77

do БРАТЯ БЪЛГАРИ

преди 8 години

zashto v teksta ima turski dumi

76

обективен

преди 8 години

За европеец не знам, ама за българи- сигурно ще има! Друг е въпроса доколко заслужават същите тези да се наричат българи! Като за начало на двама знаем имената- Плевнята и Надето! За Рамаданчо Кънев не съм сигурен!

75

кой?

преди 8 години

Кой европеец е луд да се бие за турците? И кой българин?

74

обективен

преди 8 години

До 107, Да, така е, българките са раждали мъжки рожби и единствената им мечта е била да ги вземат еничари!

73

akut до 106

преди 8 години

съгласен *** аз живея в 21 век

72

БРАТЯ БЪЛГАРИ!

преди 8 години

ВЯТЪР ЕЧИ,БАЛКАН СТЕНЕ,САМ ЮНАК НА КОНЯС ТРЪБА ЗОВЕ СВОЙТЕ БРАТЯ:ВСИЧКИ НА ОРЪЖИЕ!ДОЙДЕ ВРЕМЕ,СТАВАЙТЕ,ОТ СЪН СЕ СЪБУЖДАЙТЕ,ДОСТА РОБСТВО И ТИРАНСТВО,ВСИЧКИ НА ОРЪЖИЕ!КОЙТО НОСИ МЪЖКО СЪРЦЕИ БЪЛГАРСКО ИМЕ,ДА ПРЕПАША ОСТРА САБЯ,ЗНАМЕ ДА РАЗВЕЕ!

71

обективен

преди 8 години

До 106,Така е, а и доста от високопоставените военачалници и управници в ОИ по това време вече са французи и англичани, потурчили се и приели исляма доброволно, жадни за власт и величие! Точно те държат Османската Империя на крака до края на 19-ти век! Затова и много от пашите, воювали в Руско-Турската война 1878-79, са потучили се западняци!

70

БРАТЯ БЪЛГАРИ!

преди 8 години

БОЯТ НАСТАВА, ТУПКАТ СЪРЦА НИ -ЕТО ГИ БЛИЗО НАШТЕ ДУШМАНИ.ДЪРЗОСТ ДРУЖИНА ВЯРНА, СГОВОРНА -НИЙ НЕ СМЕ ВЕКЕ РАЯ ПОКОРНА.ДЪРЗОСТ ДРУЖИНА ВЯРНА, СГОВОРНА -НИЙ НЕ СМЕ ВЕКЕ РАЯ ПОКОРНА.БИЙТЕ, БРАТЯ, БОГ Е С НАС, ВРАЖА ПОРОДА -БОЙ ЗА ЧЕСТ И СВОБОДА, ЗА МИЛА РОДА.О, МАЙКО МОЯ, РОДИНО МИЛА,ЗЕМЯ СИ КРАСНА, РАЙСКА ГРАДИНА.О, МАЙКО МОЯ, РОДИНО МИЛА,ЗЕМЯ СИ КРАСНА, РАЙСКА ГРАДИНА.

69

Анонимен

преди 8 години

103, от края на 17 век, т.е. след серията войни с Австрия от 1683-1699 Османскаат империя на практика не съществува. Тя стои на картата единствено поради благоволението на големите западни държави, за които е удобно да контролират региона чрез нея и да търгуват с балканските и близкоизточни народи (капитулационните договори). Така че ОИ през 18-19 век не е нищо повече от едно оръдие в ръцете на западните политици.

68

akut

преди 8 години

релението е просто. разполагане на европейска войска пи границата с турция. меркел в пенсия и Ес подчинява НАТО и турция за един ден

67

майорски

преди 8 години

Господи какви предатели н нацията има !отнася се за 98скоро ще изкарат че ние сме владели османците а не те нас...пажи боже сляпо да прогледне ....предатели ....!!!!!

66

Анонимен

преди 8 години

98, глу.пости на търкалета. Знаем, че Османската империя е пример за огромна корупция и рушвета е бил второто име на тази държава, но специално за еничарите системата е била безкомпромисна. Вземали са се само най-здравите деца и никой не е можел да си мисли, че може да въздейства с рушвет. Така че по-спокойно с с" милото и даргото"

65

до 98

преди 8 години

До АнонименЗа това е имало бунтове срещо него. По твойте думи мило и драго сме давали и да ни потурчат и да понаебат бабите ни. Я самолета и в Анкара да разбиваш с глава пода на месната джамия

64

плеен даге

преди 8 години

До Анонимен 98психиатрията в Карлуков ...там форуми колкото искаш ...точно за тебе са

63

Анонимен

преди 8 години

До обективенКръвният данък се е взимал в повечето случаи само с рушвет. Тогава, както и сега българите са давали мило и драго детето да го вземат на хранилка в някоя западна фондация, пардон, ениччарче на султана и да направи кариера, но само много малка част от децата ги взимали и затова се налагало да даваш рушвет ако искаш да вземат детето ти.

62

плеен дге

преди 8 години

Турция върви към пропаст...и ако така продължава ...скоро Запада, Еропа САЩ и русия ще я разделят ....Ердоган играе опасна игра срещу всички ...няма как да излезне победител ....

61

обективен

преди 8 години

Оцеляла е- благодарение основно на т.нар "кръвен данък"! Това е бил един много хитър и същевременно брутален начин за увеличаване на военната мощ на Османската Империя!

60

Анонимен

преди 8 години

85, никакво вливане на арабски халифати не е имало в Осмонската империя.По времето, когато се изгражда ОИ, арабският свят вече върви надолу и се разпада - което не отменя великите постижения на арабите. ОИ не се управлява от некадърнии-управлява се от християни - основно фанариоти,докато в същото време на турците им е бил забранен достъпа до държ. служби. И в какво се изразява определението "най-велика империя", отнесено към ОИ?Какви са й постиженията в наука,изкуство?

59

До 83

преди 8 години

Бравос! И какво като "знаеш турски и следиш турски медии"????? ИЛИ ТИ С ТОВА ИЗРЕЧЕНИЕ ИСКАШ ДА КАЖЕШ, ЧЕ ТУРСКИТЕ МЕДИИ КАЗВАТ САМО ИСТИНАТА????????????????????? Ти добре ли си или имаш температура????? И я ми кажи моля ти се, под "държавна тайна" според тебе е "тайната", че турчулята купуват контрабандна нефт, прехвърлят терористи, лекуват ги и ги въоръжават??? Че това вече, мой човек, не е НИКАКВА ТАЙНА, щом ЦЯЛ СВЯТ ГО ЗНАЕ!!! А това какво пише в медиите....като погледнеш нашите, че и всички

58

Не-рязан

преди 8 години

Брей много пишат тука бе. Кога са научили български?