51

До 55

преди 8 години

Бъркаш налагането на спазването на правилата от страна на държавата, с правила уж спазващи се заради образование, култура, възпитание.... Та нали едни и същи шофьори шофиращи в България, не спазват никакви правила, а същите тези хора като шофират примерно в Германия стриктно спазват правилата.

50

видинчанин

преди 8 години

Във и около Видин има такива дупки по улиците,че човек трябва да си отваря очите на четири.От камери и полицаи-най много глоба,докато ако не видиш дупки дълбоки и по 20 см е наистина страшно.Ако не видиш шахта с липсващ капак е ужас.А за цената само на една камера могат да напълнят всички дупки във Видин.Но от това няма печалба явно!Замисляте ли се също защо няма и сериозни мерки за пияните шофьори?Ами по на сметка са да ги глобяват 20 пъти отколкото веднъж да ги вкарат в затвора затова!!!!!!!!!

49

Анонимен

преди 8 години

КАТ пак слагат каруцата пред коня.Пита се в простата задачка защо на определен участък от пътя всички шофьори правят едно и също нарушение, най-често превишена скорост? КАТ лесно си преизпълняват плана за глобите, като турнат една такава камера на път, където безопасната скорост за шофиране е 100-120 км/час, но има ограничение от 40 км/час и никой не го спазва. Трябва да оправят знаците и маркировката, че вече никой не ги гледа. Такова обезценяване на знаците, каквото е сега, никога не е имало.

48

До 52

преди 8 години

Никъде по света правилата не са се спазвали и не се спазват и сега заради твоето "образование култура и човеколюбие". Няма нито една държава по света, където това да е както си написал!

47

Някой

преди 8 години

Където и да слагат камери, КАТ са задължени да слагат табели за видеозаснемане, така че малко или много, човек трябва да следи табелите по пътя. Тайни камери няма как да сложат, незнам защо журналисти пишат подобни статии.

46

Анонимен

преди 8 години

КАТ пак имитира, че работи.28 нови камери ще решат ли наистина реалния проблем - всеки ден в България над 200 милиона нарушения остават ненаказани от КАТ?

45

Анонимен

преди 8 години

Вместо да слагат камери в кофите, по-добре да вземат да сложат знаци и маркировка адекватни на пътните условия. Примерно, катастрофите по даден участък от пътя, могат да се намалят, ако се увеличи разрешената скорост за този участък до безопасната скорост за него. В по-общия случай катастрофите могат да намалеят, ако се премахне сегашното обезценяване на знаците, които наистина масово не отговарят на пътните условия.

44

Голяма глупост

преди 8 години

Продължавайте да си седите в България и да търпите...В Шотландия съм от години....тук никой не нарушава правилата и всички се уважават на пътя...глобите все пак ако някой сгафи са БРУТАЛНИ !!!

43

Анонимен

преди 8 години

кат смешници

42

Ха

преди 8 години

А какво стана със закона, че присъствието на камери трябва да се индентифицира със съответния знак преди това. Щом има знак, ако ще и в г.за на полицая да я сложат тая камера, хич не ми пука.

41

аз

преди 8 години

ше ги откраднат веднага.само глупости са ви в главите-дай да харчим пари-нашите пари.

40

Средновековие

преди 8 години

Живеем в забързан и динамичен свят.Един от ключовете за успех е бързината на придвижване както на хора,така и на товари.Помислете за подходяща инфраструктура и намаляване времето на придвижване.За градовете е обяснима скорост от 50км/ч,но извън населени места ограничения от 50,60 до 90км и милиционери в храстите си е периода на 1960-1990г.Спрете да мислите само как да пълните хазната с глоби и данъци.Има много по интелигентни вариянти за намаляване на жертвите по пътищата.

39

Анонимен

преди 8 години

Всичко хубаво, ама тая работа ми мирише просто на "усвояване" на едни парички! Каква е тая камера за 50бона? Един ефективен начин за намаляване на катастрофите не измислиха за толкова години... Корупция - това е проблема навсякъде! Аз съм ЗА камерите по пътищата, но идеи от типа "В кофи за ***"... И на цена 50 бона... След месец-два няма и да бачкат, щото ще кажат, че подръжката им идва скъпо и толкоз, 1.5милиона в джоба на някой...

38

Анонимен

преди 8 години

Ехаааа, още милион и половина откр..., а пардон, усвоени :))))

37

Анонимен

преди 8 години

А катаджията ще е дегизиран като клошар, който рови в кофата - за да пази техниката. Иначе тези камери за по 55 хил. лв. ще си ги прибират всяка вечер разглобени и с липсващи метални части...

36

Анонимен

преди 8 години

55 хилки за камера, някой се нагуши после да ги "обслужва" .

35

Анонимен

преди 8 години

Направо нека го направят по следния начин:- Отиваш за технически преглед - и Шат-Пат.. тихомълком държавен служител ти слага GPS с който следят скоростта ти всеки ден. И на следващият преглед - хооооп... акт със сумирани всички превишения в годината (на стойност приблизително 1000лв.). Мизерници. От хилядите дупки в/и извън градовете има 10 места където човек може да кара наистина с удоволствие - и О НЕ - изненада... случайна кофа за ***!

34

Ицо

преди 8 години

то други нарушения по пътищата няма, само превишената скорост е проблема по бъгларските пътища

33

Анонимен

преди 8 години

Ха-Ха-Ха...55хилки за радар сложен на кофа за ***...?! Че тя тая златна кофа ше изчезне точно за 60 секунди..;-)!

32

Анонимен

преди 8 години

До До Кат 25Точно така се прави в европа.В Германия снимат от всякакви места,от спрени коли и откъдето се сетите.Който си кара нормално,няма от какво да се притеснява.