43

Анонимен

преди 8 години

До ЛЕлеЕ, добре е организирал Москов тайфата, личи по "мъдрите аргументи". Само отговори, да знаеш, че Гама консулт и Контракс - двете фирми претенденти за поръчката от 2003 работят за МЗ? А сега офертата се печели от Гама консулт Консорциум. Нали знаете, какво е "консорциум" ри търгове?! И защо толкова се бърза с тази поръчка, след като след година ще има система за нови лични карти. А сегашната лична карта, изд. от МВР, невалидна ли е, фалшива ли е, та Москов не и вярва, та я подменя?

42

ЛЕле

преди 8 години

До 62Съгласен съм с теб.Всъщност дали с карта или отпечатък разлика в това каква информация ще предоставя системата след идентификация на пациента няма.Просто манталитета ни(и моя също) за някой неща е такъв че винаги искаме да минем колкото се може по-евтино или ако може дори да е без пари и голяма част от хората които имат изгода пак че намерят начин да излъжат с ел.чип докато отпечатъка е уникален и не може да се копира когато след сканирането се зареждат цифри

41

Ех

преди 8 години

Пак става дума за пари ........Не разбираш ли ,не става дума за лечение,дали е качествено ,добро и тн ,а за някакви пари на пациента.Хей ,човече ако имаше болен близък ,майка,дете,баща ,последното нещо което щеше да те вълнува са дали парите били правилно похарчени .Пък и в България думата пари е тоталното извинение да не се свърши нещо качествено .

40

до 61

преди 8 години

Не обичам да критикувам.И позитивните и аргументирани мнения по принцип са ми приятни.Смятам ,че контрол трябва да има ,но една е-карта с чип е с повече ползи.Вместо на хартиен носител да се носят консултациите всичко може да се осъществява он-лайн.Спестява и време и консумативи(Много често пациента влязъл в кабинета забравя съществени симптоми и терапии , а с е- картата ще може с стегнато и бързо да се направи оценка на здравния му статус и ще има и контролни функции за премилан пациент.

39

ЛЕле

преди 8 години

Това е и един от малкото законни начини народът(пациентите) да имат контрол на поне една малка част от държавните парични дела в България.До голяма степен този страховит отпечатък е положителен от финансова гледна точка на здравеопазването у нас така че ако имате опровержение на моите коментари ще се радвам да го прочета.Аз търпя критика и предпочитам да се уча от нея а не да приказвам тъпотии когато някой не е на моето мнение

38

Олеле

преди 8 години

Лост за всичко е пациента .Израза "клинична пътека" доби много негативен смисъл ,защото хуманността на лекарите доведе до това ,че да има доста повече "Кл.Пътеки"А "Кл .Пътека " до сега бяха тези заболявания ,за които заплаща НЗОК , а не пациента.Лекарите трябваше да подходят твърдо и щом диагнозата не е предвидена но "Клинична пътека" да си плаща пациента.

37

ЛЕле

преди 8 години

Защо винаги първо плюете и после мислите? С този отпечатък вие потвърждавате че сте получили мед. помощ и по този начин НЗОК плаща за това което вие сте потвърдили.Така парите които лекари и болници си прибират от вашите данъци чрез НЗОК сега се контролират от пациента и няма да имате цимент в прешлена (на хартия) а ще предотвратите злодеянията на болничната ***. Така данъците ви ще няма да отиват при някой лаком лекар и контролът е от пациентите не от някоя си държ. институция

36

да

преди 8 години

Колко е прав спасителя ,че по делата ще ги познаете.

35

анонимна.

преди 8 години

Коя беше майка му?! Крушата не пада под слива , а под круша и т.н.Само биене в гърдите , замахване с пръст и куфарчета под сурдинка.Да ти хартисат парите г-н Москов.Други хора да ти ги харчат или да ходиш по мойте стъпки. Там където аз съм стъпвала и Вие да стъпите.А моят път води все към гробищата

34

Анонимен

преди 8 години

Върни парите за лични карти бе мошеник.

33

Анонимен

преди 8 години

Какво стана със завода за антибиотици в Разград? Кой го купи? Съществува ли, или вече и ваксините се произвеждат "някъде"? И от къде накъде трябва да направиш луда цяла държава, под предлог, че се бориш с корупцията, докато на практика си вътре в играта?

32

лунатика

преди 8 години

Този е меко казано ЗЛОВЕЩ! Тръпки ме побиват само като му видя физиономията. Няма махане на този рептил!

31

Анонимен

преди 8 години

Едва ли някой вече се съмнява,че този човек е силно нарко зависим.

30

Анонимен

преди 8 години

Абе защо някой/например Москов/, с ръка на сърцето не си признае ,че старата здравна система си работеше и нямаше нужда от модели,които да се реформират постоянно ?

29

Анонимен

преди 8 години

Москов съмнения има и то не само в сугурността, но и в твоята компетентност не е лошо преди да се става министър да се минава психопреглед и тест за оща култура писна ни от калинки.

28

Анонимен

преди 8 години

На снимката горе Москов ясно показва какво мисли за пациентите, лекарите и прочие. Само дето е объркал пръста

27

Анонимен

преди 8 години

Не думай бе Москов първия хакер с два грама мозък може да разбере всичко и да те изкара даже престъпник, *** се скрий някъде и не си показвай грозната мутра недоносник какво разбираш ти от компютри и криминалистика *** аз лично пръстови отпечатъци не давам на никого ела да ми нарушиш правата ще се видим в Страсбург.

26

456

преди 8 години

НЕЗНАМ ДАЛИ ТОВА ОНОВА,НО ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ЧЕРНИЯ ПАЗАР ЗА ЛЕКАРСТВА ЩЕ ЦЪФТИ..ПЪК И ЗАРАЗА ОТ ТОЯ ПРЪСТ ЗАВИРАН КЪДЕ ЛИ НЕ И ПОСЛЕ НА ПЕПИ В ИНДИКАТОРА МИ СЕ СТРУВА ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНА.

25

Анонимен

преди 8 години

Москов е обикновен некадърник и наглец, като Шефът му - Мутрата.Представете си как карат дърводелец с отрязани пръсти я болницата и оттам го връщат съвсем законно.

24

?!?!?!!!!

преди 8 години

За бежанците това важи ли? Хм!