21

да

преди 8 години

ПАртийните функционери, онези дето си плащат да им пишат статиите и дисертациите, защото имат спечелени проекти СА ЗАВЛАДЕЛИ ВСИЧКО.

20

Чучо

преди 8 години

До ИНТЕРЕСНОПрехласването е заради реализацията. У нас колкото и да си умен, колкото и да си учил, това не ти гарантира нищо. Родните работодатели обичат много да мрънкат да качествени кадри, но истината е, че не си мърдат и пръста да взимат на стаж млади хора, да участват в обучението им, да помагат на ВУЗ-овете и да предлагат стипендии. В същото време опциите на почти всеки завършил студент са - продавач в МОЛ-а или в бачкаторска работа в чужбина. Та ученето у нас просто няма смисъл.

19

da

преди 8 години

Ами кой е виновен, че разрешиха чалготеките да се изнесат в Студентски град, кой е виновен, че наркотици се разпространяват като бонбонки, кой е виновен, че бившите служби ЗАВЗЕХА НАУКАТА и образованието? Ами ще бягат и аз да бях по-млад и аз щях да се спасявам, за да оцелея. По-бездарно упавление от това на социалистите, провалили соц икономиката и построили капитализма след това НЯМА.

18

Виж сайтовете на ВУ

преди 8 години

Кандидатстудентите са прави, че не искат да учат в България. Лоши, неподходящи условия в студентските кампуси, където практически няма място за университетски дух, а се лее чалга, наркотици. Гледам в сайтовете на университетите. Ами то е УЖАС. Преподаватели са партийни функционери. Преди ги назначаваха по БКП линия, сега по всички партийни линии. Че това учени и университетски преподаватели ли са? Погледнете в сайта на УНСС, СУ Нбу... Партиец до партиец, не учен до учения.

17

Анонимен

преди 8 години

Ами открийте още няколко измислени университети и филиала на филиала на... и после се чудете, че нямате студенти. При толкова малко завършващи и толкова много университети, ами нормално е студентите да са малко. Колкото до положението в Студентски град, сърдете се на родителите си. Така са си възпитали децата, така се държат. Като от 13 годишни са по чалготеките, нормално е да превърнат и Студентски град в най-голямата чалготека.

16

sante_dog

преди 8 години

Димитър е на 23 години и първоначално решил да учи в България. Записал се в Университета по архитектура в София. Но година по-късно решава да напусне родинатаДимитър евентуално е завършил средното образование на 18-19. Какво е правил 4-5 години? На 23 е нормално да завършваш университета а не тепърва да решаваш да учиш. А за УАСГ може да се поспори - университета е добър но и доста труден за изкласяване, та според мен това е водещото при Димитър. Или не са го приели архитектура а нещо друго?

15

ИНТЕРЕСНО

преди 8 години

Не знам защо голяма част се прехласват по чуждите университети,които надали са в първите редици на различните класации.Щом идват тук да се рекламират,значи и те са закъсали за студенти.Не смятам,че тези които учат тук са некачествени хора.Лошото е,че д-вата и безнесът не търсят кадърните,а всичко е въпрос на връзки.Наистина една част от преподавателите са останали във времето преди 89г.,но когато няма стимули за развитие,когато се държат преподаватели над 65 г.няма как да има напредък.

14

Веско

преди 8 години

Доста неграмотна и манипулативна статия. Кандидатите ще са рекордно малко, просто защото няма деца. Особено завършили средно образование. А това което е казала Шфорца е вярно и всъщност висше образование се получава само в няколко учебни заведения и не всички специалности. Останалите са колежи и търгуват с дипломи. А Димитър говори глупости.

13

FBI

преди 8 години

ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО АГРОБИЗНЕС И РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ - ФИЛИАЛ РУСЕ булвално казано продава Дипломи , кой не се записал той не е завършил , колко Кметове на малки Общини се дипломираха по време на кметския мандат

12

Анонимен

преди 8 години

Най-странно е като кажат-демокрацията е виновна! Не е демокрацията, а безхаберието и беззаконието. Защо в другите държави не е така? Защо Румъния ни изпревари? И Албания да влезе в ЕС и тя ще ни изпревари! Хората тук са същите, както преди 89-та или тук са техните деца възпитани от същите тези хора! Никой отвън не ни е виновен! А що се отнася до висшето образование, то сега е под на нивото на средното от преди години! Безнадеждно изоставащо от световното развитие на науките и от потребностите!

11

2000 ЛВ.

преди 8 години

Българските ДИПЛОМИ се продават като топъл хляб , за какво да се учи тогава

10

ел. инж.

преди 8 години

Завърших преди 2 г. няма такава пародия никъде другаде като в българските университети. И учителите и учебниците са някаква пародия. Не може 2012г. да ти дават учебник от 80-те, и неща които вече са в историята в тези учебници да се говори за тях като нововъведение. Не може студентите да знаят повече за иновативните методи и технологии повече от преподавателите. Как тези специалности изобщо са получили акредитация, как ?

9

Анонимен

преди 8 години

Абсолютно всички, които още сме в България сме луди. Който не е на преклонна възраст да се изнася! Няма живот за нормални хора в Тиквеното царство!

8

Анонимен

преди 8 години

Оня заврян зет направи Студентски град такъв, неслучайно му викат Костов град! Няма ли да го вкарат в панделата най-после!

7

ДС

преди 8 години

Загубих си 4 години в български университет. След което работих 2 години като инженер за 900 лева заминах за чужбина. 2 години магистратура и работа за 4000 евро.

6

ICO

преди 8 години

Айде бе как западните университети ще бъдат фактор за края на нашите. Колко хора могат да си позволят да учат там?

5

НИЕ, ВИЕ, ТЕ

преди 8 години

А БЯХМЕ ПЪРВИ ПО ОБРАЗОВАНИЕ............. ВЕЧЕ ЗАТЪВАМЕ ОТ ДЕН НА ДЕН.... ПИШАТ МАСОВО С ЛАТИНСКИ БУКВИ, ЕДНО ЗАЯВЛЕНИЕ НЕ МОГАТ ДА НАПИШАТ......

4

Тичо

преди 8 години

Че то почти всички студенти в България приключват като продавачи на *** в моловете, та кой нормален човек ще иска да си го причинява ? Аз съжалявам, че на времето не учех езици и затова не можех да кандидатствам в чужбина, та си загубих времето у нас.

3

Наблюдател

преди 8 години

Това е то наречено Демократичен процес!!!

2

Шфорца

преди 8 години

В България има смисъл да се учи само медицина или някоя и друга техническа специалност (но с много условия) всичко останало е загуба на време.