31

Илмейн

преди 8 години

До 50Аз вярвам във Всевишния и в Господа Иисуса Христа така че не съм безбожник а и срещата не ме притеснява изобщо. Защо мислиш, че някой е притеснен?

30

до До до Спонги 3

преди 8 години

В книгата на йеромонах Серафим Роуз "Православието и религията на бъдещето" има посочване, кои са здравите синоди. Но има това посоч1ване само в едно от първите руски издания от 1992 г. После книгата е цензурирана и това изречение е махнато. В българският превод това изречение също го няма, както и в гръцкият превод. Цензурата реже много мощно.А уж е демокрация и свобода.Та там йеромонах Серафим Роуз посочва именно старостилците в Гърция и катакомбните християни в Русия като единствените остнали

29

Илмейн

преди 8 години

До 44Започвам да се притеснявам за здравето ти човече, какво става с теб? Говориш несвързано?!?

28

до Спонги 4

преди 8 години

В днешно време е много трудно да намериш здрава и неповредена православна църква. Но все пак ако човек иска и търси все си мился, че Бог няма да го остави и ще намери Истината.А в поместните "църкви" много отдавна нещата са зле.

27

до Спонги 3

преди 8 години

За жалост и самата РПЗЦ през 2004 г. започва процес на обединение с МП и в последствие се обединява с нея. И като резултат отпада от Бога и вече и там светци не може да има.В днешно време истинно православни църкви кои са? Труден въпрос. Старостилците в Гърция са няколко синода и най здравият от тях се обедини (тази дума вече направо ми е противна) с киприянитите от Гърция и за жалост сега вече православното им изповедание е под въпрос.В Русия някои твърдят за РПАЦ, че са здрави, но е спорно.

26

Илмейн

преди 8 години

До 32Да прав е, а ти защо викаш и го наричаш безбожник? И какво искаш да изразиш с неопределеното ау ахахаха? Какво ти е толкова смешно?

25

до Спонги 2

преди 8 години

И вече, който е в общение с вселенският "атриарх" също отпада от Бога. А всички поместни "църкви" са в общение с вселенският "патриарх". Нещата са по-сложни отколкото изглеждат. Затова в днешно време вече няма светци в официалните "църкви", защото там Бог Го няма. Светци има в такива църкви като РПЗЦ. Например свети Иоан Максимович и светител Филарет Вознесенски, чиито мощи са нетленни. Мощита на свети Иоан Максимович се намират в криптата на Храм "Всех страдающих радосте" в Сан Франциско.

24

до Спонги 1

преди 8 години

Всъщност нещата не са точно така. В православието има един термин "общение" под който се разбира съмолителствуване (т.е. обща молитва). Има и пълно общение, т.е. когато си достигнал до това да се причастяваш заедно. Т.е. да служите заедно литургия. Според Правилата на Православната Църква, ако се помолиш с еретик, ти също си еретик и отпадаш от Бога.А вселенските "патриарси от доста време се молят с Папата.Даже са били и в пълно общение, т.е. заедно са се причастявали.Т.е. са отпаднали от Бога.

23

До 21

преди 8 години

Арменците не са православни. Ти от къде знаеш кой кого подкрепя. Никой не подкрепя диктаторите.

22

Анонимен

преди 8 години

Папта е бил нарична от светите отци на Църквата "предвестник на антихриста". Със светските си функции и антихристовата си вяра той е антихрист.Католиците и до ден днешен подлагат на гонения православните християни.А мнимият руски "патриарх",който е агент на КГБ как да е християнин?Човек,който принадлежи към сергиянската МП.Сергиянството е ерес и се състои в предоставяне на властта на Църквата в ръцета на богоборческата болшевишка власт.БПЦ също е сергиянска.Агенти на ДС не може да са християни.

21

Спонги

преди 8 години

Православните църкви са Автокефални, т.е самостоятелни. Срещата на Папа Франциск с Руския Патриарх може да обедиви само катици и църквата на Имперска Русия. Няма как други да се присъединят към тях.

20

bros

преди 8 години

Исторически момент...

19

Илмейн

преди 8 години

По това време ще има преследване на християни, на тези които отказват да правят компромис със Словото Божие и да станат част от световната религия на антихриста. Те ще бъдат наречени радикали, сеп***ратисти и подобни. Но както се казва в Светите Писания Бог непременно ще защити своите избранници и във часа и деня, месеца и годината която само Бог знае Господа Иисуса Христа ще се появи отново в този свят с ангелските войнства за да срази антихриста и земните армии на мястото наречено Армагедон.

18

Илмейн

преди 8 години

Да Христо е прав, има планове за въвеждане на т.н. екуменизъм който на практика е приемането и уеднаквяването на всички религии и превръщането им в една начело на която да застане антихриста. Това е свързано със сатанинския нов световен ред пр0мотиран от тайни сатанински общества и техните говорители - едно правителство, една, армия, една полиция на терора, една религия. И когато кажат ето мир и безопасност тогава идва Господа Исуса Христа с ангелските войнства.

17

къде е истината

преди 8 години

До ХристоПодготвя се най-страшната ерес от всички - икуменизма, която в името на мира и благоденствието ще се стреми да обедини всички религии в едно, на която начело накрая ще застане самия антихрист.---Това е истината ! Браво, че си я прозрял!

16

Христо

преди 8 години

Подготвя се най-страшната ерес от всички - икуменизма, която в името на мира и благоденствието ще се стреми да обедини всички религии в едно, на която начело накрая ще застане самия антихрист. :кога рекат: мир и безопасност, тогава внезапно ще ги постигне гибел, както родилни болки постигат трудна жена, и няма да избягнат( из Първо послание на ап. Павел до солуняни, 5:3)

15

Анонимен

преди 8 години

Т. нар. Вселенски патриарх е забутан в един двор с две къщи и една църква, намиращ се в доста мизерен квартал на Истанбул и, освен че му се кланят гърците, които пристигат с автобуси от Атина, никой не го харчи за нищо. Поради тая причина и, защото в Путинова Русия се възродиха някакви имперски амбиции, на които Кирил определено приглася, последният се изживява като водеща фигура в Православието, но никой не му е гласувал такава позиция.

14

кгб-религия

преди 8 години

КГБ и комунистите бяха против религията и капитализма , а станаха най-големите капиталисти и са най-напред в черквите със най-големите свещи. Православната ни църква стана институция за пропаганда на путлеро-фашизма и Кирил някак не пасва на православието както и нашите 11 мъченици на ДС в синода.Руското православие е национално. То е племенно, расово и расистко / нали руската нация е над другите, тя е богоизбрана и призвана да спаси света /. Руското православие е държавно, служебно, чиновническо и обслужващо. Но то не обслужва вярващите. Руската църква не служи на хората и на християните, тя

13

Анонимен

преди 8 години

В медиите това събитие се представя като среща между Източната и Западната църкви. Такава среща имало за последно преди 1000 години. Всичко хубаво, ама Кирил не представлява цялото Православие, а само руското, а пък папата е един измежду много църковни лидери на Запада, защото за последните 500 години там възникнаха много църкви. И, ако срещата трябваше да е историческа, защо не се събраха всички, ама наистина всички?

12

Мирянин

преди 8 години

Какво казва Вселенския патриарх по въпроса?