Хей, ларж-пейзани, дето не се скъпите за 1 ст., не всички заведения са като вашите селски столови, дето шкембе-чорбата, кебабпчетата и грис-халвата се тръсват едновременно на масата. В нормалните заведения, различните ястия се поднасят по различно време и съобразени със желанието на съответния клиент. Ама явно, собственика на този коптор е ваш съселянин и затова така разпалено го подкрепяте!
Стотинката не е проблем. Гледайки сметката на снимката 40 лв е нормално да бъдат оставени. Само заради стотинката обаче бих дал точно 38.31 и няма да вляза повече в това заведение. Да си намерят друга система, за да си напомнят!
Стига бе, кана айрян за 4.00лв, най-вероятно еднолитрова, направена с една кофичка нискобюджетно кисело мляко за 0.80лв и догоре с вода. Оскубан е с 3.20лв само на този ред от касовата бележка. Обаче не вижда гредите, а треските, хак му е!
За 1ст. Проблем?Абе хора щом сега сте почнали да броите жълтите стотинки,това означава че цял живот ще ги броите.
В Сърбия капричоза малка е от 150-200 дин. (60 дин- 1 лев). У ЕС сме майка му стара увеличете ни заплатите ,а не само цените !!
Пууу, хората му сложили 1 стотинчица отгоре, за да не му се спихне маскарпонето и тоя пак недоволен. Случаят е SOS -> Selqninut si Ostava Selqnin.
*** сте - това се прави за да се запише, че си иска десерта по-късно. И за готвача, и за сервитьорката. За една стотинка цял скандал направихте, после пицарите били селяни. Ай със здраве!
Не ги защитавам, не ги познавам, но по такъв начин може да се предаде на кухнята да забавят поръчката, ако в кухнята са с минимален брой мозъчни клетки. Понеже не може да се маркира нищо на цена 0 и хората са принудени да маркират 1 стотинка. Никой няма да обеднее за 1 стотинка. Въпроса е там че ако някой си поръча нещо за "По късно", могат да му намалят поръчката с 1 стотинка и да стане 3.89 + 0.01 стотинка и става точно 3.90, колкото е по меню десерта.
Какво му е абсурдното ?!?! Сервирането в точно определен час, също би трябвало да се таксува допълнително !Всяка услеуга различна или допълнително от стандартната би трябвало да има цена и да се заплаща ! А и какъв е този геи дето за една стотинка при сметка от38.31 прави въпрос !?!?!
Тази такса трябва да е пропорционална на времето за забавяне на поръчката от поръчването до сервирането. Примерно по стотинка на минута, ако си поръчаш десерта в 20:00, за да дойде в 21:30 плащаш 90 стотинки отгоре, каква е тая една стотинка твърдо.
това е направено да се подсети сервитьора и в кухнята как се действа по поръчката, докато се въвежда на касовия апарат. Никой не може да запомня на безброй хора прищевките. Друг е въпросът, че това може да се направи с цена "нула" в касовия апарат...
И за такива има лек. Накрая плащаш точно 38.31, като се обосноваваш, защо сумата е точна и толкова. Законово всичко е наред и от 2-те страни.
Имаше виц такъв. Клиент си гледа в сметката и пита сервитьора ? - Келнер какво е това АКМ - 10 лв.- Това е такса Ако МИНЕ, ама не мина.
Тц, тц, тц... обраха ни жълтите стотинки тия бе. Като отидеш 10 пъти на това заведение и си цели 10 стотинки назад... очаквам общонационални стачки съпроводени със затваряне на границите. Боко да се намеси...
Капитализъм искахте, капитализъм получавате, всяка стока, услуга и т.н. се заплаща. И добре са направили от кръчмата, така се оправя капризния клиент, особено ако знаеш, че всеки път досега е плащал до стотинка. Ще има да се надлъгват още дълго.
Ще си искаш десерта по-късно, а? 1 стотинка такса!