20

Анонимен

преди 8 години

Божидар Димитров едно обаче със сигурност крие , че Християнстовото е било наложено насила от Византия по нашите земи. Тук не може да има теории. Става въпрос за факти

19

Анонимен

преди 8 години

Във всички румънски църкви и до ден днешен българските надписи на кирилица си седят - те им викат славянски - ама единствените "славяни", с които са имали досега са българите.

18

Анонимен

преди 8 години

Държавата крие много неща от Историята , ако излезе наяве всичко може да излезе че български роми е имало по време на Хан Аспарух , тоест Ромски племена

17

ОРИГИНАЛ

преди 8 години

Ако се пренапише История на България наново в ОРИГИНАЛ ще стане ясно кой какъв и и от къде е дошъл тук по тези Земи

16

Лейди Гарга

преди 8 години

Айде молим! Присмял се хърбел на щърбел! Това сме ние и румънците! Толкова години се евро-атлантизираме и комунизираме, че вече не виждаме че сме посмешището на ЕС, но се тупаме в гърдите на кой пра-дядо му бил по бабаит и на кой стринка му вари по-добър компот. Аман от "ентелегенция", "дупетати", "атлантидци", "шведи". Докато не си оправим държавата с здрав труд нямаме работа да се дърлим i да се правим на велики. Историята ни е пълна с причини защо!Наздраве!

15

Анонимен

преди 8 години

Ромите в България не искат и не се признават за роми , пишат се за българи или турци и съответно носят български и турски имена а къде ли са Индийските им имена, по време на Осмаско по-големите Катуни са избягали на Запад от България сещате се защо

14

Анонимен

преди 8 години

Османе, тепърва земята ще се отваря и истинската българкска история ще излиза наяве! Има и една история записана в кръвта човешка, дето една наука Генетика призната в цял свят я чете безпогрешно. Половината граждани на турция са с българска кръв!

13

Анонимен

преди 8 години

Господа, знаете ли вие, че един от аспаруховите братя се заселва в днешна Северна Италия (бягайки от брат си Бат Баян, които приева Йудаизма) и точно от там един от римските императори ги гони в днешна Румъния. Те имат някакви спомени от римско време и затова кръщават Влахия Румъния, затова и кръвта ни е еднаква.

12

иван

преди 8 години

До БългарчеУважаеми Българче, вярвайте - не могат да си прочетат историята, отпечатана през 1865 г.... и не само защото е на кирилица, а защото е нямало такава държава.

11

Анонимен

преди 8 години

Е, не, нашите роми са най- чисти турци и правнуци на Мохамад. Като ги хванат да крадат и просят в ЕС казват гордо, че са българи, но това е за заблуда на еврог!

10

opps

преди 8 години

Ако искат да си ги вземат в Румъния - признавам ги веднага и да изчезват...

9

Блъско

преди 8 години

за един *** преди години румънките даваха дупе,а сега ни минаха и икономически и политически и по всичко.Толкова пропаднахме за 20 години ,че дълбаем дъното вече,затова всеки почна да си прави гаргара с България.

8

иван

преди 8 години

До хахаДобре! И истината е елементарна - там сме били, направили сме държава, създали сме азбука, черкували сме на църковно-славянски, изографисали сме манастирите, написали сме книги - вкл. и историята на т.н. румъния...след туй - тъй като е по-неуютно, сме се преместили отсам Дунава. Но не забравяме ! А иначе по отношение на "влашки ***" - смятам, че тази Маковей обяви война на Индия.

7

Анонимен

преди 8 години

Румъния искала ромите да се обявели за румънци, Индия искала ромите да станели индийци. Можем много лесно да разрешим спора- разделяме ги на две групи, едните ги пращаме в Румъния, другите в Индия и така всички ще са доволни.

6

Анонимен

преди 8 години

Ако във Варна има роми твърдящи, че са румънци, то веднага да се товарят на някой шлеп и да ги върнат на Румъния, там живот ще си живеят! Малко са ни нашите, та и румънски ще храниме, пфу!

5

Разпределянето на Бг

преди 8 години

Румъния има териториални претенции към България и ще се опита да откъсне част от плодородните земи. Двата танка няма да ги спрат.

4

Анонимен

преди 8 години

Лошото е, че отвсякъде започнаха да си правят гаргара с умрялата ни държава. Усеща се гниенето и лешоядите настъпват. Ще се сбият за тая обезлюдяваща се територия.

3

stamen

преди 8 години

Моника Маковей извърши реформа в съдебната система в Румъния и в северната ни съседка вече има конкретни резултати. Докато тук, при нас, съдебната система не работи. Това е по-важно, отколкото да даваме акъл на хората, като какви трябва да се самоопределят. След като един човек се самоопределя като румънец, значи е такъв. Изглежда, че това, проф. Божидар Димитров не иска да го разбере. Какви права следва да се дадат на един човек, определил се за румънец, това вече е друг въпрос.

2

хаха

преди 8 години

тези така наречени съвременни румънци са големи смешки, белите хора населяващи румъния в момента като територия са си живи българи тази територия (на цялата днескашна румъния) е било България много по вече столетия от колкото я има съвременната румъния, доказват го и последните изследвания на ДНК че с румънците сме най близо генетично (потомци на едни и същи хора), говоря за белите тъмните румънци професора е обяснил какви са и от каде и как са дошли в българските земи

1

Анонимен

преди 8 години

Тцъ, тцъ, тцъ, как се въртят нещата. Преди 30-тина години като отидеш в Румънско за дъвки и лукчета се избиваха, а за кутия БТ чудеса правеха. Сега акъл дават, претенции разни ни пробутват, но пък трябва да признаем, че в момента им дишаме прахта.