48

Анонимен

преди 8 години

Затягане на контрола само ще увеличи корупцията в полицията, следователите и съдебната система, а по-бедните които не могат да платят рушвети, няма да могат да се защитят от ромите и бандитите.

47

Димо

преди 8 години

Мутрите и пво установки имат *** нищо по 5 карабини пистолети патрони Но мвр Нищо не Казва... А обикновения простосмъртен българин с законно притежаван "Макаров" или "Аркус" с които си изкарва прехраната му го прибират тъй като застрашавал околните... Те из София стрелят с РПГ-те те Нищо... П....ка им майчина на мутрите и на мвр които ги пазят!!!

46

Анонимен

преди 8 години

Оръжие ни е било забранено да притежаваме и носим по време на османската империя както и по време на "комунизма" и след него. Причините не са били и не са да не се самоизбиваме. Законите за контрол на огнестрелното оръжие и т.н. важат само и единствено за обикновените хора. На престъпниците не им дреме от законите. Що се отнася до тезата за характерите ни и как сме щели да се избиваме ако имаме, то не ти трябва огнестрелно оръжие за това. Какво предпочитате-да можете или не да се защитавате сами

45

Ваньо

преди 8 години

До 70Това са глупости които говориш, в щатите има много престъпления защото няма как да е другояче когато имаш мултикултурализъм и всякакви етн0си са наблъскани на едно място. В латинска америка на гражданите е забранено оръжието а такова се притежава от престъпните картели които колят и бесят а корупцията сред държавните служители е огромна и там няма никаква сигурност. Понеже хората нямат а картелите имат всеки ден стават убийства.

44

от ему

преди 8 години

*несигурност

43

Анонимен

преди 8 години

Колкото по-проста масата, толкова по въоръжена. За справка Уикипедия, в страни със строги закони за оръжие - жертви близо до нула. В страни с по-свободни стават ежедневно зверски неща, които даже вече и в новините не влизат, защото е "нормално" след някакъв спор да бъдат избити по 5-10 човека. За справка великата Америка, Мексико, Хондурас, Венецуела и пр.

42

Анонимен

преди 8 години

До ЕмуНезаконно оръжие означа оръжие, придобито, носено, или съхранявано без надлежно разрешение.

41

Анонимен

преди 8 години

Ще затегнеш контрола над съвестните граждани, ами контрола над незаконните оръжия кой ще го затяга, на Бъчварова официално закритото МВР ли?!

40

Ему

преди 8 години

Колко сте зле! Какво означава незаконно оръжие??? Това е най-често откраднато такова на такива заспи като вас, които искат да се защитят. Виждаме ги янките как се самоизбиват по 33 000 на година. Ето това е резултатът от нека всеки да има оръжие и да се "защитава". А да не говорим за голямата част от 1 млн гниещи по затворите, които са си мислели че могат за всяка свада да използват оръжие. Канадците и австралийците да не живеят в несигорност, като не са разрешени оръжията???

39

Анонимен

преди 8 години

На нормалния човек пищов не му трябва,за другите трябва да е забранено,ама нали сме си комплексари.

38

Ваньо

преди 8 години

България която в близкото минало е била верен и фанатичен последовател на тоталитарната идеология на комунизма който поставя партията над хората, като доктрините на партията са водещи а хората се държат в подчинение чрез служби за сигурност и промиваща мозъка партийна пропаганда е наследила и отношението към оръжия в ръцете на хората. Вече не сме в тоталитарна държава и това виждане трябва да се преосмисли.

37

Анонимен

преди 8 години

На тази територия всеки един обикновен човек трябва да има оръжие за самоотбрана.Защото от 26 години закона на жунглата е сред нас. Ако нямаш оръжие да се защитиш отиваш при свети петър.Толкова много айдуци и убиици се нароиха че без оръжие си никой особено в малките селца където има само бабички и старци. Времената на комунизма и социализма отминаха безвъзвратно когато хората не се страхуваха да се прибират от второ смяна в 12 часа през ноща. Демокрацията не е за предпочитане пред социализма!!

36

Анонимен

преди 8 години

До Некъф лудTочек коментар и на място! Целта е да се смачка народа, да станеш пишман, че си защитил себе си и дома си и да цицаш кинти по съдилища и по адвокати.

35

Анонимен

преди 8 години

Забранете и прашките, нещастници! Не съм чувал за убит с турски газов пистолет или китайска въздушна пушка.....

34

Анонимен

преди 8 години

Носенето и използването на огнестрелно оръжие е голяма отговорност и не е толкова проста работа,както изглежда по филмите! Границата между правомерното му използване и неправомерно такова,превръщащо се в престъпление е толкова тънка,че затруднава в правилно търкуване и доста юристи! А като знаем интелектуалното ниво и правното съзнание на електората,нищо чудно да се превърнем в страна с най-много изтрепани невинни хора,просто щото някои папук пил две ракии ментаци!

33

Ваньо

преди 8 години

Така всеки гражданин е на практика пазител на републиката и обществения ред. Сега положението в щатите се е променило и хората на властта искат да променят това и затова са тези нарастващи атаки срещу правото на оръжие защото искат да въведат диктатура там. Но това което е наистина добро за хората и републиката е хората да са въоръжени защото по този начин те са които контролират съдбата на нацията.

32

Ваньо

преди 8 години

При създаването на щатите, тези които са ги създали са имали ясната идея за суверенна република управлявана от хората за хората. Познавайки историята и политическите процеси са се б0яли от възникването на тоталитарни диктаторски режими които в името на сигурността ще отнемат трудно извоюваните права на хората и затова са предвидили в конституцията специална поправка която да попречи на това. Тази поправка е била за да може всеки гражданин да притежава най-модерно и ефективно оръжие.

31

Как да се защитиш?

преди 8 години

Мвр затяга мерките с оръжията и???? Какво ще последво:1. Ще се купуват повече незаконни оръжия 2. Ще расте още престъпността3. Хората Изгубиха доверие на Мвр и т.н и ще решават проблема сами...Та когаго Забраниш на Гражданите да имат лично оръжие им Нарушаваш основното Право на Самозащита... И множество животи ще бъдат застрашени... До тук с Демокрацията... Но *** Народ Слаба Държава!!!

30

Анонимен

преди 8 години

Забрана на ченгетата да притежават оръжие при пенсионирането си, тогава ще разберат как живеят простосмъртните и на какво са подложени.

29

Анонимен

преди 8 години

Днес въоръжени и защитени са само милиционери и военни, както и пенсионерските им формирования. Ширещият се бандитизъм е резултат от некадърността им. Либерализирането на режима на оръжието и промените в НПК относно самозащитата, които предлагаше Атака могат да доведат само до ограничаване на бандитизма и възможността хората да защитят живота, имота и честта си. Правозащитниците се интересуват единствено от 20-те си брутни заплатки при пенсиониране. Това ще е дереджето, докато управлява Герб.