22

свинаря

преди 8 години

Самото християнство е една пародия,като исляма,юдаизма и прочие. Значи,дошъл на земята бог,обрязали го,обучавали го,кръстили го,преби ли го от бой....и това е богът,който е създал вселената? Ne m1sla !!1!

21

Анонимен

преди 8 години

Църквата е просто инструмент за събиране на пари. Идва при вас когато сте най-уязвими - родило ви се е дете, починал е близък - и ви бърка в джоба. Това е. Нито ни е помогнала по време на робството, нито ни е издигнала духовно. Напротив - нашите свещеници са пример за низост.

20

реалист

преди 8 години

Не е важно какво казва църквата и това трябва да го разберат православните свещенници, а Библията. Тя е божието слово. От нея, такива "пророци" и "учители" като Ванга и Дънов са изобличени и осъдени.

19

Анонимен

преди 8 години

Както през годините църквата е съхранила българския народ, така сега е време да се случи обратното - българския народ са спаси църквата. Всички бизнесмени в расо трябва да бъдат изгонени от църквата и местата им да заемат достойни,смирени и почтени служители на Бог.А като си тръгват да вземат със себе си всички паразитиращи на гърба на християнството "учители", врачки, баячки и тем подобни представители на нечистите сили.

18

Анонимен

преди 8 години

По шарлатани като Ванга не си падам. Вслушвам се във всеки, който говори за морал, ценностна система, мир, обществена стабилност, градене пред разруха. Българската църква е нищо повече от бивсши доносници на държавна сигурност. А за Дънов не знам дори какво да кажа. Поредният харизматичен откачалник, който е напълнл главите на простолюдието с тъпотии. Пийте топла вода всяка сутрин, че да ходите в тоалетна. Ай стига бе! Елементарна медицинска култура се нарича!

17

vlady

преди 8 години

Да потърси съдействие от колегите - архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян, архиерея на епархия Румъния епископ Датев Акобян и католикос Карекин II Нерсисян върховен патриарх на всички арменци.

16

ПравославенРодолюбец

преди 8 години

Казаното за богомилите-еретици и за служителите на дявола Ванга и Дънов, е истина. Но истина е също, че другарите от лъжецърквата БПЦ /Болшевишка партийна централа/ нямат нищо общо с истинската православна църква и са затънали в множество ереси и лъжеучения -икуменизъм, новокалендарие, масонство, симония, лъжетайнства, нарушаване на св. пости и мн. др.Слава Богу, че у нас има истински православни духовници и християни, които нямат никакво общение с БПЦ.

15

Атеист

преди 8 години

Последователите на Дънов са миролюбиви и добри хора,докато православните попчета са доста войнствени и фанатизирани. Нека всеки си изповядва религията ако не пречи на останалите,какви са тези декларации на бизнесмените в расо

14

Анонимен

преди 8 години

Каквато църквата, такива и Дънов и Ванга!

13

ЗАЩО?

преди 8 години

1. Богомоли е име, съответно се пише с главна буква.2. За 26 години "преход", Българската Православна Църква не направи нищо за да приобщаването и обединението на вярващите. Нищо-о-о! Църквата изпусна цяло едно поколение младежи, вече и второ е на път. 3. Работата на журналистиката е да информира и показва всички гледни точки - защо липсва информация за богомиството? Защо? Нали сме уж демокрация и хората могат да избират? Е, как да разберат за какво става дума и да изберат - дезинформираност!

12

Занзибар

преди 8 години

Богомилите са изпреварили времето си с около 1000 години. А тоя брадасял коч наистина ли си вярва, че има право да казва кой в какво къде и как трябва да вярва!? Религията е убийство на мисълта и залъгалка за простите хора. Религията е нещо измислено от хора за хора. БОГ е несравним с понятията и думите, с които се опитват да ни поробят чрез "тяхните" богове. Бог е един и той е навсякъде около и в нас. Всеки сам си е бог, църква, служител и вярващ - Исус, Буда, богомилите говорят за същото.

11

Анонимен

преди 8 години

Все по-грозно става! Какво общо има Христос, милостивият, съчувстващият, самопожертвалият се син Божий с тези фанатизирани, духовно затлъстели, безчувствени към слабите и беззащитните, старчоци?

10

Анонимен

преди 8 години

И освен това нашите попове и монаси все повече се отчуждават от християнството и ценностите му.

9

Анонимен

преди 8 години

Аз пък бих осъдил като ерес българската църква в сегашния й вид. То не бяха линкълни, ролекси, ****расо-педофилия, то не бе чудо! И продължава с пълна сила.

8

Православен

преди 8 години

До КиирилФанатична илюзия има само в главите на такива като Вас. Все Ви пречи църквата, ама изобщо не знаете какво е църква, защото иначе нямаше да сте толкова заблудени. Дано Бог прости на всички ни за грешките, а на тези изпаднали дано помогне с покаяние и просветление! Слава на Бога!!!

7

художника

преди 8 години

Преди години присъствах на един спор между вярващ и атеист. Спора е следният:-Бог е всемогъщ нали?-Да!-Той е създал земята и живота нали?-Да.-Тогава може ли да създаде камък, който да не може да повдигне?-Да, може!- Значи НЕ може да повдигне камъка?-Е как да не може, Бог може всичко!-Значи, че не може да създаде камък, който да не може да вдигне? Значи, че не всичко може!-Анатема, анатема! Това беше отговора на вярващия, който скочи дори да се сбие, щото аргументите му свършиха.

6

Борис

преди 8 години

Дядо попе, от все сърце ти желая да намериш светлината и да не спираш да я следваш. Здраве, късмет и много щастие да те споходят, въпреки неправотата на словото ти.

5

Анонимен

преди 8 години

До широк е пътя надолуМного, ама много си се объркал/а кои са "бивши" комунисти :)

4

Иван

преди 8 години

Дядо поп по подразбиране това ще каже - линия на църквата е все пак. Но ако някой вземе и се задълбочи в богомилските писания ще види че те може би са дълбоко духовни хора, носители на знания, които не изнасят на Църквата. Навремето и Бруно и Галилей горихте и отричахте, но се оказа че са прави. Ами ако всъщност Богомилите носят ново знание, което е помогне на хората да са по-близо доБог без посредничеството на Църквата. Защото тази покварена и прогнила институция не може да претендира за нищо.

3

333333333

преди 8 години

До широк е пътя надолуА ти преди да пишеш всякакви глупости вземи та прочети нещо за учението на поп Богомил, на Дънов - пък тогава коментирай. Аз на нашите попове дето едно приказват,а друго правят не вярвам.