107

Анонимен

преди 8 години

На мен не ми е ясно на някой нещо да е дала държавата !

106

Чекист

преди 8 години

Не ми е ясно обаче, ако колата не е в движение (не се исползва) защо трябва да се застрахова?! Това май по-добре да се нарече данък рег. номер отколкото гражданска отговорност...

105

Мирослав

преди 8 години

До 138 : Аз също съм против това нещо за задължителната ГО, но е така навсякъде! Друг е въпроса, че на фона на нашите доходи това нещо е невъзможно! А за системата с наказанията за лоши шофьори ще се стегнат и глупауте които не им дреме как карат, щото като ти стане застраховката 1000лв или изобщо не искат да те застраховат ще се чукнеш в тъпата тиква, че не може всеки да си прави каквото си иска! Аз ще плащам колкото някой *** дето прави по своя вина 10000 катастрофи.. Ай сиктир!

104

до 135

преди 8 години

Абе оня какъв Иван ти не виждаш ли ,че искат да плащаш дори колата да ти е на трупчета 6 месеца !

103

ме

преди 8 години

Аз не разбирам нещо как ще се предотврати източването на фонда като му се вземат номерата. Нито разбирам защо. Ако човек претърпи злопоука и не може да кара няколко месеца, както на мен ми се е случвало, за какво му е да си плаща ГО като не кара? И защо да си сваля от отчет колата, като тя си е негова и ще си я кара като се оправи? Това е някаква пълна недомислица. Да не говорим как КАТ ще възпроизведе толкова нови номера.

102

Анонимен

преди 8 години

България ее свободна и независима държава Ха ха хах аха ха

101

Мирослав

преди 8 години

Това за задължителната го го има почти навсякъде, но при нас не върви с 420лв МРЗ.... Иначе аз съм за вкарване на бонус/малус! Аз имам книжка 10г без ПТП. Иван съседа има книжка от 5г и има 20 ПТП-а... Плаща колкото мен? После защо нямало пари за щети... Ми как ще има като всички плащаме по 200лв, а се изплащат щети за хиляди заради Иван? И с пътищата е така... Данък МПС потъва, такса винетка потъва... *** крадците братко...

100

Анонимен

преди 8 години

Определено ако бяха Орешарски или Станишев нямаше така леко да минем

99

до 131

преди 8 години

Норвежци пишем тези които ако кажем нещо за тях ще ни изтрият иначе те са си тука не са в норвегия.

98

Анонимен

преди 8 години

Ръцете горе вдигнете два пръста V Демокрация !Нали пяхте по площадите Вземи панелите трабанта ,но въздуха ми остави . Е Ето ще ви вземат всичко и ще ви глобят 1000 лв . ако ровите в кофите за ***

97

Анонимен

преди 8 години

До 129Защото за разлика от Норвежците не се къпем в петрол от Северно море.

96

Woof

преди 8 години

До Ами сегаГО е застраховка. При всяка застраховка има оценка на риска от застрахователно събитие. Ако си млад шофьор или имаш много предишни инциденти то риска от събитие е голям. Ако си стар шофьор и нямаш гафове значи си надежден. Застрахователите знаят че с теб поемат по-голям риск и искат по-висока премия. Така е в цял свят.

95

Анонимен

преди 8 години

Без "Гражданска" губиш служебно а без Здравна губиш правата си а защо някои норвежци не губят нищо !

94

117

преди 8 години

До Заинтересованкъде точно го прочете това?

93

кьорави

преди 8 години

в новия застрахователен кодекс няма никъде член, в който да се споменава заличаване на регистрация на автомобил. Биха ли били така добри да цитират член на закон или наредба, където това е записано (или някой доброволец от четящите).

92

Ами сега

преди 8 години

Аз не мога да разбера - защо като правя ГО, гледат ми ЕГН-то, кой набор съм, колко години стаж имам зад волана и какво ли още не и ако примерно съм малък или имам малко години стаж, ГО е по скъпа а пък се прави на колата???? Като се прави на колата какво ги интересуват моите данни? Има нещо сбъркано тука. ГО трябва да се сключва на човека а не на автомобила. Автомобила го продавам и ГО си остава при мен.

91

ами сега

преди 8 години

"В момента гаранционният фонд изпраща писма на незастрахованите собственици на МПС-та с указания или да сключат гражданска отговорност, или да свалят от отчет автомобила"На баща ми колата й истече застраховката сега и няма да я подновяваме до май месец, защото джипа не се кара а баща ми е в чужбина. Шофьор на камион е и кара в Германия вътрешни курсове и ще се прибере чак май месец. Как да свали МПС-то от отчет при положение че не е в страната? И не виждам смисъл да се плаща ГО до май месец.

90

прометей

преди 8 години

А ако няма ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА ще му вземат ли живота Или колата е по важна от здравето на човека в България

89

Анонимен

преди 8 години

Не колата, а шофьорът прави катастрофите! В белите държави се застрахова ШОФЬОРЪТ, а не колата - аз лично съм имал куриозен случай, където бях платил ГО за 1 година, а продадох колата си на третия месец. Нарочно отидох с купувача да му прехвърлим застраховката, чесаха се, ругаха, че нямало такава практика, но накрая за да не ми връщат пари, написаха неговото име. Човекът си призна, че има 10 катастрофи и в половината не е имал гражданска, а накрая не платил и актовете така се му правя 'бонус'!

88

сали мамедов

преди 8 години

Искам да видя как ще накарате римляните да плащат гражданска отговорност?!Или те по рождение не плащат нищо, а само ползват?!