30

бай Петко

преди 8 години

Мая, горе на снимката си много ХУБАВА. Жена във възрастта на любовта !

29

Анонимен

преди 8 години

Най справедливата пенсионна система и здравноосигурителна е всеки човек да има лична осигуровка . Там му се трупат парите и като му потрябват са си негови . Тия измислени солидарни фондове не стават . Този който е социално слаб ще има социални пенсии и социални държавни болници . Така е в развитите държави. Нямаш пари не получаваш пенсия . Другото е утопия .

28

Анонимен

преди 8 години

До Анонименот мен ли те е срам бе,гадино нещастна...мамка ви продажна ,*** мръсни !!!!

27

naco

преди 8 години

Може ли някой да каже,с какво се е захванала г-жа Манолова и какво е ДОКАРАЛА до КРАЙ?!

26

от 45 до 43

преди 8 години

"Не нищо не трябва да получава , защото това са пари от нашите вноски и затова този пенсионен модел ощетява хората , които са правили вноски"Никой не те кара насила да даряваш и няма да се вземе от твоите вноски.

25

Анонимен

преди 8 години

Най тъпия пример е Гърция , където всичко е далавера. Те взимат пари , че сутрин ставали рано за работа . Просто това е най долната държава в ЕС .

24

Анонимен

преди 8 години

Добра е инициативата. В крайна сметка никой не кара работещите насила да подкрепят пенсионерите с пари. Всичко е доброволно и този, който не иска да дари - няма да дари."Средствата ще се набират по банкова сметка, разкрита единствено за целите на кампанията, а всеки желаещ да дари средства, трябва да посочи общината, за която дарява."Никой не ви кара да дарявате.

23

Анонимен

преди 8 години

Искам да попитам , защо хора над 70 години , които нямат трудов стаж нито са плащали осигуровки трябва да им се дава минимална пенсия . Значи цял живот ядене и пиене без да мисли за нищо и сега трябвало да получава нещо . Не нищо не трябва да получава , защото това са пари от нашите вноски и затова този пенсионен модел ощетява хората , които са правили вноски . Трябва да има личен пенсионен фонд , колкото си внасял толкова ще взимаш . Тогава другарите партийни секретари ще разберат истината .

22

Анонимен

преди 8 години

До пенсионер , пенсията ти е толкова висока защото си получавал огромна заплата, не според приноса ти. А стажът от 40 години е преизчислен към 3-та категория труд. Не си. Не си работил 40 години, а петнадесетина.

21

най-обикновен четец

преди 8 години

комунистите никога няма да умрат докато има наследници на бившите чорбаджии и буржоа отпреди девети семтември...максимата Зъб за зъб,око за око трябва да унищожи и довърши и ДВАТА враждуващи лагера за да тръгне страната напред...живейте бързо ,умрете млади и ни оставете на чисто да работим и да се трудим,обременени капиталисти и комунисти !

20

Пенсионер

преди 8 години

Не е справедливо - всички ние които работихме в Мините и Металургията сме обидени от политиката на Държавата .Взимам 910 лева пенсия като работник с близо 40 години трудов стаж .Реалната Пенсия ми е 1250 лева .Сега ще има по 40 лева за ромите и радикалните ислямисти които не са искали да имат нещо общо с Осигурителната система на България ?

19

я стига

преди 8 години

С ТОЯ ПОПУЛИЗЪМ!КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ СПРЕ ТОЛЕРИРАНЕТТО НА ХОРА,КОИТО ИЛИ НЕ СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ,ИЛИ СА ГО ПРАВИЛИ НА НИКАКВА ЗАПЛАТА!ФАКТИЧЕСКИ ТЕ ВЗИМАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ТЕЗИ КОИТО СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ НАЙ-ПОЧТЕНО.А СЕГА ЩЕ ПЛАЩАТ И ПО-ЕВТИН ТОК.Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!НЕ СЕ ЧУДЕТЕ,ЧЕ ИМА НЕБЕСНОКАФЯВА ИКОНОМИКА И ХОРАТА НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ОСИГУРЯВАТ!

18

Анонимен

преди 8 години

Толкова про.сти и злобни червени писачи показва , че нищо не става от тях . Ами баба ти може и 50 години да е внасяла осигуровки по 30 лв. на месец върху основната заплата , а на учителите и лекарите бяха ниски заплатите . Това беше по поръчка на Тодор Живков , да са с ниски заплати народната интелигенция , учители , лекари , инженери и т.н. Запознай се как се формират пенсиите преди да псуваш като каруцар .

17

Анонимен

преди 8 години

Другарите червени пенсионери никога няма да разберат , че колкото си внесъл толкова ще ти е пенсията . Например аз внасям по 300 лв. на месец , а ти по 50 лв. и искаш еднакви пенсии. Да ама не . Това са мои пари и не ми дават цялата пенсия за да има за такива мързеливци . Иначе спокойно можеш като влезеш в магазина да не плащаш , а да кажеш колко е било хубаво едно време . Дано ти дадат без пари .

16

Анонимен

преди 8 години

Когато партията на "тази кокошка" управляваше, тогава пенсионерите не ровеха в кофите за смет за огризки от храна както днес, защото след като платят парното и тока от пенсията не остава нищо за храна.

15

Анонимен

преди 8 години

Имаше фонд СБКМ- социално битови и културни мероприятия. Почивните станции, поевтиняване на храната, подпомагане на работници в нужда. Но нямаше безработица.

14

анон

преди 8 години

ПАРТИЯТА НА ТАЗИ КОКОШКА ИЗВЪН ЗАКОНА И НАКАЗАНИЕ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БЕЗЧИНСТВА !!!! ДА НЯМА ДАВНОСТ ЗА ТЯХ ......

13

Анонимен

преди 8 години

"А не ти ли е ясно,че държавата просто ги е преместила от единия джоб в другия!къде за социални дейности и помощи,къде за субсидиране на неща от коита принадена стойност няма-образование,култура,раздаване на коледни велекденски и вс.други добавки ?"Социални дейности нямаше - нито фондове, никой не получаваше социални помощи, за такова нещо никой дори и не знаеше какво е. Образованието и здравеопазваненето бяха на световно ниво, имаше култура а не чалга.

12

Анонимен

преди 8 години

Преди 89та година нямаше фондове за социални помощи, за такова нещо никой не беше и чувал, и тогава бездомниците, пенсионерите и клошарите живееха много по-зле от днешните евроатлантически бездомници и клошари за които евроатлантизмът е създал фондове да им се помага и да имат по топли одеяла когато зимата спят под мостовете и в подлезите и топла храна в центровете за безплатна храна, а тогава дори нямаше безплатна храна, бездомниците трябваше да си купят храна иначе умираха от глад.

11

Даола

преди 8 години

Все по-често си давам сметка, че 90 % от пенсионерите в градовете си имат къща на село и градинка. От моите познати всъщност 99 % имат.