33

Антон

преди 8 години

Дмешно време производител е *** дума. Търгоците прекоуват и препродавата и от това печелят. Не е нормално.

32

Анонимен

преди 8 години

Ако има картел на горивата значи има картел на всичко у нас. Ако си мисли някой че някой от селската бензиностанция ходи при ОМВ, ШЕЛ или Лукойл да ги пита на кава цена да продава, значи сте за психото. Бизнеса в българия се ориентира по цените на околните. За това всички златари продават и изкопуват златото на една цена а не че има картел на златарите, цигарите се продават на една цена по магазините, кафето и т.н. всички купуват от едно и също място и слагат едни и същи надценки.

31

Анонимен

преди 8 години

Пазарната икономика не е за *** Балкански. За последния трябва да се окастри една здрава тояга. за да може да се осъзнае. Държавата да не гледа на народа като на изоставен сирак. В нея има достатъчно икономически лостове, за да не допуска да се краде безнаказано.

30

Алооо

преди 8 години

Е, литър минерална вода е 0.80 стоинки. Какво пък. Водата по-скъпа от млякото - нормално ми се вижда. :)

29

Анонимен

преди 8 години

Това с картелът на горивата се знае от всеки , но същият картел пълни с разликата от горивата партийната касичка на ГЕРБ и затова нещата си карат по старому. Когато на тъпите софиянци им уврат главите /това все ще стане , но ще бъде късно един ден, защото България ще изчезне/ и изберат Сидеров за президент царството на частните картели ще свърши. Всеки , който е против колониализма е популист за днешните управляващи. Марешки се бори , но и той не е достатъчен.Защо не снимате именията на Златев ?

28

Анонимен

преди 8 години

Аз съм от Ямбол - литър краве мляко се изкупува на 45 стотинки на едро. След това го продавта на 1.90 литъра по магазините. Да има производствени и транспортни разходи но не съм чул тия от Веря или другите произовидтели да дават по 2000 лева заплати на служителите си. На дребно е 1 лев но как да продадеш 100 литра на дребно за 1 ден. ?! Къде е държавата ? Тя трябва да регулира цените. Крайно време е търговците да спрат да печелят на гърба на производителя.

27

Белот

преди 8 години

Цакат ни яко , цакат ни за всичко ,цакат ни дори когато нямат козове , цакат ни и ще ни цакат още дълго време докато не се сетим че в тази игра не сме някакви кибици , а сме основен играч , ние определяме правилата , ние раздаваме картите , ние водим играта ....и накрая ние трябва да пишем сметката.Когато проумеем всичко това , тогава ще влезем в нормалния свят и ще станем бяла държава.

26

Анонимен

преди 8 години

Кратуне , на собствениците на малките бензиностанции далаверата е около 0.07лв. на литър гориво. Друг е въпросът - на какви цени монополистите им доставят горивата и защо те не продават на актуални цени ?!

25

ДС

преди 8 години

Държавата трябва да се намеси в регулирането на цените на ВСИЧКИ стоки. Да си влезе в ролята. Не само да събира данъци и да ги дава на богатите (посредством обществени поръчки).

24

КЗК

преди 8 години

Е, ама прекалявате. Всичко е тайна. То кесим не може. Комисия за защита на картелите, а-а-а, грешка, там на това-конкурсите ли беше.

23

Анонимен

преди 8 години

Когато преди месец в едно интервю попитаха Валентин Златев, дали според него има картел на пазара на горива, той отрече като говори най- малко 10 минути без да спира, а всичко което каза може да се обобщи само в 2 изречения:- Картел няма!-Защо?-Ами защото така!

22

Кратун

преди 8 години

А още по-лесно се определя размера на надценката като при данъчна проверка се вземат фактурите за закупено гориво и отчетите на касовите апарати. Нали уж Дянков ги върза онлайн с НАП за да пресече нелегалните продажби.

21

Кратун

преди 8 години

Каква търговска тайна? Цените на Лукойл за тон гориво се знаят, Превръщаме теглото в литри и по крайната цена на колонката веднага излиза разликата. Махни няколко процента за разходите по дейността, прибави няколко процента за *** като газ за горене, нискокачествен дизел и др. които добавят на място и ни пробутват за гориво и с достатъчна точност може да се определи печалбата. Въпрос на желание.

20

Бай Иван

преди 8 години

На входа на София, газта е 75 ст. пълня я до горе и 2 седмици не се занимавам. Тези на околовръстното да го *******

19

Анонимен

преди 8 години

КЗК чака тези билдбордове иначе не може да докаже нарушение. КЗК чака някой да дойде и да я удари с ЧУК по главата - НИЕ ИМАМЕ КАРТЕЛ, НЯНЯНЯНЯННАААА

18

РОССИЯ

преди 8 години

какъв живот унас това е подло нецо различни цени на една и сща продукция.. а винаги плюваме на русия че живеят лошо по лош живот в българия няма никаде

17

Анонимен

преди 8 години

Сега трябва да търсим картела, Да се види дали наистина има картел също както не е сигурно дали в Северна Корея Ким е диктатор или демократично избран. ООН не е сигурно дали там правата на хората са ограничени. Много е сложно да се определи и затова се започва едно питане един друг.Наистина ли дистрибуторите на гориво се договарят..според мен е съвсем сличайно, че всички продаван да високи цени, не са се договорили, няма билдборди по магистралите: "Ние се договаряме, за да ви цоцаме"

16

Анонимен

преди 8 години

Търговска тайна е можело да има през комунизма, но в днешно време това звучи абсурдно! Не може да има търговска тайна щом печелиш от хората и не е ясно колко печелиш. Аман от идиотщини! Но... какво се паля и аз. Ясно е, че онези прос..таци в парламента затова седят там - да им дават рушвети за тези работи и да си затварят очите. Жалко подобие на държава!

15

реалист

преди 8 години

Никой не ни цака с цените на горивата, сами се цакаме като зареждаме от тях. Отдавна не зареждам от голяма верига и съм супер доволен.

14

ганьо

преди 8 години

някой няма ли организира протест