква средновековна литература, за разлика от Германия? Мисли преди да цитираш някой полуграмотен работник като Г. Димитров.

38

до ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

Най-големият контраст м/у бедни и неприлично богати е в любимия ти "бивш" Съветски съюз , факт! Страните от бившия соц. лагер вече имат доста добър стандарт на живот, е с изключение на България където евразийския икономически модел ни е наложен от "братушките" от север !!!

37

Шаран БГ

преди 8 години

Бях малко момче, когато изругах на турски като каруцар един връстник, без да знам какво точно казвам. Един учител, който по нищо не ми преподаваше, ме чу и повика със жест. Настани ме във фотьол, и той седна удобно в такъв срещу мен. Повтори това, което аз изругах. Преведе ми го дума по дума!Попита:"Харесва ли ти?" и добави" Не знаеш ли какво казваш- не го говори !" Като не знаете, какво пишете - НЕ ГО ПИШЕТЕ? Н А Д Н И Ц А- Възнаграждение за ЕДНОДНЕВЕН ТРУД ! "Преведено" от български !!!

36

Анонимен

преди 8 години

Това в кой век ще стане,след като нямаме никакво производство,никакъв туризъм,никакви приходи?Ама не е лошо да помечтаем ,защото всеки от нас го иска!

35

до:37

преди 8 години

Къде го прочете това или ти живееш в друго Измерение тоест не си на Земята , когато Руските воници влизат в България 1878 остават изненадани като виждат едни добре работещи стопанства тука а по това време в Русия *** от глад и мизерия

34

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

до 36Когато ние българите сме имали писменост и култура в Германия са говорили на немски само с ... конете си.Това не го казвам аз, казал го е Георги Димитров на Лайпцигския процес.

33

Анонимен

преди 8 години

Интереснето е като си НЕКВАЛИФИЦИРАН , каква работа би могъл да си намериш и срещу какво заплащане

32

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

Стандартът на живот в СССР не беше по-висок от този в България.Стандартът в Източния блок беше приблизително еднакъв навсякъде.Как е сега в Европейския съюз ?Много богати и крайно бедни !Не се питайте тогава защо много хора изпитват носталгия по миналото ...Имаше справедливо разпределение на благата. Факт !Да, имаше и привилегировани, но те не парадираха с такива богатства като днешните. Не дразнеха простолюдието ... Факт !