40

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 41През 2003-4 година , такива бяха цените , в Стрелбище вървяха по 300 евро , в Иван Вазов около 400 . Много добре знам защото търсех тогава в района и избрах Стрелбище защото бяха по евтини .За 4 години цените нараснаха повече от 2 пъти .Ще се окаже , че от твоята грешка в лагера , като теглиш чертата пак си на далавера , нали .Нека всеки прави такива грешки , да печели по 20 - 30 хиляди евро от препродажба на имот.

39

Анонимен

преди 8 години

до 40Защо ли в ГДР масово събарят панелките , а облепянето със стиропор не им удължава живота .Само стой и гледай .В момента повечето панелки са на по 40 години , а е ужасВлизал ли си в панелен блок .В колко такива блока са подновили заварките .Който има ум в главата не би си купил панелка на 50 години , да е изплаща 20 години и тъкмо като е изплати да трябва да се изнася , защото ще е опасна .

38

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 30Не знам как ти се получи това 40 хиляди в Иван Вазов, но както и да е. 2007/8 вече бях в чужбина, покупката беше долу-горе за тази сума, но доста по-малка квадратура и долу-горе за периода за който говориш, ново строителство Лагера. За квартиранти не ми се говори, дори и с брокерската фирма не можахме да се оправим. На парите гледам като ресурс който мога да ползвам във всеки момент. Но "грешката" вече я оправих. Акъл не давам, но "хората" да си "опичат" акъла.

37

до 21

преди 8 години

.......Около 400 хиляди живеят в панелни сгради на по 50 години , до 15-20 години тези хора ще трябва да си търсят нови жилища, също...........това е промитият ти от медиите мозък, много от сградите са обновени от собствениците и то с най-доброто, инфраструктура и т.н.Така че сградите ще ги има дълго след като гипсокартонките станат на прах. Като калта в която са строени.

36

Анонимен

преди 8 години

27-ми, тези с 500 евро пенсии докато се върнат, ако изобщо се върнат, едва ли ще вдигнат цени и стандарт в София или големите градове. До тогава 500 евро ще бъдат като 500 лева сега и то в най-добрия сценарий.

35

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен36грешката си е направил защото си се полакомил 2007 - 2008 година , когато панелките бяха стигнали 1000евро.Я си помисли , ако беше направил грешката през 2004 година ..и бе купил 100 квадрата в Иван Вазов за 40 хиляди евро .....Днес за тази грешка прибираш 120 хиляди на момента ....където и да живееш , биха ти се отразили добре и ще ти плащат наема няколко години

34

Анонимен

преди 8 години

Няма лошо. Който може да продава, който може да купува. За младите хора е важно да не са обвързани с кредити и жилище на изплащане, защото светът стана много динамичен: днес си тук, утре на 3-4 хил. километра, там където можеш да правиш добри пари и съответно добри условия на живот. И тогава жилището, особено на кредит става воденичен камък. Аз вече направих тази грешка, когато бях по-млад под влияние на родителте си.

33

Анонимен

преди 8 години

Навсякъде е така и София няма да прави изключение.В Лондон в хубавите райони цените минават 10 хиляди паунда на квадрат , това са 25 000 лева , а във други райони на Англия има цени от по 1 000 паунда.Така и в България в София ще станат по 1000 евро , а на други места ще има и за по 100 евро. С Лондонска средна заплата ти трябват около 30 години за да си купиш 100 квадрата в града.Никъде няма лесно , това го запомнете , дават повече пари но и повече са нужни за дом.

32

Анонимен

преди 8 години

празни кутийки има , ама никой не иска да си ги продаде на по 500 евро ...а сега се замислете върху друго ....колко хартийки се печатат без покритие , по добре да имаш покрив над главата , отколкото хартийки тип тоалетна хартия .В момента печатниците и на ЕС и на САЩ , работят както работеха в България преди да ни застигне виденовата зима .Помислете и колко е живота на панелките , нека не е 50 години , нека е 80 - 100 години , ами след това тези близо половин милион на палатки ли ще са.

31

Анонимен

преди 8 години

До 31Абе те може и да се върнат, но едва ли в София. Има нови тенденции в света и хората, колкото и да са консервативни ги възприемат. Разбира се не говорим за Париж или Лондон, но новите тенденци са хората да се остановяват извън центровете и големите индустриални градове. И в България ще стане така, а то вече и става.

30

айде бе

преди 8 години

разходете се из софия и вижте колко празни кутийки има-мнооооого и от години А се предлага какво-скосени,артистични тъпотии, не стига че 30 кв м ами и колона насред нищото ....партерен етаж ....отврат Но младите емигрират старите и не много стари вече умират и кой-*** ще вилният здравоооооо само се чудя кой ще ги храни Може би останалите IT спецове

29

до 27

преди 8 години

Всяка монета има 2 страни - а ти смяташ ли колко хора ще вземат пенсия по 500 евро от Германия,Испания и т.н. и ще се върнат в България защото там тези пари и за наем не стигат а тука ще са царе в имотите на баба си или майка си. Според мен поне 500 000 пенсионирани души ще се върнат в България .

28

Коньо

преди 8 години

Логиката показва, че цените трябва да падат. Но мисля, че последно време са се качили. Най евтиното, което намирам в Дружба е 650 евро за квадрат. Нека някой друг каже според него как се движат цените.

27

Анонимен

преди 8 години

Балон от 60 годишни грибници никога не виждали ремонт не може да има, моето момче!

26

dm

преди 8 години

До Браво на Вас!някои са много забогатели от сиво-черна икономика или явни и по-малко явни кражбиНо друга част бачкат много или по-малко ,но все за пари ,покриващи им само сметките и храна-гмо

25

Анонимен

преди 8 години

Само в София има около 100 хил. апртамента в които живеят хора над 70 годишна възраст. След 10-15-20 години тези хора няма да ги има физически, и кой ще живее в тези апартаменти, когато децата или си имат жилище, или живеят в чужбина. Само си помислете какво ще стане с цените при такова свръхпредлагане. Освен това новото строителство пак се активира, което обира палтежоспособните клиенти. До година-две ни чака нов балон - този път много по-неприятен.

24

истината

преди 8 години

реално погледнато ми е все тая дали ще растат или не цените , защото не смятам да купувам .но в момента единствените прецакани са тези закупили жилища през 2007 - 2008 година , това са реалностите .Тогава цените бяха около 1000 евро , а лихвите по кредитите по 10%Днес цените са около 850 - 900 евро с лихви по кредити около 5%Купилите преди 2006 са на най голяма далавера , защото цените бяха около под 400 евро .Купилите между 2010 - 2014 също , защото цените бяха паднали до около 600 евро.

23

Св

преди 8 години

Е не, просто си имат готови месечни, статийки и тази, априлската статия са я пуснали този месец, голяма работа, те статиите едни и същи, но хората вече не вярват. Истината е някъде между тъмните прозорци на панелките вечер в провинциален град, притихналите обезлюдени села, тук там някое ново строителство и препълнената София. Какво като умират панелките, то кой взел ново взел в София и това ще е. Нито ще идва вече някой от провинцията, някой още ще се мести, спорадични сделки в София..и смърт.

22

адрес

преди 8 години

първите 3 месеца... май не са минали, като имам предвид празниците миналата седмица 3тият едва започва..Адрес пак е плащал за статия

21

Анонимен

преди 8 години

До бахи горд ли си че близките и те са до шия в калта .смешен ***.ако твоите родители мислеха като теб , нямаше да се родиш , защото след войните е имало средно по 5-6 деца в семействата които са спяли в една стая и са карали на хляб и сол .Аман от бежанци и неблагодарници изучили се безплатно в калта.